Wonen in Ruurlo

Uw makelaar in omgeving Ruurlo

ls regionale makelaar is De Haan Schippers ook thuis in Ruurlo. Het gemoedelijke dorp met ongeveer 8.000 inwoners heeft een eigen station aan de spoorlijn Zutphen-Winterswijk en ligt in een fraai beboste omgeving midden in de Achterhoek, in de gemeente Berkelland. Het bekende hotel Avenarius is al sinds mensenheugenis een publiekstrekker. Rond Ruurlo zijn veel buurtschappen te vinden, waaronder Het Broek, Brinkmanshoek, De Bruil, De Haar, De Heurne, en Veldhoek. Naast de landbouw is het toerisme belangrijk, door de ligging in het Achterhoekse coulisselandschap en door het historisch erfgoed.

De naam Ruurlo is afgeleid van Roderloo, wat zoveel betekent als gerooid bos. Kasteel Ruurlo wordt onder die naam al genoemd in een akte uit 1326, en kwam in de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren. De kasteelheren droegen door de eeuwen heen belangrijk bij aan de bloei van Ruurlo, en aan voorzieningen als zorg en onderwijs. Het kasteel was de afgelopen eeuw vele jaren in gebruik als gemeentehuis. Vandaag de dag is het bovenal bekend als Museum MORE, dat ook een vestiging in Gorssel heeft, en waar entrepreneur Hans Melchers een groot deel van zijn kunstcollectie heeft ondergebracht. In Ruurlo zijn voornamelijk werken van Carel Willink te vinden.

Ruurlo staat bekend als een landelijke en aantrekkelijke woonomgeving met goede voorzieningen. De golfbaan op landgoed 't Zelle is ongeveer 95 hectare groot en heeft een 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes short golf par 3-baan, twee putting greens en een driving range. Behalve de klassieke heggendoolhof en de Kroezeboom, een imposante zomereik van bijna 400 jaar oud, is ook zaagmolen Agneta wijd en zijd bekend. Hier wordt met windkracht eikenhout gezaagd en ‘molenhout’ geproduceerd voor restauraties van andere molens. De waardering van de inwoners voor Ruurlo en de kwaliteit van de leefomgeving en voorzieningen is hoog. In de wijk Leusinkbrink wordt de komende jaren nog een beperkt aantal woningen gebouwd.

3 woning(en) gevonden | Uw zoekterm(en): , | reset zoekopdracht
De Haan Schippers Makelaars