Maalderinkweg 8 - Vorden

€ 895.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Een schitterende, verbouwde boerderij Nieuw Abbink, 5.000 m² perceel met diverse opstallen, een piekfijn woonhuis en met de oude deel nog vrijwel intact!

In het buitengebied van Vorden, tussen Kranenburg en Hengelo Gld, ligt het buurtschapje Linde. ’s Avonds is het hier nog ècht stil en het coulisselandschap is in ieder seizoen betoverend mooi. De stille landweggetjes slingeren zich hier door de weilanden, omzoomd door gemengde houtwallen, en het domein van allerhande weidevogels en reeën.
De landelijke omgeving in combinatie met het grote perceel en de prachtige hoeve, maken Nieuw Abbink tot een echte buitenkans. Zoekt u verstilling, ruimte en de mogelijkheid om uw woondromen te verwezenlijken? Wonen op het platteland, maar wel in een gemeenschap en nabij de bewoonde wereld? Dat kan hier in Linde, in deze prachtige, typisch Gelderse hallenhuisboerderij. De woning is gebouwd in 1927 en heeft een prachtige halfrieten kap. Op vijf minuten van Vorden, tien minuten van Ruurlo, en op zo’n 20 minuten van onder meer Zutphen, Lochem en Doetinchem, zijn alle faciliteiten binnen handbereik.

Uiteraard biedt de deel een prachtige grote ruimte om als schuur of inpandige stal te gebruiken. Is het uw droom om de deel bij de woning te trekken en te genieten van de weidse uitzichten aan de achterzijde van het huis? Dan kan natuurlijk ook! Het mooie van deze woning is dat het voorhuis in de afgelopen jaren is verbouwd tot een heerlijk warm en comfortabel woonhuis. Mocht u de deel dan toch onder handen gaan nemen, dan zit u hier alvast goed!

Begane grond
Het vooraanzicht van Nieuw Abbink is traditioneel, met luiken en de voordeur die in het leven van de bewoner slechts tweemaal gebruikt werd; bij het huwelijk en bij de uitvaart. Entree aan de rechterzijde van de woning. Ontvangst in de charmante portiek.
De hal is ruim en licht, met hoge plafonds en prachtige details. Op de vloer een schitterende, donkergrijze hardstenen tegel die een fraai contrast vormen met het frisse, witte houtwerk en de bronskleurige wanden. Alles bij elkaar vormt een bijzonder smaakvol geheel. Rechts de ontsluiting naar de deel, een bergkast en de WC met fonteintje.
Links de kelderkast met na een handvol treden, een royale kelder van zo’n 11 m². Altijd constant koel, perfect voor de voorraden en de wijnopslag. Aansluitend de prachtige dubbele beglaasde deuren naar de woonkamer. De woonkamer is lekker licht en heeft een prachtige eiken parketvloer met V-groef. De woonkamer is zo uit een woontijdschrift geplukt; wanden en plafond zijn geschilderd in een fris lindegroen, wat een rustige atmosfeer creëert. Naast de prachtige houtkachel is de hangstoel echt een blikvanger! De woonkamer en studeerkamer zijn aan elkaar verbonden middels een open doorgang.
Aan de woonkamer grenst tevens een slaapkamer; de betimmerde wand in combinatie met de geschilderde vloer maakt hier echt een landelijke droomslaapkamer van. Uiteraard is het ook goed denkbaar dat deze ruimte een speelkamer, kantoor of atelier wordt.
Aan de linkerzijde van de woning de royale woonkeuken; waar de oude schouw met houtfornuis in perfecte harmonie staat met de moderne keuken en de stoere steigerhouten eettafel. De keuken is greeploos en uitgevoerd in een fraai lariksfineer, met een composiet werkblad. De zwarte kastenwand met inbouwapparatuur is recent toegevoegd aan de keuken. Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een prachtige 5 pits inductie kookplaat. In de keuken ruimte genoeg in de onderbouwkasten, waar ook een vaatwasmachine in is ondergebracht.
Samen dineren, ontbijten, koffiedrinken en huiswerk maken, dat gaat perfect aan de lange eettafel.

De deel
De deel is overwegend in originele staat; het dak is al aan één zijde geïsoleerd. De voederbakken van de koeien zijn nog aanwezig en de grote bergzolder is via de hildevloer bereikbaar. De oude hildes en gebinten zijn prachtig bewaard gebleven en verdienen zonder meer een plek in een volgende invulling van de deel.

Bovenverdieping
De overloop grenst aan drie slaapkamers, een keurige badkamer en een inbouwkast.
De andere kamer is momenteel in gebruik als inloopkast.
De badkamer is licht en fris, met een toilet, ruime douchecabine en een badmeubel met wastafel.

Buiten
Op het terrein bevinden zich diverse opstallen. Naast de woning de stallen met een zee aan mogelijkheden; voor extra bergruimte of om in te zetten als kantoor. Door de grote tuin is kleinvee houden ook geen enkel punt.
Aan de achterzijde van de oprit een riante, dubbele garage met eveneens een dubbele carport.
Aan de linkerzijde van de tuin een kapschuur met lessenaarsdak, de perfecte plek voor een toom kippen of loopeenden. Ook de vijver in de voortuin biedt daarvoor gelegenheid.
De tuin is landschappelijk aangelegd en daardoor is het niet zo bewerkelijk. Volwassen bomen en meerjarige planten zijn de vaste ijkpunten, wilde grassen maken het tot een geheel.

Kortom, wat een charmante boerderij en wat een perfecte situering! Interesse? We nemen u graag mee voor een tour d’Achterhoek!

Algemeen:
- Bouwjaar : 1927
- Onderhoud : Goed onderhouden
- Ligging : In het buitengebied van buurtschap Linde
- Isolatie : Dakisolatie en voorzetwanden
- Beglazing : Dubbele beglazing
- CV-ketel : Nefit HR-combiketel (2012)
- Bijgebouwen : Diverse opstallen / bijgebouwen
- Zonnepanelen : 20 stuks aanwezig

Inhoud : 1.623 m³
Woonoppervlakte : 188 m²
Overig inpandige ruimte : 147 m²
Externe bergruimte : 183 m²
Perceeloppervlakte : 5.000 m²
Energielabel : klasse C
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een Woongarantiekeuring alsmede een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Maalderinkweg 8  VORDEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1927
  • Woonoppervlakte:
    188 m²
  • Perceeloppervlakte:
    5000 m²
  • Inhoud:
    1623 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars