Wonen in Lochem

Uw makelaar in omgeving Lochem

De ‘kleine landstad’ Lochem staat al heel lang bekend als mooie woonomgeving. Het stadje met ongeveer 14.000 inwoners is ook aantrekkelijk voor wandelaars, rustzoekers en toeristen. Lochem was eind negentiende eeuw de tweede plaats van Nederland met een eigen VVV, en raakte steeds meer in trek als vestigingplaats voor welgestelde gepensioneerden uit het westen van het land. Uit die periode stammen de villa’s in Lochem-Oost, aan de Nieuweweg en de wijk Berkeloord, tegenwoordig een beschermd stadsgezicht. Vele nieuwbouwwoningen zijn verrezen op de Molengronden in Lochem-West. De Haan Schippers Makelaars informeert u graag over waardeontwikkeling, kopen en verkopen.

De omgeving van Lochem heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur en fraaie landschappen. De Lochemse Berg en Kale Berg (beide nog geen 50 meter boven N.A.P.) zijn onderdeel van de stuwwallen uit de laatste ijstijd. Met dorpen als Zwiep en Barchem vormen ze vandaag een aantrekkelijk gebied voor fietsers en wandelaars. Ten noorden van Lochem lonken het landgoed Ampsen en de landelijke rust van Exel, Laren, landgoed Verwolde, en Harfsen. Ook het Grote Veld en het dorp Almen, bekend geworden door de dichter Staring, zijn geliefd als onderdeel van fietsroutes.

De Lochemse golf & countryclub De Graafschap heeft een fraaie 18-holes wedstrijdbaan, een 3-holes oefenbaan en een driving range. Lochem zelf heeft goede voorzieningen, met vele sportverenigingen en zorgverleners, een polikliniek van Gelre ziekenhuizen, meerdere kinderdagverblijven en basisscholen, en voortgezet onderwijs op het Staring College (vmbo, havo, vwo en gymnasium). De compacte binnenstad heeft restaurants, lunchrooms en café’s, en de Lochemse Schouwburg biedt een gevarieerd programma. Het openluchttheater wordt door vrijwilligers in goede staat gehouden en regelmatig gebruikt voor evenementen, concerten en voorstellingen.

8 woning(en) gevonden | Uw zoekterm(en): , | reset zoekopdracht
De Haan Schippers Makelaars