Heijendaalseweg 1 - Vorden

€ 1.500.000,- vrij op naam.
Brochure downloaden
Regiofilm

‘Een landhuis in boerderijstijl in de Achterhoek, op een groot, groen terrein gelegen, midden in de natuur’ – NSW-Landgoed ‘Het Heijendaal’ is het complete plaatje

Dít zijn de pareltjes; uw eigen NSW-landgoed in de Achterhoek. ‘Het Heijendaal’ is een lieflijke woonboerderij met flink wat grond er omheen (ruim 6,8 hectare), gelegen aan de bosrand en omringd door het groen van het coulisselandschap dat deze streek zo eigen is. Deze instapklare en levensloopbestendig gebouwde landelijke woning (2004, met een woonoppervlak van 165 m² en helemaal in tiptop conditie) heeft twee ruime opstallen en een fijne tuin. Het perceel wordt voor een deel omzoomd door een rij knotwilgen wat overgaat in een bijzondere ronde bomengroep wat ‘het hag” wordt genoemd. Aan het begin van het perceel is een aantal jaren geleden een bosje aangeplant met diverse struiken en boompjes waaronder de Els, een Gelderse Roos alsmede een Vlier.

In de nabije omtrek liggen zowel Kasteel Den Bramel als Het Enzerinck, beide indrukwekkende landgoederen omringd door monumentale bossen. Ondanks dat u hier écht buitenaf woont en de ligging u derhalve veel privacy biedt, woont u hier beslist niet afgelegen, want het centrum van Vorden ligt op vijf autominuten (tien minuten met de fiets).

We zeggen het er maar vast even bij: de tuin moet u vrijwel dagelijks delen met een sprong reeën, een bosuil en de specht klopt hoog in de kronen van de bomen in het bos aan de overkant. U woont hier dus bepaald niet alleen.
’s Avonds fluit de merel, waarna de uil stokje het overneemt, maar verder is het hier nog écht stil. Het Heijendaal leeft met de seizoenen; de verrukkelijke frisheid van de lente die in de lucht zit, de zoete zomerse warmte die door het huis trekt en de kruidige koelte van het najaar - u beleeft het hier intens.

Het huis is gebouwd op een plek vol historie en werd voor het eerst in 1795 in de registers genoemd als ‘Heijdendaal’. Het huidige woonhuis dateert van 2004 en is levensloopbestendig ingericht, wat inhoudt dat slapen en baden op de begane grond plaatsheeft. Heeft u dit laatste nog niet nodig? Boven zijn er nog eens drie fraaie slaapkamers en een badkamer, dus u kunt de ruimte beneden dan naar eigen inzicht aanwenden.
Door de opstallen (kapschuur en stallen) en het omringende weideland is het goed mogelijk om een veestapel(tje) te houden.

Vorden
Deze fijne plek ligt op vijf autominuten van het gezellige Vordense centrum en met een kwartier bent u in hartje Zutphen. Ook voor fanatieke fietsers, paardensportliefhebbers, wandelaars en hardlopers is dit een locatie die nooit verveelt; vanuit huis loopt u zo de Vordense bossen in. In de directe nabijheid gelegen vindt u diverse sportverenigingen en het fijne openluchtzwembad.

Vorden is een charmant plaatsje in het hart van de Achterhoek. Het staat bekend als het Acht Kastelendorp, en het is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers. En dat geldt het jaarrond, want ook in herfst en winter trekt deze plaats levensgenieters en bourgondiërs, vanwege het Wildseizoen. Zo is bijvoorbeeld Hotel Bakker zelfs over de grens beroemd vanwege hun jaarlijkse wildkaart.

Rangschikking volgens de Natuurschoonwet (NSW) van 1928
Waarom zou u een NSW-landgoed willen hebben? Aan het bezitten van een onder de Natuurschoonwet gerangschikt landgoed zitten grote voordelen; uiteraard zijn het omringd zijn door de natuur en het volop kunnen genieten van het buitenleven, een open deur, maar voordelen die niet zichtbaar, maar wél handig zijn, zijn de fiscale voordelen. Zo geniet de eigenaar fiscale voordelen van het bezit voor wat betreft inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting, schenk- en erfbelasting én onroerendzaakbelasting. En, het mooie aan Het Heijendaal is, dat het rangschikken al gedaan is en u dus meteen kunt genieten van het gebruik ervan. Echt, mooier kunnen we het niet maken.

