de Decanije 29 - Vorden

€ 565.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Stijlvol appartement op de bovenste etage met uitzicht over het landgoed én een dubbel gastenverblijf

Een appartement met vorstelijke allure! Ervaar het gevoel van een villa, met de vrijheid van een appartement. Dit fijne en ruime penthouse biedt twee slaapkamers en twee badkamers. En als bonus treft u in het nabijgelegen complex “Villa Eik” twee studio’s met eigen badkamers, zodat uw gasten van alle gemakken voorzien zijn.

- Geschiedenis genoeg! -
In 1832 werd er op dit landgoed - dat toen vele malen groter was dan vandaag de dag - door de burgervader van Vorden, Gallée, een voornaam landhuis gebouwd. Omdat deze grond – zo vertelt het verhaal – tot eind 18e eeuw behoorde tot de onroerendgoedportefeuille van de kerk, is de naam “De Decanije” blijven voortbestaan. Zelfs toen in 1993 het huis werd afgebroken, werd de naam voortgezet in dit fraaie appartementencomplex, dat qua uiterlijk voortborduurt op de oude Decanije.

Dit object werd – samen met Villa Linde, Villa Eik en de Parkvilla - in 1995 gebouwd naar het schitterende ontwerp door gerenommeerd architectenbureau Harmonische Architectuur die hun naam eer aandoen; De Decanije is – net als haar zussen op het landgoed - een fraai, goed geproportioneerd huis, geheel passend in de groene omgeving.

Als bewoner van de Decanije bent u meteen mede-eigenaar van het landgoed. Rondom dit fijne en zonnige appartement is een prachtige parktuin aangelegd, waar u vanaf uw balkon van kunt genieten. Heeft u groene vingers en vindt u rust in het wroeten in de aarde? U bent hier vrij om ook de handen uit de mouwen steken, in de royale sier- en moestuin.

Het appartement is een heerlijke, zonnige plek; leunend tegen het timpaan op de bovenste verdieping, biedt het een buitengewoon mooi uitzicht op de tuin en de het landschap eromheen. De woning is qua onderhoud helemaal op orde.

Extra bergruimte bevindt zich in de garage, evenals de privéparkeerplaats.

Heeft u regelmatig logées? In het appartement zelf is een gastenkamer met eigen badkamer aanwezig, maar in “Villa Eik” bevinden zich nog eens twee studio’s op de begane grond, waar uw gasten kunnen verblijven.

- Vorden -
Vorden is echt de parel in het hart van de Achterhoek. Het staat bekend als het acht-kastelen-dorp en het is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers.

Vorden is gelegen in de gemeente Bronckhorst en die is een enkele jaren terug uitgeroepen tot de Wandelgemeente van het Jaar. Daar is wat ons betreft geen woord aan gelogen, want door de indrukwekkend mooie natuur – van berg tot beek tot rivier tot landgoed – ligt maar liefst 400 km aan wandelpaden.

Bent u een fervent golfer? De Lochemse golfbaan ligt op 10 autominuten en hier kunt u beslist uw hart ophalen. Vorden is bij uitstek een plek voor levensgenieters en Bourgondiërs; zo is bijvoorbeeld Hotel Bakker beroemd vanwege hun jaarlijkse wildkaart. Er valt hier héél erg veel te genieten.

- Appartement -
Het appartement heeft een woonoppervlak van zo’n 120 m² en is vanuit de gemeenschappelijke hal zowel met de trap als met de lift bereikbaar.

Entree in de lichte en ruime ontvangsthal. Op de vloer smaakvol licht eiken en de muren zijn off-white. Hier de WC met fonteintje en toegang tot de slaapvertrekken, de bijkeuken en de woonruimte. Het palet is neutraal gehouden, waardoor het huis een serene ambiance heeft.

Vanuit de hal toegang tot de bijkeuken met daarin een pantry, extra bergruimte, de CV-ketel (Nefit HR Combi, 2018), plek voor de extra vriezer en de aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

Aan de linkerzijde de slaapkamers; meteen links de gastenkamer met eigen badkamer met douche en wastafel. De sanitaire ruimtes zijn uitgevoerd in marmer, wat natuurlijk goed past bij het statige karakter van het huis.

