Wonen in Vorden

Uw makelaar in omgeving Vorden

Vorden is een dorp met ruim 5000 inwoners in de gemeente Bronckhorst. De Haan Schippers is vertrouwd met de woningmarkt in het noordelijk deel van deze gemeente, in grote lijnen de voormalige gemeente Vorden. Naast de kern Vorden zien we onder meer de dorpen Kranenburg, Vierakker en Wichmond, en ook de buurtschappen Linde, Medler en Veldwijk, als ons werkgebied. Graag informeren we u over de ontwikkelingen in deze fraaie woonomgeving, een voorbeeld bij uitstek van het befaamde Achterhoekse coulisselandschap.

De Achterhoek heeft vele landgoederen, landhuizen en kastelen. Vorden is in dat opzicht het bekendst, met maar liefst acht kastelen: Vorden, Den Bramel, Hackfort, De Kieftskamp, Onstein, Het Medler, De Wildenborch, en De Wiersse. Al sinds 1913 bestaat onder de naam Achtkastelenroute een bewegwijzerde fietsroute van 34 kilometer die kan worden gestart op het Marktplein in Vorden. De meeste kastelen worden particulier bewoond en zijn niet opengesteld. Alleen het Huis Vorden en de fraaie landschapstuinen van Huis de Wiersse zijn beperkt toegankelijk voor publiek. Bij Kasteel Hackfort is het koetshuis als restaurant ingericht en wordt de historische watermolen door vrijwilligers draaiende gehouden

De sfeervolle dorpskern is ook voor toeristen aantrekkelijk, onder meer dankzij de vele fiets- en wandelmogelijkheden. Vorden ligt op de route van zowel het Pieterpad als het Trekvogelpad, twee van Nederlands bekendste langeafstandsroutes voor wandelaars. Vorden ligt precies halverwege het Pieterpad en was in 1983 de plaats van officiële openstelling. Hotel-restaurant Bakker in Vorden is al vele jaren een begrip tot in de wijde omgeving, dankzij de ouderwetse Achterhoekse gastvrijheid, de authentieke inrichting en de wildspecialiteiten.

6 woning(en) gevonden | Uw zoekterm(en): , | reset zoekopdracht
De Haan Schippers Makelaars