Teniersstraat 21 - Zutphen

€ 360.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Verduurzaamd, vol charme en met een uitgekiende indeling - Subliem afgewerkt jaren ’30-hoekhuis in één van de mooiste buurten van Zutphen

Instapklaar met een Scandinavisch tintje! In de geliefde Schildersbuurt, het Warnsveldsewegkwartier-Zuid, staat deze bijzonder knappe jaren ’30 woning. Het huis is recentelijk volledig gerenoveerd en verduurzaamd naar een prachtig A-label.
Over alles is nagedacht en de afwerking is dan ook van bijzonder hoge kwaliteit. Dit leuke huis heeft een woonoppervlak van 92 m², maar wat is het goed ingedeeld; met drie slaapkamers, een zeer complete badkamer, zolder én kelder, is het echt van alle gemakken voorzien.

En dan de plek; deze wijk is favoriet bij jonge gezinnen vanwege het ‘dorpse’ gevoel van de gezellige klinkerstraatjes, met plantsoenen, volwassen bomen en speelveldjes. Het huis is ideaal gelegen, tussen Warnsveld en - aan de overkant van de Berkel - het bruisende stadshart van Zutphen. Vlakbij ligt een winkelcentrum met onder meer de XL-categorie van de blauwwitte grootgrutter, en op loopafstand vindt u het historische centrum van deze prachtige stad.

Zutphen
Zutphen is een Hanzestad vol historie, met prachtige musea, de schitterende kade langs de IJssel, tal van leuke winkels, boetieks, restaurants, hotels, lieflijke straatjes en fraaie pleinen. De stad is ook zeer goed uitgerust op het gebied van scholen en er is een zeer breed aanbod van sportfaciliteiten.
Even een frisse neus halen? Natuur is er ook genoeg; in de nabijheid bevinden zich onder meer uitgestrekte bossen, heide en schitterende uiterwaarden. En op een uur rijden van de Randstad is het een perfecte plek om neer te strijken.

Begane grond
Er is zelfs een leuk voortuintje, omkaderd door buxushaagjes. Het fraaie exterieur is goed verzorgd en fris geschilderd in chic Monumentenblauw. Entree in de lichte hal, met op de vloer grote, lichtgrijze keramische tegels, die prachtige gecontrasteerd worden door de muren van fluisterzacht saliegroen. In de hal de trap naar de verdieping, de kelderkast en de WC.

De kelder is klein maar fijn; uw wijncollectie en houdbare voorraad kunnen hier prima worden bewaard.

Vanbinnen is de woning een gelukkig huwelijk van originele stijlelementen uit de tijd en contemporain Scandinavisch design, waardoor de paneeldeuren en het schitterende plafond volledig tot hun recht komen.
De woonkamer heeft een open programma, met wonen aan de straatzijde, en eten en koken aan de tuinzijde. Op de vloer ligt een eiken parket en de wanden zetten het zachte groen uit de hal voort. Door de grote raampartijen is het huis licht en zonnig en tijdens het diner voegt de bio-ethanol haard net wat extra’s toe aan de ambiance.

De keuken is een plaatje; een greeploze beauty met matte, beige fronten, inbouwapparatuur zoals een afwasmachine en een koelvriescombinatie, een meranti werkblad, een 3-in-1 kokendwaterkraan en een rvs-achterwand, zodat zelfs de ergste spetters in een oogwenk zijn verdwenen.

Bovenverdieping
De lichte overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en een washok, met aansluitingen voor wasmachine en droger.

De grootste slaapkamer heeft uitzicht op de tuinzijde en is voorzien van een riante inbouwkast.

Aan de straatzijde twee kamers, waarvan een grote en een kleinere, die momenteel ingericht is als werkkamer.

De badkamer is ook om te zoenen: een uiterst stijlvol uitgevoerde ruimte, met een vrijstaand ligbad, een luxueuze inloopdouche, hangcloset en dubbele wastafel.

Zolder
De zolder is bereikbaar middels de vlizotrap op de overloop en biedt een scala aan mogelijkheden; de kerstballen en de ski’s kunnen hier natuurlijk worden opgeruimd, maar een logé kan hier ook prima een nachtje terecht.

Buitenruimte
De tuin is georiënteerd op het oosten, waardoor u van ’s ochtends tot het middaguur kunt genieten van de zon. De tuin is onderhoudsvriendelijk ingericht, met gezellige, honingkleurige tegels en de schuttingen bekleed met een jasje van klimop. Er is ruimte voor een grote eettafel en een hoek waar de loungeset perfect staat. Vanuit het steegje naast het huis rijdt u de fiets zo achterom de tuin in en die parkeert u dan eenvoudig in de schuur, die tevens een mooie werkplek is voor de hobbyklusser.

Kortom
De Teniersstraat 21 is een verrassend compleet en oogstrelend huis. Heeft u interesse om eens te komen kijken? We nemen u graag mee voor een bezoek.

Algemeen:
Bouwjaar: 1930
Onderhoud: Goed onderhouden
Isolatie: Dubbele beglazing, dakisolatie, grotendeels vloer isolatie, gevelisolatie en zoldervloerisolatie
Verwarming: combiketel Remeha (2014)
Ligging: Vlakbij centrum in woonwijk
Berging: Vrijstaande stenen berging
Parkeren: Openbaar parkeren
Zonnepanelen: 7 zonnepanelen voorzien van individuele omvormers, geplaatst in 2024


Inhoud: 395 m³
Woonoppervlakte: 92 m²
Overig inpandige ruimte: 20 m²
Externe bergruimte: 9 m²
Perceeloppervlakte: 108 m² (en een aandeel mandeligheid in naast- en achtergelegen pad)
Energielabel: Energieklasse A
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Teniersstraat 21  ZUTPHEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, hoekwoning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1930
  • Woonoppervlakte:
    92 m²
  • Perceeloppervlakte:
    182 m²
  • Inhoud:
    395 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars