Lankhorsterstraat 9 a - Wichmond

€ 675.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Het beste van twee werelden – Lieflijk voorhuis van een woonboerderij in de rust van het buitengebied

De Kleine Lankhorst, Het Vosje of de Oude Vos, deze prachtige plek is al in vele hoedanigheden door het leven gegaan. Geen wonder, want al vanaf de 16e eeuw wordt er melding gemaakt van bewoning alhier. Wat ons betreft is het nu de ideale plek om te genieten van het buitenleven; op een rustige locatie, met vrij uitzicht rondom, overzichtelijk in woonoppervlak en eigen terrein (circa 5.000 m²), én gelijkvloers bewoonbaar.

Buitenaf maar niet alleen, met veel privacy
Sinds 1880 staat hier deze fraaie krukhuisboerderij, die in de vroege jaren 2000 gesplitst is tot twee heerlijke woonhuizen. Toch boet u hier niet in aan ruimte, want met bijna 200 m² is het hier royaal wonen.

De splitsing heeft ook beslist niets afgedaan aan het beeld, want het erf en de boerderij oogt nog immer als een indrukwekkend ensemble. Rond de keurig gemaaide gazons en borders ligt een strak gesnoeide beukenhaag, die in de lente weer vol in het blad komt te staan.

Tussen Hengelo en Wichmond
Deze prachtige woonboerderij staat in het buitengebied van Wichmond, tussen Hengelo, Vorden en Wichmond in: hartje Bronckhorst dus! De avonden zijn hier muisstil, maar u bent binnen een kwartiertje in hartje Zutphen (hier bent u zelfs in tien minuten), Doetinchem of Doesburg om een terrasje te kunnen pikken.

Wichmond is een schattig dorpje, vergroeid met het nabijgelegen Vierakker. Er is veel natuurschoon, en ook de vele boerderijen, de indrukwekkende Sint Willibrorduskerk en landgoederen als ’t Suideras, geven de omgeving bijzonder veel cachet. Ook kasteel Hackfort met zijn prachtig wandelgebied vindt u dichtbij deze mooie woning.

Voor uw dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen, zoals winkels, scholen, sportverenigingen en cultureel vertier, bent u in nog geen tien minuten in plaatsen als Vorden, Baak, Hengelo en Wichmond.

Begane grond
Entree aan de voorzijde van het huis, de zondagse voordeur. De hal is ruim en licht, met warme uitstraling door de keramische tegelvloer en het roomwitte schilderwerk, met de trap naar de verdieping en toegang tot respectievelijk de woonkamer, de badkamer en twee slaapkamers, waarvan de achterste (17 m²) nu in gebruik is als studeer- of werkkamer.

De ouderslaapkamer biedt een fraai uitzicht op de tuin en heeft niet alleen een flink oppervlak (bijna 20 m²) maar beschikt ook over een ruime inbouwkast.

De badkamer is zeer compleet en royaal van formaat, met een hoekbad, inloopdouche, wastafel en WC.

De woonkamer is sfeervol met de grote raampartijen en de gezellige gaskachel om de kamer op kille avonden wat luister bij te zetten.

De landelijke eetkeuken is verbonden aan de woonkamer middels een elegante rondboog. De keuken is U-vormig, met lichte fronten, gemêleerde, crèmekleurige witjes als achterwand en uiteraard voorzien van alle wenselijke apparatuur, zoals een ingebouwde afwasmachine, inbouwkoelkast, een combimagnetron en een keramische kookplaat.

Aansluitend de hal met de achterdeur, want in de Achterhoek komen we toch het liefste achterom binnen. In de hal een WC met fonteintje en de bijkeuken met de aansluitingen voor wasmachine en -droger, een pantry en ruimte voor een ijskast.

Boven
Boven een lichte overloop met vaste vloerbedekking. Hieraan grenzen twee slaapkamers, beide met fabelachtig mooie uitzichten over de tuinen en het weidse landschap.

Via de grotere slaapkamer is er toegang tot de bergzolder – met dakraam - waar de kerstballen en de wintergarderobe kunnen worden bewaard, maar die tevens dubbelt als technische ruimte, met opstelling voor de ketel en het buffervat. Mocht u bijvoorbeeld nog een badkamer of een sauna aan willen leggen, dan is dit er een prima plek voor.

Buitenruimte
Die tuinen, die zijn zo mooi! Rond het huis ligt een schitterende siertuin waar duidelijk met veel liefde en plezier voor is gezorgd. De borders zijn zorgvuldig ingericht, in de beukenhaag zitten poortjes, er is een heerlijk zonneterras (dit deel van de tuin is zuidzuidoost georiënteerd) en een oude waterpomp.

Achter het huis is een opstal gebouwd; een prachtige, geïsoleerde schuur die perfect is als garage en berging voor de praktische zaken, zoals het parkeren van de fietsen en de zitmaaier, en het opbergen van de gereedschappen.
Uiteraard is deze plek multi-inzetbaar, want ook als hobbyruimte, atelier of werkruimte is dit een geschikte ruimte.

De schuur beschikt tevens over een carport, en een bergschuurtje aan de kopse kant.

Voor het huis een grote lap weide, dus u kunt uw dromen om wat schaapjes, geitjes, mini-koeien, pony’s of kippen te houden, hier zomaar werkelijkheid laten worden.

Achter de schuur is een moestuin, zodat u kunt genieten van groenten, vruchten en kruiden uit eigen tuin.

Kortom
Buitenaf maar niet eenzaam, landelijk maar dicht bij de stad, het boerenleven maar dan overzichtelijk; het beste van twee werelden, we hebben niks te veel gezegd! Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens kijken of u kunt wennen aan deze vergezichten? We nemen u met plezier mee voor een toer van deze woonboerderij.


Algemeen:
Bouwjaar: 1880, verbouwd in 2003-2005
Onderhoud: Uitstekend onderhouden geheel
Isolatie: Dak-, gevelisolatie, dubbele beglazing, vloerisolatie
Verwarming: CV-ketel (Nefit, 2003) en op de begane grond vloerverwarming
Ligging: Landelijke rustige omgeving
Berging: Geïsoleerde schuur, carport en bergschuurtje
Parkeren: Voldoende mogelijkheid op eigen grond

Inhoud: 643 m³
Woonoppervlakte: 181 m²
Externe bergruimte: 21 m²
Perceeloppervlakte: circa 5.000 m²
Energielabel: Energieklasse A
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Lankhorsterstraat 9 a WICHMOND
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, halfvrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1880
  • Woonoppervlakte:
    181 m²
  • Perceeloppervlakte:
    5000 m²
  • Inhoud:
    642 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars