Wonen in Borculo

Uw makelaar in omgeving Borculo

Het stadje Borculo is de hoofdplaats van de gemeente Berkelland, waartoe onder meer ook Ruurlo en de idyllische kerkdorpen Haarlo, Geesteren en Gelselaar behoren. Het landelijke karakter heeft grote aantrekkingskracht, en deze omgeving is geliefd bij rustzoekers en liefhebbers van authentiek platteland. Een huis kopen of verkopen in Borculo en omstreken? De Haan Schippers is vertrouwd met de woningmarkt in dit gebied en informeert u graag over de nieuwste ontwikkelingen. Recentelijk zijn de aantallen nieuw te bouwen woningen in Berkelland naar beneden bijgesteld.

Borculo heeft nog geen 11.000 inwoners, maar kent een roemrijke geschiedenis. Het oorspronkelijke Kasteel Borculo lag ten oosten van de huidige kern. Vanaf de late middeleeuwen tot in de zeventiende eeuw was de Heerlijkheid Borculo een min of meer onafhankelijk staatje. De Heren van Borculo uit de geslachten Van Borculo en Van Bronckhorst lukte het lange tijd om de machthebbers in Zutphen en Münster op afstand te houden. Tegenwoordig is koning Willem Alexander houder van de adellijke titel Heer van Borculo.

De gemeente Berkelland dankt zijn naam aan de rivier de Berkel, die in Duitsland ontspringt en bij Zutphen in de IJssel uitmondt. De gemeente is een van de grootste in de Achterhoek. Borculo heeft enkele bekende musea, waaronder het Kristalmuseum in het voormalige gemeentehuis, en het Brandweer- en Stormrampmuseum. De Stenen Tafel is een bekend restaurant, gevestigd in een gerestaureerde watermolen aan een zijtak van de Berkel.

2 woning(en) gevonden | Uw zoekterm(en): , | reset zoekopdracht
De Haan Schippers Makelaars