Wonen in Gorssel

Uw makelaar in omgeving Gorssel

Het dorp Gorssel heeft nog geen 4000 inwoners en ligt aan de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, tussen de sfeervolle Hanzesteden Deventer en Zutphen. Eind negentiende eeuw raakte Gorssel net als Lochem in trek als vestigingsplaats voor welgestelde ondernemers en gepensioneerden. De nieuwbouw van toen is nu aanleiding voor de term ‘villadorp’. De kern Gorssel, en de dorpen Almen, Eefde, Epse, Harfsen, Joppe en Kring van Dorth, behoren sinds 2005 tot de gemeente Lochem. De Haan Schippers kent de woningmarkt in dit gebied als geen ander. Wij informeren u graag over ontwikkelingen in woningwaarde, nieuwbouw- en bestemmingsplannen.

De uiterwaarden van de IJssel bieden in Gorssel vaak een prachtig schouwspel, zeker bij een mooie zonsondergang. De rivier is een geliefde plek om te recreëren en uit te waaien, en trekt dan ook veel fietsers en wandelaars. Een fiets- en voetveer verzorgt van april tot oktober de oversteek naar Wilp. Gorssel is omgeven door natuurschoon. De Gorsselse Heide heeft een lange geschiedenis als militair oefenterrein, maar werd begin deze eeuw ingericht als natuurgebied. Het terrein omvat ca. 110 hectare en telt meerdere vennetjes en vele wandelroutes over onverharde paden en wegen.

De dorpskern van Gorssel heeft aantrekkingskracht voor bezoekers uit het hele land. Een aantal restaurants en exclusieve winkels dragen daartoe bij, evenals Museum MORE, waar entrepreneur Hans Melchers een groot deel van zijn kunstcollectie heeft ondergebracht. In de Gorsselse vestiging van het museum, in het voormalige gemeentehuis, bevindt zich de grootste verzameling Nederlands Modern Realisme, met schilderijen van onder meer magisch-realist Carel Willink, Pyke Koch en Charley Toorop.

3 woning(en) gevonden | Uw zoekterm(en): , | reset zoekopdracht
De Haan Schippers Makelaars