De grote suite beschikt over een heerlijk ruime badkamer, compleet met inloopdouche, WC, dubbele wastafels en ligbad – dit alles uiteraard in smaakvol Carrara-marmer én voorzien van vloerverwarming.

De leefruimte is toegankelijk via de fraaie, beglaasde paneeldeuren. In deze grote, open-plan ruimte vinden we de living, de eetkamer en de keuken. Moderne vormgeving en klassieke lijnen gaan hier uitstekend samen.

De keuken is modern, met crèmewitte, matte fronten, een fraai granieten werkblad en alle benodigde inbouwapparatuur, zoals een afwasmachine, koelkast, combimagnetron en een inductiekookplaat met afzuigkap.

Het balkon is uitgevoerd in de vorm van een charmante loggia, waar het jaarrond in het zonnetje kan worden genoten van de weidse vergezichten.

- Studio’s -
Uw gasten kunt u met een gerust hart laten verblijven. In het belendende “Villa Eik” bevinden zich twee gastenkamers die horen bij het huis. De studio’s zijn twee uiterst riante, op de begane grond gesitueerde kamers, met beide een badkamer met inloopdouche, WC en wastafel.

- Wonen in de Decanije -
Wellicht heeft u een groot huis en overweegt u de overstap naar een appartement; met een woning in dit luxueuze appartementencomplex ervaart u de vrijheid van het wonen in een villa door de heerlijke tuin en de ruimte, terwijl u toch zorgeloos de deur achter u dicht kunt trekken en de reizen kunt gaan maken, die u altijd al op de planning had staan.

Het appartement heeft een eigen berging en parkeerplaats in de kelder van het huis. Daarbij is er sprake van een kerngezonde VvE die zorgdraagt voor onderhoud van huis en tuin.

Kortom
Is het tijd voor een nieuw hoofdstuk? Dit appartement in de Decanije belooft daar iets fantastisch van te maken. Zin gekregen om sfeer te proeven? We nemen u graag mee voor een bezoek aan dit fraaie appartement.

Bijzonderheden:
* Het geheel is met luxe materialen afgewerkt en goed geïsoleerd.
* Elektrische boiler in keuken, merk Daalderop, 10 liter.
* Woonkamer, Toilet, badkamer en doucheruimte voorzien van mechanische ventilatie.
* Veel privacy door ligging op de bovenste woonlaag.
* Half inpandig terras met de mogelijkheid het hele jaar van de zon te genieten en voorzien van mechanisch zonnescherm.
* Complex is voorzien van lift waarmee vanuit het appartement de parkeerkelder makkelijk toegankelijk is.
* Unieke mogelijkheid om gebruik te maken van de 2 ter beschikking staande logeerruimten met sanitaire voorziening in een ander gebouw met eigen, separate, ingang.
* Servicekosten 2024: € 466,-- per maand (dit is incl. parkonderhoud)
* Door de centrale ligging in het dorp zijn alle voorzieningen, winkels en het openbaar vervoer (bus- en treinstation) op loopafstand te bereiken.
* Aanvaarding in overleg.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1995
- Onderhoud : Uitstekend onderhouden geheel
- Ligging : Fantastische ligging op loopafstand van het centrum
- Isolatie : Volledig geïsoleerd
- Beglazing : Dubbele beglazing
- CV-ketel : HR-combiketel 2018
- Garage : Eigen parkeerplaats in de parkeergarage
- Parkeren : Ruime parkeergelegenheid voor gasten
- Ramen : Vliegenhorren bij alle draaiende delen
- Overig : Mede eigendom van twee extra logeerkamers

Inhoud : 404 m³
Woonoppervlakte : 120 m²
Externe bergruimte/ berging : 7 m²
Gebouwgebonden buitenruimte : 7 m²
Energielabel : Energieklasse B
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

de Decanije 29  VORDEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1995
  • Woonoppervlakte:
    120 m²
  • Inhoud:
    404 m³
  • Energieklasse:
    B
  • De Haan Schippers Makelaars