Holskampweg 3 - Vorden

€ 2.175.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Ervaar de vrijheid van de Achterhoek – Erve Groot Hiddink biedt ruimte, natuur en privacy in overvloed

Erve Groot-Hiddink doet haar naam eer aan, want hier is ruimte, héél veel ruimte. Vrije vergezichten rondom, een grote tuin, maar ook veel woonruimte; aan de Holskampweg staat deze prachtige woonboerderij met een groot woonoppervlak van 479 m². Dat is vrijheid! Want de mogelijkheden zijn hier natuurlijk eindeloos; wilt u hier met uw gezin van genieten – eindelijk een toompje kippen, een hond en/ of een pony of twee aanschaffen -, een B&B beginnen of misschien wilt u de ruimte gebruiken om uw kantoor in te vestigen? Alles kan – want er is ruimte, en die ruimte betekent vrijheid.

Het land van melk en honing, zo voelt het buitengebied tussen Vorden en Hengelo hier wel aan; het coulisselandschap wordt doorsneden door kronkelende wegen, meanderende slootjes en waterlopen, en het kampenlandschap is een compositie van alle denkbare tinten groen, omrand door bloemrijke akkerranden. Aan de Holskampweg – een doodlopend klinkerpad dat aan weerszijden geflankeerd wordt door statige eikenbomen – staat een kleine handvol huizen. Bij uitstek de plek voor rustzoekers!

Groot-Hiddink is een indrukwekkende T-boerderij van het hallenhuistype, zoals zo kenmerkend voor deze streek, die samengesteld is uit meerdere tijdlagen; de oude deel stamt uit 1859, het voorhuis is echter vroeg 20ste eeuw. De belendende schuren – nu respectievelijk de werkkamer en de garage – zijn ook van later datum, en zo werd door de jaren heen dit fraaie erf gecompleteerd. De plek zelf is al eeuwenlang bewoond, en vanaf de 14e eeuw is daar zelfs documentatie van.
Het grote huis werd eind jaren ’90 flink verbouwd tot woonhuis, en destijds werd ook de deel bij het woonhuis betrokken. In de tussentijd is het huis steeds liefdevol onderhouden. Er zijn vijf zeer royale slaapkamers, drie badkamers, twee royale woonkamers, kortom: één groot paradijs.

Tussen Vorden & Hengelo
De omgeving hier is één en al rust, maar toch zit u hier op vijf minuten van het centrum van zowel Vorden als Hengelo, met alle voorzieningen zoals winkels, speciaalzaken, scholen en gezellige horeca. Zoekt u stadse gezelligheid, dan bent u ook zo in de prachtige Hanzestad Zutphen.

Hengelo is een lieflijk kerkdorp, er zijn winkels, een school en het gemeentehuis van Bronckhorst heeft hier zetel. Vorden bekend als het Acht Kastelendorp en is de parel van de Achterhoek. Dit gebied is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers. En dat geldt het jaarrond, want ook in herfst en winter trekt deze plaats levensgenieters en bourgondiërs, vanwege het Wildseizoen. Zo is bijvoorbeeld Hotel Bakker te Vorden zelfs over de grens beroemd vanwege hun jaarlijkse wildkaart. Er valt hier héél erg veel te genieten.

Begane grond
Entree aan de linkerzijde, net achter het voorhuis, in de zonnige hal. Op de vloer keramische estriken, een knipoog naar de traditionele estriken. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en daardoor is het hier altijd aangenaam en comfortabel van binnenklimaat.

Rechts meteen de bijkeuken, met pantry en de aansluitingen voor wasmachine en -droger. Aansluitend de WC met urinoir en fonteintje.

Vanuit de hal de trap naar de verdieping alsook toegang tot de ruimtes op de begane grond.

Links de charmante woonkamer, zonnig op het zuiden georiënteerd, met fraai uitzicht op de tuin en de landerijen erachter. Een grote ruimte, met een grote schouw.

Aansluitend de studeerkamer – tevens te gebruiken als slaapkamer – en de keuken.

De keuken is licht en omvangrijk, het warmkloppende hart van het huis; alles is er, een groot werkblad – ook op het werkeiland -, een gasfornuis, oven en magnetron, en bovenal: veel bergruimte. Ook een grote eettafel kunt u hier met gemak kwijt.

Vanuit hal rechts de slaapkamer op de begane grond, met sluis met inbouwkasten en een fraaie badkamer, met ligbad, dubbele wastafel, WC en urinoir.

De eetkamer bevindt zich in de achterzijde van de deel, waar de grote poort is ingevuld met glas. Hier is een heerlijke eetkamer gemaakt, die perfect geschikt is voor het uitgebreide zondagsontbijt, memorabele diners of om gewoon rustig de krant uit te pluizen.

Aansluitend de werkkamer, gepositioneerd in de schuur tussen de doorrijdschuur en de deel; hier zullen vroeger wellicht wat varkentjes, schapen of kalveren hebben gestaan, nu is het hier een plek om te verdiepen, om te werken én om te ontspannen, door even een keutje te leggen op het biljart. Aan de achterzijde, nagenoeg geheel van glas, is een overdekt terras en een prachtig uitzicht op de tuin.

Boven
Aan de overloop grenzen drie ruime slaapkamers, elk in mindere of meerdere mate voorzien van inbouwkasten. De kamer links in het voorhuis heeft een eigen badkamer met ligbad, dubbele wastafel en een separate WC met fonteintje.

Garage
De oude doorrijdschuur is nu in gebruik als garage en biedt een zee aan ruimte; hier is plek voor uw oldtimer-, moto-, of fietshobby, of wellicht stalt u hier de paarden, schaapjes of ander grazend gezelligs. We noemen maar wat dwarsstraten!

Buitenruimte
Rondom het huis ligt een grote siertuin, met gazons, borders en volwassen bomen. Op het gazon achter ligt een heerlijk zonneterras.

Aan de voorzijde van het huis staat de kapschuur met daarin drie parkeerplaatsen, een berging, houthok en een volière. Ook als schuilstal is dit een prima plek.

Verderop staat een vierroedige hooiberg – om het klassieke plaatje compleet te maken.

Kortom, Erve Groot-Hiddink is groots wonen en groots genieten. Zin gekregen in een rondleiding? Neem contact met ons op en dan plannen we een bezoek in.

Algemeen:
Bouwjaar: 1880
Onderhoud: goed
Isolatie: Dakisolatie, muurisolatie en dubbele beglazing
Verwarming: 2 stuks CV Nefit (2019 en 2022)
Ligging: Rustig en vrij gelegen in het buitengebied van Vorden
Berging: Grote aangebouwde schuur en diverse kleinere opstallen
Parkeren: Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

Inhoud: 2.376 m³ (incl. aangrenzend bijgebouw)
Woonoppervlakte: 479m²
Overig inpandige ruimte: 162 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 18 m²
Externe bergruimte: 7 m²
Perceeloppervlakte: 99.195 m²
Energielabel: Energieklasse F
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Holskampweg 3  VORDEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1880
  • Woonoppervlakte:
    479 m²
  • Perceeloppervlakte:
    99195 m²
  • Inhoud:
    2376 m³
  • Energieklasse:
    F
  • De Haan Schippers Makelaars