Toldijkseweg 35 A - Steenderen

€ 540.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Comfortabel en landelijk wonen, met vrij uitzicht over het coulisselandschap – Deze prachtig verbouwde helft van klassieke woonboerderij (A++) is een écht droomhuis op het platteland

Heeft u altijd al paarden of ander kleinvee willen houden, maar is een hele boerderij wat te veel van het goede? Aan de oude weg tussen Toldijk en Steenderen ligt dan misschien wel uw nieuwe huis!

Volg de lange, onverharde oprit naar de grote T-boerderij, waar we met veel genoegen deze schitterende, halfvrijstaande landelijke woning aan mogen bieden. Dit charmante huis werd in de afgelopen jaren van onder tot boven gerenoveerd, verduurzaamd en bijzonder smaakvol gedecoreerd. En dan de setting; de rust en de ruimte, de vrijheid, het kan hier zo in een reclamefolder voor de Achterhoek – en daar is geen woord aan gelogen.

Deze imposante woonboerderij werd in 1845 gebouwd. In het recente verleden is de kavel gesplitst. In het afgelopen jaar heeft het huis nog een transformatie ondergaan, waarbij de woning vernieuwd is met een moderne keuken, heerlijke badkamer en helemaal piekfijn in de verf werd gezet. Ook werd de badkamer voorzien van vloerverwarming, een hybride warmtepomp en zijn de 28 (!) zonnepanelen geïnstalleerd. En dat levert een mooi energielabel A++ op.

Dit gezellige huis heeft een woonoppervlak van zo’n 115m² en staat op een buitengewoon ruim perceel van een kleine 3.000m². Het huis beschikt over twee slaapvertrekken en er is gedeeltelijk vloerverwarming, zodat het binnenklimaat jaarrond bijzonder aangenaam is.

Steenderen en omstreken
Deze prachtige landelijke woning staat in het buitengebied van Steenderen, tussen Toldijk en Steenderen, in hartje Bronckhorst dus! De avonden zijn hier muisstil, maar toch bent u maar een kwartiertje verwijderd van het bruisende stadse leven, waar u in hartje Zutphen of Doesburg een terrasje kunt pikken.

Steenderen is een lieflijk dorp met een supermarkt, drogist, kapper, snackbar en het Proeflokaal van de Bronckhorster Brewery en met een ruim buitengebied. Er is veel natuurschoon, en ook de vele boerderijen en het indrukwekkende 14e-eeuwse kasteel Oud Spaensweert geven de omgeving bijzonder veel cachet.

Op tien minuten fietsen ligt Bronkhorst, dat te boek staat als het kleinste stadje van Nederland (bijna, er zijn nog een paar stadjes die meedingen naar de titel). Als een waar openluchtmuseum is dit plaatsje een snoepwinkel voor de liefhebbers van cultureel erfgoed. Het jaarrond is Bronkhorst al prachtig, maar tijdens de kerstdagen wordt daar een schepje bovenop gedaan, wanneer de stad gehuld is in Charles Dickens-sferen, met geheel in stijl verklede inwoners, lichtjes, vuurkorven, gepofte kastanjes en het bijzondere poppenspel in de kerk.

Begane grond
Er is een ruime oprit met plaats voor meerdere auto’s. Een klassieke beukenhaag met poortje brengt ons in de knusse voortuin en bij de voordeur.

De hal is fris en ruim, met een plavuizen vloer, links een meterkast en een kast voor de paraplu’s en ander rommelig gebeuren en de garderobe, rechts de WC en een grote provisiekast en de trap naar de verdieping.

De zonnige woonkamer is zo sfeervol, met de grote raampartijen met roeden en de manshoge schouw met een gezellig Gelders potkacheltje erin: warm en sfeervol. Er zijn openslaande deuren naar de voortuin, waarmee u ’s zomers heerlijk buiten kunt leven.

De splinternieuwe eetkeuken (2024) is modern en stijlvol: ingetogen, strak, met smaakvolle, matte fronten en een houtlook werkblad. Uiteraard is deze voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur, zoals een extra brede inductieplaat, afwasmachine, heteluchtoven en koelkast dus de schorten kunnen meteen voor.

Aansluitend vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken, met een stortbak, ruimte voor de extra diepvries en de aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

Bovenverdieping
Boven een lichte overloop met daaraan grenzend twee (of drie) slaapkamers, een walk-in closet of babykamer, en een elegante, zonnige badkamer (2024) met een douche, WC en wastafel met waskom.

Buitenruimte
Achter het huis is een gezellig terras bij de terracottakleurige muur; een heerlijke plek om te genieten van een vrije middag. Aansluitend een pad, geflankeerd door grote perken (uw nieuwe moestuin?), die leidt naar het grote gazon aan de achterzijde; deze leent zich uitstekend voor een paard of wat kleinvee, mocht u dat nog op de verlanglijst hebben staan. De gloednieuwe stal staat er al! Ook is er een fraaie weide.

Schuur
In de schuur is er ruimte voor uw hobby’s, de fietsen, de grasmaaier (hoewel het grote werk door een robotmaaier wordt gedaan), etc.

Kortom
Een landelijk paradijsje, een lieflijke boerderij, een droomhuis; alle eretitels zijn van toepassing op deze instapklare woning op een prachtige locatie! Wilt u zelf ervaren hoe het buitenleven, in alle rust maar niet afgelegen, u hier bevalt? We nemen u graag mee op een tour.


Algemeen:
Bouwjaar: 1845
Onderhoud: Voldoende tot goed onderhouden
Het riet en dakramen aan de zuidkant zijn vernieuwd. Het riet en dakramen aan de noordkant zijn toe aan vernieuwing.
Isolatie: Dak-, riet-, gevelisolatie en dubbele beglazing
Asbest: Dakbeschot pannendak woonhuis en betimmering dakvlak slaapkamer
Verwarming: Hybride CV-ketel (2023) met 28 zonnepanelen
Ligging: Buitengebied, rustige ligging, vrij uitzicht
Berging: Vrijstaand
Parkeren: Op eigen grond
Robotmaaier: Aangelegd in 2024

Inhoud: 408 m³
Woonoppervlakte: 115 m²
Externe bergruimte: 32 m²
Perceeloppervlakte: 2.960 m²
Energielabel: Energieklasse A++
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Toldijkseweg 35 A STEENDEREN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, halfvrijstaande woning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar:
    1845
  • Woonoppervlakte:
    115 m²
  • Perceeloppervlakte:
    2960 m²
  • Inhoud:
    408 m³
  • Energieklasse:
    A_PP
  • De Haan Schippers Makelaars