Lankhorsterstraat 16 - Wichmond

€ 1.175.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Landhuis De Nieuwe Meenskamp – Samen onder de pannen op een paradijslijk perceel

Zoekt u een groene lusthof, met volop privacy én ruimte om te kangoeroewonen? Dan hebben we een prachtig familiehuis in portefeuille, dat u dan zeker wilt zien.
In het uitzonderlijk mooie buitengebied van Wichmond, Vierakker en Baak, aan de Baaksche Beek, ligt een heel bijzonder object; niet alleen ligt het geheel verscholen in het groen en met een flinke afstand tot de weg, het huis bevat ook nog eens twee woningen. Het ensemble wordt gecompleteerd door een spectaculaire tuin.

Dit fraaie landhuis werd in 2007/2008 gebouwd op de plek van boerderij De Nieuwe Meenskamp, die stamde uit 1822. De eerste bewoner van de toenmalige boerderij was leerlooier en deze moest voor het schone water aan de Baaksche Beek zitten.
Vandaag de dag plukt nummer 16 daar de vruchten van, want dergelijke lange opritten en woonstekken vinden we maar zelden in Nederland.

De villa, die in perfecte conditie verkeert en uitblinkt in strakke, hoogwaardige afwerking, is gebouwd om te ogen als een geheel – ook in de context van het landschap – maar is in de opzet een dubbel woonhuis. De rieten kap met de vriendelijke, halfronde dakkapellen past perfect bij het landelijke karakter van het huis.

Aan de rechterzijde is gekozen voor een palet van wit- en grijstinten, met hout en natuursteen, terwijl de linkerzijde een meer naturelkleurig schema heeft, met de warmte van travertin en wit houtwerk, met rood als kleurtoets.

Wichmond is een schattig dorpje, vergroeid met het nabijgelegen Vierakker. Er is veel natuurschoon, en ook de vele boerderijen, de indrukwekkende Sint Willibrorduskerk en landgoederen als ’t Suideras, geven de omgeving bijzonder veel cachet. Alle voorzieningen zijn in de nabijheid aanwezig, maar mocht u toch even behoefte hebben aan de grote stad, dan bent u in tien minuten in Zutphen. Zo biedt deze regio u het neusje van de zalm van twee werelden.

Linkerzijde
Entree in de hal. Hier de trap naar de verdieping en de WC met fonteintje. De begane grond heeft een travertinvloer met tegels in Romaans verband, wat meteen een gevoel van nostalgie wekt. Meteen links de werkkamer, met de grote raampartijen en bijbehorende, fraaie vergezichten.
Aansluitend de woonkamer met eethoek, een heerlijke ruimte! Aan de voorzijde is er een flinke, halfronde erker aangebouwd, met openslaande deuren naar het zonneterras op het zuidwesten en de tuin. In de living een gezellige gashaard.

Vanuit de eethoek toegang tot de keuken. Die is geheel op maat gemaakt en met de hand vervaardigd. De crèmekleurige fronten en de geblokte spoelbak geven het een landelijk karakter; echt een prachtige passende keuken in dit huis. Er staat een fraai Boretti-fornuis met vier pitten, een heteluchtoven en een inbouwijskast.

Vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken, met de CV-ketel, de spoelbak en aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Boven een lichte overloop en ossenbloedrode deuren, een kleur die traditioneel werd gebruikt in deze streek. Hier bevinden zich twee ruime slaapkamers, waarvan één met inloopkast. Ook is er een mooie badkamer met ligbad, inloopdouche, WC en wastafel.

Vanuit de overloop is per vlizo de bergzolder te bereiken, zodat de kerstballen en de wintergarderobe ook een prima plek hebben om te verblijven.

Rechterzijde
Aan de rechterzijde spiegelt de opzet van de hal: met de trapopgang en de WC met fonteintje. Op de vloer hier donkergrijze natuursteen in Romaans verband, stijlvol en chic.
Een riante en lichte, L-vormige living, met het uitzicht aan de voorzijde en een prachtige glazen erker met toegang tot het terras rechts, voor een kopje koffie in het ochtendzonnetje.

De keuken is – net als aan de andere zijde – zo uit een woontijdschrift gekomen; crèmekleurige, stoere fronten, de geblokte wasbak en een Boretti fornuis met heteluchtoven.

Ook de bijkeuken is een herhaling van slimme zetten: vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken, met de CV-ketel en aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Boven een lichte overloop met grijze deuren, drie riante slaapkamers waarvan eentje met een inloopkast.

De badkamer is fraai vormgegeven, met een ligbad, inloopdouche WC en wastafel.

Ook hier is vanuit de overloop toegang tot de ruime bergzolder.

Buitenruimte – Ieder dag opentuinendag!
Bij de ontwikkeling van dit perceel is een mooi groenplan opgesteld, en nu, jaren later, valt er van het resultaat daarvan volop te genieten. Het is een grote landschappelijke tuin geworden, met oude bomen en nieuw groen, een fraaie waterpartij, beukenhagen die oude structuren aangeven, boomgaarden, kleurige borders en houtwallen om het beeld her en der diepte te geven. Wat is het er mooi! Of u nu een wandeling maakt in eigen tuin, of een plekje in de zon zoekt, alles is hier mogelijk.

Voor de praktische zaken, zoals het parkeren van de zitmaaier en het opbergen van de gereedschappen, is de oude jongveeschuur in gebruik genomen als garage en berging. Voor de gezelligheid is hier ook een overkapping gemaakt, een loggia voor de warme, zomerse avonden buiten.

Kortom, ziet u dat wel zitten, zo samen onder één dak? Zodat uw ouders, of juist uw kinderen, samen met u kunnen genieten van al dit moois aan de Baaksche Beek? Neem dan contact met ons op, we laten u dit prachtige landhuis graag zien.

Algemeen:
- Bouwjaar : 2008
- Onderhoud : Uitstekend onderhouden geheel
- Ligging : In het buitengebied van de gemeente Bronckhorst
- Berging / bijgebouw : Schuur-/bergruimte voor diverse doeleinden geschikt


Inhoud : 1.063 m³
Woonoppervlakte : 277 m²
Overig inpandige ruimte : 15 m³
Externe bergruimte : 163 m³
Perceeloppervlakte : 14.150 m³
Energielabel : Energieklasse A
Aanvaarding : In overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Lankhorsterstraat 16  WICHMOND
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    2007
  • Woonoppervlakte:
    277 m²
  • Perceeloppervlakte:
    14150 m²
  • Inhoud:
    1063 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars