Heeckerenlaan 5 - Zutphen

€ 438.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Eén en al charme en sfeer - Fraaie halfvrijstaande woning aan één van de leukste lanen van Zutphen

Spreekt de vrije ziel van Zutphen u aan en houdt u van de klassieke schoonheid van de architectuur uit de vroege 20ste eeuw? Dan is dit innemende huis aan de Heeckerenlaan beslist de moeite waard. Met de ruimte is efficiënt omgesprongen, want deze eengezinswoning heeft maar liefst vier (met wat handigheid vijf) slaapkamers, een kelder, een en-suite woonkamer en een fijne tuin. Het is een huis dat steeds verrast met de vele originele details die er nog zijn.

Het huis werd gebouwd in 1930, en is ruim van opzet: het heeft drie woonlagen, met 116 m² aan woonoppervlak. Met de jaren werd de achterzijde uitgebouwd met een bijkeuken en een schuur. Op de zolder werden aan weerszijden dakkapellen aangebracht, zodat ook deze verdieping volwaardig kan worden ingezet.

Hier kun je buitenspelen
De Heeckerenlaan is een bijzonder geliefd straatje, vanwege het stadsgroen en het aanzicht van de woningen. De gemeente is druk bezig om plannen te maken om de straten verder te ‘vergroenen’, zodat droogte of juist een teveel aan regenwater géén bedreiging kunnen vormen voor de huizen en de bomen. Die oude bomen blijven staan, en de nadruk komt te liggen op het woonkarakter van deze buurt: minder stenen, méér groen, en nergens meer 50 km per uur. Spelen op straat wordt hier weer een feest!

Vanuit de wijk loopt u zo het parkachtige buitengebied tussen Eefde en Zutphen in, maar u bent ook met tien minuten in het historische centrum van Zutphen.

Zutphen
Zutphen is één van de oudste steden van Nederland. Het wordt natuurlijk altijd genoemd in het rijtje Hanzesteden, maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug. Deze fraaie Hanzestad aan de IJssel is één van de oudste steden van Nederland en loopt over van historie. De binnenstad is al zeker 1.700 jaar oud en het stokoude centrum staat volop in bloei, met haar prachtige oude panden, mooie winkelstraten en lieflijke woonwijkjes.

Ook qua cultuur is het in Zutphen genieten geblazen; er zijn diverse musea en er worden jaarlijkse vele culturele evenementen georganiseerd. De innerlijke mens wordt ook niet vergeten, want er zijn hier restaurants en cafés met gezellige terrassen genoeg.

De voorzieningen van een stad en de gemoedelijkheid van een dorp, dat maakt Zutphen tot een bijzonder geliefde woonplaats. Van origine is Zutphen een verzamelplaats voor vrije denkers en staat het te boek als een Steinerstad, met veel aanbod in de Vrije scholen, voor zowel basis- als voortgezet onderwijs.

Naar binnen
Aan de voorzijde de entree, die – net als al het andere houtwerk - keurig in de lak zit. Entree in de zonnige hal, met op de vloer de originele tegeltjes.

Links de WC, de trapopgang naar de verdiepingen en de deur naar de kelder.

Rechts toegang tot de woonkamer en-suite. Hier ligt een sfeervolle houten vloer met V-groef. Aan de voorzijde is de zithoek ingericht, bij de zonnige erker – bijgelicht door de glas-in-loodramen. Hier is een gezellig zitje gemaakt, dat uitnodigt om met een kop thee neer te ploffen en het leven in de straat voorbij te zien komen. In de hoek staat een robuuste Morsø-houtkachel, die de kamer met A-klasse-efficiëntie verwarmt.

De eetkamer is al even aantrekkelijk, met ruimte voor uw grote eettafel, die zich uitstekend leent voor het maken van huiswerk, middagen lang knutselen of met elkaar uitgebreid dineren. Hier bevinden zich openslaande deuren naar het plaatsje, en aan weerszijden van deze deuren inbouwkasten voor het servies, de gezelschapsspelletjes en alles wat nog meer aanwezig moet zijn - maar dan wel het liefst uit het zicht.

Rechtdoor loopt u zo de charmante, nostalgische keuken in. De keuken heeft crèmekleurige houten fronten, een prachtig granito werkblad, een ingebouwde koelvriescombinatie, een landelijke spoelbak, een vierpits gasstel en een gasoven.

Aansluitend de bijkeuken, met een pantry, met daarin verstopt de aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Eerste verdieping
De overloop grenst hier aan drie slaapkamers, twee grote en een kleinere, en een badkamer. De ouderslaapkamer beschikt over twee inbouwkasten, de grotere kinderslaapkamer over een charmant nisje, waar een bureau in past.

De badkamer is compleet, met inloopdouche, WC, dubbele wastafel en ligbad.

Tweede verdieping
Op de zolder, die per vaste trap bereikbaar is, nog eens twee vertrekken: een ruime slaapkamer en nu halfopen studeer-/ werkkamer, met ruimte voor berging.

Buitenruimte
Achter de bijkeuken bevindt zich de schuur, voor de fietsen en de tuinspullen. Vanuit zowel de eetkamer als de bijkeuken toegang tot de tuin. Achter het huis is een plaatsje gecreëerd, om te genieten van een kopje koffie in de ochtendzon.

Achter dit terras ligt de verdiepte tuin, waar een trapje u naar het gazon brengt. De tuin biedt privacy genoeg, daar zorgen de beuken- en taxushaag en de schutting voor. Lavendelbollen, hortensia’s en een mooie vlinderstruik kleuren de borders. Aan de achterzijde een plankier met een gezellig zitje.

Kortom
De Heeckerenlaan is een geliefde straat en dit huis bewijst eens temeer waarom! Wilt u graag eens kijken of dit huis wat voor u is? We gaan graag met u op pad. Bel ons kantoor voor een afspraak: 0573 – 258 258.

Algemeen:
Bouwjaar: 1930
Onderhoud: Redelijk tot goed
Isolatie: Dakisolatie & gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: CV Nefit (2011)
Ligging: Beschutte ligging in woonwijk met vrij uitzicht
Berging: Aangebouwd steen
Parkeren: Openbaar

Inhoud : 451 m³
Woonoppervlakte : 116 m²
Overig inpandige ruimte : 6 m²
Perceeloppervlakte : 176 m² alsmede 18 m² aandeel in mandelig achterpad
Energielabel : Energieklasse F
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Heeckerenlaan 5  ZUTPHEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, hoekwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1930
  • Woonoppervlakte:
    116 m²
  • Perceeloppervlakte:
    194 m²
  • Inhoud:
    451 m³
  • Energieklasse:
    F
  • De Haan Schippers Makelaars