Begane grond
Entree aan de rechterkant van het huis, met een klassieke melkmeisje-voordeur. In de ruime hal bevinden zich de trap naar de verdieping, de WC, meterkast en garderobe.

Rechts de bijkeuken, met de aansluitingen voor de wasmachine en -droger, ruimte voor natte laarzen en de extra ijskast.

Aansluitend de - opvallende ruime - slaapkamer op de begane grond; een riante kamer met een pantry, openslaande deur naar de tuin en het terras, en een badkamer met douche, WC en wastafel.

De woonkamer is licht en sfeervol; op de vloer ligt een goede kwaliteit laminaatvloer, er is een zandstenen schouw waar nu een pelletkachel staat (tevens is er een gas-aansluiting aanwezig). De ramen hebben rondom een klassieke roedeverdeling.

Aansluitend de gezellige keuken, landelijk maar ook van nu, met schattige handvorm witjes boven een inductieplaat, een heteluchtoven, een granieten werkblad, en een ingebouwde afwasmachine en koelkast.

Bovenverdieping
Drie heerlijke slaapkamers, een royale badkamer met ligbad, inloopdouche, wastafel en WC, een berghok en toegang tot de grote vliering die zich over de lengte van het huis uitstrekt.

Buitenruimte
De weidegrond is perfect wanneer u paardenliefhebber bent, altijd al een kudde schaapjes hebt willen houden of graag zelf wilt kunnen hooien. U kunt er echter ook voor kiezen om het te verpachten – zo heeft u wel de lusten, niet de lasten.

De grote schuur is geweldig, verkeert - evenals het huis - in keurige staat, en leent zich voor vanalles – van seminarruimte tot yogastudio, van klusruimte tot paardenstal.

In de kapschuur kunt u een trekker parkeren, en het wagenpark, in de belendende schuur kunt u de fietsen en andere zaken die u graag achter slot en grendel bewaart stallen.

De tuin is prachtig, want vrijwel dagelijks werd hier door een paar donkergroene vingers getuinierd. En dat is te zien! Het is hier zo mooi, met de afwisselende gazons, kleurrijke borders, een waterpartij en de zonneterrassen. Naast de woonkamer is er een tuinkamer die naar wens kan worden overdekt, en bij de slaapkamer – op het zuiden georiënteerd – houdt u de zon buiten door het grote uitvalscherm. En een muntje op zak is aan te raden, want in de tuin staat een heuse (wens)put, mét waterpomp.

Deugdelijk & duurzaam
De bouw van dit huis is met zorg en oog voor detail aangepakt, en sindsdien is het – van boven tot onder– liefdevol onderhouden. Ook qua isolatie is het huis met de toekomst indachtig gebouwd, en heeft daarom een schitterend energielabel B. Wenst u zonnepanelen? Gezien de sublieme ligging en de ruimte rondom, is een veldopstelling een steengoed plan, maar ook het dak van de schuur leent zich hier goed voor.

Kortom
Alle vinkjes op een rij: een lieflijk ensemble, uitstekend gebouwd, dik in de verf, pal in de natuur, instapklaar én levensloopbestendig… dat NSW-landgoed ‘Het Heijendaal’ het complete plaatje is, daar is geen woord aan gelogen. Nieuwsgierig geworden? We nemen u graag mee voor een rondleiding.

Algemeen:
Bouwjaar : 2004
Onderhoud : Goed tot uitstekend
Isolatie : Volledig geïsoleerd
Verwarming : CV-ketel (Nefit, 2005) en vloerverwarming
Ligging : In de bosrijke omgeving, net buiten Vorden
Bijgebouwen : Vrijstaande ‘schöppe’ (108 m², oorspronkelijke stenen schuur)
Grote wagenloods (119 m² ) met aansluitend een hobbyruimte/atelier (51 m²)
Extra : Er is een eigen grondwaterpuls.

Inhoud: 625 m³
Woonoppervlakte: 165 m²
Overig inpandige ruimte: 4 m²
Externe bergruimte: 159 m²
Perceeloppervlakte: 68.745 m²
Energielabel: Energieklasse B
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Heijendaalseweg 1  VORDEN
Kenmerken
  • Vrij op naam vrij op naam
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    2004
  • Woonoppervlakte:
    165 m²
  • Perceeloppervlakte:
    68745 m²
  • Inhoud:
    625 m³
  • Energieklasse:
    B
  • De Haan Schippers Makelaars