Vlierbes 16 - Ruurlo

€ 645.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Eigentijds én tijdloos – Moderne drive-in villa in ’t Loo met studio in souterrain

Deze vrijstaande en onder architectuur gebouwde woning stamt uit 1995, iets wat moeilijk te geloven is wanneer u ervoor staat; de kubistische vormgeving is, met het gebruik van Western Red Cedar als gevelbekleding, de grote glaspartijen, de natuurlijke materialen en de balans in compositie, actueler dan ooit. Tijdloos en ons inziens is dat de kracht van een goed ontwerp.
Het souterrain beschikt over de kers op de taart; hier is een studio ingericht –met badkamer en keukenblokje -, dus een B&B is zomaar een optie. Uiteraard is deze constructie ook uitermate geschikt voor uw kroost dat nog wel onder uw vleugels vertoeft, maar wel toe is aan het leven van een vrije vogel.
Deze markante en grote villa (266m²) is steeds met liefde onderhouden en verkeert dan ook in prima staat.

Hier aan de rand van Ruurlo is het rustig wonen. Deze fijne gezinswijk is perfect gelegen; in het groen, autoluw en toch nabij uitvalswegen. Stap op de fiets en in vijf minuten bent u bij de winkels in het centrum van Ruurlo. Ook basisscholen en het station liggen vlakbij.

Het perceel is 459m² en complementeert het moderne beeld met heesters, siergrassen en strakke vakkenborders. De auto parkeert u onder het huis (de deur bedient u met afstandsbediening) en vanuit hier wandelt of fietst u zo het groen in; even het bos in om een frisse neus te halen. Kasteel Ruurlo ligt vlakbij, ook een fijne plek om even te bezinnen en te genieten. Of u begint de dag met een balletje slaan of wat baantjes trekken in het zwembad, want de tennisvereniging en zwembad De Meene liggen op een kleine drie minuten lopen afstand. Hoe u de dag ook inricht, dit is de perfecte uitvalsbasis.

Ruurlo
Het centrum van Ruurlo is vlakbij en hier vindt u alle benodigde winkels - van de ambachtelijke warme bakker en slager, tot kledingboetieks en de buurtsuper. Er zijn diverse sportverenigingen, scholen, een bibliotheek en er is een zwembad.

In het voormalig Kasteel Ruurlo is Museum More gevestigd, met een indrukwekkende kunstcollectie. Reist u graag met de trein? Dat kan prima, want Ruurlo heeft een eigen station, wat de ontsluiting nog beter maakt.

Daarnaast ligt de bruisende Hanzestad Zutphen op een half uurtje rijden. Ook plaatsen als Lochem, Vorden, Groenlo, Doetinchem en Bronkhorst zijn vlakbij en een bezoekje meer dan waard. Kortom, er valt een boel te genieten in de Achterhoek!

Begane grond
Entree in de royale en lichte hal, met rondom glas in meranti kozijnen en op de vloer fraaie plavuizen met vloerverwarming. Vanuit de hal is er een opgang naar de eetkamer en een trap naar de garage en een berging.
Het huis heeft een heel open programma en een fijne flow, door de open verbindingen en het gebruik van lichte, natuurlijke materialen (beuken parketvloeren, meranti kozijnen, houten trappen en veel glas).
Aan de voorzijde bevindt zich de studeerkamer (of extra slaapkamer) met hoog plafond en een balkon. Ernaast is de WC gelegen en een bijkeuken met aansluitingen voor een wasmachine en droger. De lichte en bijzonder ruime eetkamer benadrukt de ruimtelijkheid van het huis; er is voldoende ruimte voor een grote eettafel, een zithoek, een bibliotheek, of hoe u deze ruimte ook maar wenst in te vullen. Deze ruimte heeft wandverwarming.

De woonkeuken oogt als nieuw; een moderne keuken met zachtgele monochrome fronten. De keuken heeft een L-vormige opstelling met alle wenselijke inbouwapparatuur: een gasfornuis, een heteluchtoven, een koelvriescombinatie en een magnetron. De keuken heeft rondom ramen en biedt voldoende ruimte voor een eettafel. Vanuit de keuken is er toegang tot de lager gelegen achtertuin.

De living heeft eveneens een hoog plafond en is prachtig; een fraai canvas voor uw designmeubelen, licht en zonnig door de grote raampartijen. De gemêleerde plavuizen, die ook in de hal liggen en voorzien zijn van vloerverwarming, sieren ook hier de vloer en markeren daarmee de positie van de ruimte – vijf traptreden naar beneden, op gelijke hoogte met de entree.
Een grote schuifpui verbindt de kamer met de zonnige tuin en zo ervaart u ook op winterdagen het buitenleven binnen. Vanuit de woonkamer kunt u tevens naar de studio in het souterrain.

Souterrain
Het souterrain omvat naast een riante garage, een inbouwkast en bergruimten, een studio. De studio heeft een woongedeelte met eigen pantry, een ruime slaapkamer en een badkamer met inloopdouche, wastafel en WC. De studio is zowel van binnenuit bereikbaar, als van buitenaf; de studio heeft een eigen toegang vanaf het pad in de zijtuin. Dit geldt overigens ook voor de garage.

Verdieping
Op de bovenverdieping bevindt zich nog een ruime slaapkamer met een opgang naar een eigen badkamer, welke voorzien is van een ligbad, dubbele wastafel en een WC.

Tuin
De tuin ligt rondom het huis, waardoor er altijd wel een zonnige - of juist beschutte – plek te vinden is. In de patio is een groot terras aangelegd, waar u op zomerse dagen in alle rust kunt genieten van de zon. Aan de achterzijde is de tuin vanuit de woonkamer en keuken bereikbaar en heeft u volledige privacy. Aan de voorzijde loopt een toegangspad door de voortuin naar de entree. Ernaast ligt de oprit naar de garage.

Duurzaamheid
Wat betreft duurzaamheid is het een met vooruitziende blik gebouwde villa: de isolatie is uitstekend, de dubbele beglazing is prima in orde en het huis is in de betegelde leefruimtes voorzien van vloerverwarming en in het eetgedeelte van muurverwarming, waardoor er altijd een prettig binnenklimaat is. Mocht u verder willen verduurzamen, dan leent het platte dak zich uitstekend voor zonnepanelen en een eventuele luchtwarmtepomp.

Kortom, een lichte en moderne villa met een speels, eigentijds karakter en een flinke hoeveelheid leefruimte. Valt u als een blok voor dit fraaie staaltje architectuur? We laten het u met plezier zien.

Algemeen:
Bouwjaar: 1996
Onderhoud: Uitstekend onderhouden geheel
Isolatie: Dak-, gevel- en vloerisolatie
Verwarming: Nefit HR-combiketel (1998)
Berging: Veel inpandige bergruimte
Parkeren: Parkeermogelijkheid op eigen grond

Inhoud: 989 m³
Woonoppervlakte: 188 m²
Overig inpandige ruimte: 79 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 17 m²
Perceeloppervlakte: 459 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Vlierbes 16  RUURLO
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1996
  • Woonoppervlakte:
    188 m²
  • Perceeloppervlakte:
    459 m²
  • Inhoud:
    989 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars