't Rikkelder 6 - Ruurlo

€ 449.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Leuke vrijstaande eengezinswoning met vier slaapkamers en schitterende tuin

Aan ’t Rikkelder is het prima wonen; uit de loop aan een rustige ventweg en vlak tegen het centrum aan. Dit buurtje werd ontwikkeld in de jaren vijftig – dit huis stamt uit 1961 -, toen men graag ruime kavels met charmante huizen bouwde. Het beeld is afwisselend maar in principe zien we hier rode bakstenen met zadelkappen. Dit innemende huis ligt met de lange zijde naar de straat, beschikt over een fraaie volwassen tuin, zowel aan voor- als achterzijde.

Het huis heeft een woonoppervlak van 109 m² met vier slaapkamers en een ruime garage. Deze woning is in de afgelopen jaren steeds uitstekend onderhouden; alles zit keurig in de verf, de vloeren zijn spic ’n span en de tuin is met zorg bijgehouden. Heeft u meer leefruimte op de verlanglijst? Door de forse omvang van het perceel, bijna 800 m², heeft u ruimte genoeg om uit te bouwen.

Ruurlo
Het centrum van Ruurlo ligt om de hoek en hier vindt u alle benodigde winkels - van de ambachtelijke warme bakker en slager, tot kledingboetieks en de diverse supermarkten, en uiteraard diverse gezellige restaurants. Het station is op steenworp afstand, net als de scholen en het gezondheidscentrum. Het indrukwekkende Museum More, gevestigd in het oude Kasteel Ruurlo, en de prachtige bossen van Ruurlo zijn eveneens vlakbij. Er zijn diverse sportverenigingen, scholen, een bibliotheek en er is een zwembad.

Reist u graag met de trein? Dat kan prima, want Ruurlo heeft een eigen station, wat de ontsluiting nog beter maakt.

Daarnaast ligt de bruisende Hanzestad Zutphen op twintig minuten rijden. Ook plaatsen als Lochem, Vorden, Groenlo, Doetinchem en Bronkhorst zijn vlakbij en een bezoekje meer dan waard. Kortom, er valt een boel te genieten in de Achterhoek!

Begane Grond
De ruime oprit biedt parkeerruimte voor twee auto’s. De entree bevindt zich aan de voorzijde van het huis. De hal heeft bij binnenkomst rechts meteen de trapopgang naar de verdieping, gevolgd door een garderobekast en een WC.

De keuken is praktisch ingedeeld. Op de vloer liggen tegels in zwart en grijs, die helemaal passen bij de ambiance van het huis. De fronten zijn van blank eiken, er is een vierpits gasfornuis, spoelbak en een inbouwkoelkast. Uiteraard kunt u hier uw ontbijt gebruiken, met uitzicht op de tuin, met alle vogeltjes en de eekhoorn die hier af en toe door de bomen roetsjt. Vanuit de keuken toegang tot het terras.

De woonkamer en eetkamer zijn met elkaar verbonden middels en-suitedeuren. De woonkamer aan de voorzijde van het huis is lekker licht en zonnig door de grote raampartijen rondom, met aan de voor- en zijkant uitvalschermen om de warmte op zomerdag buiten te houden. Op de vloer ligt een fraaie parketvloer die net in de was is gezet. De eetkamer kijkt uit op de tuin.

Bovenverdieping
De overloop grenst aan vier heerlijke slaapkamers, twee grote en twee kleinere. Drie van de vier kamers beschikken over een eigen inbouwkast en de grote kamer aan de tuinzijde links heeft een balkon met openslaande deuren.

De badkamer beschikt over een douche en wastafel, de separate WC bevindt zich op de overloop.

De zolder is te bereiken per vlizotrap, en strekt over de lengte van de woning. Hier hangt de ketel en is er ruimte om de seizoen items op te bergen.

Buitenruimte
De achtertuin is een plaatje! Het ligt georiënteerd op het noordwesten en daardoor echt een heerlijk zonnige tuin. Er is een gazon, paadjes naar de moestuin achterin, kleurige borders vol meerjarige bloeiers, volwassen hortensia’s en strak geschoren taxussen.

De garage is een fantastische ruimte, met een dikke 31m² aan oppervlak, waar nu ruimte is om een auto te stallen, en er is een werkplaats ingericht.

Kortom
Een gezellig huis, goed onderhouden en vol mogelijkheden. We nemen u graag mee voor een rondleiding.

Algemeen:
Bouwjaar: 1961
Onderhoud: Goed
Isolatie: Nagenoeg geheel dubbele beglazing, voorzetbeglazing en gevelisolatie
Verwarming: Rodiac (1969) en gaskachel in woonkamer
Warmwater: Vaillant geiser (2017)
Ligging: Aan beklinkerde ventweg gelegen
Berging: Garage en schuur/berging
Parkeren: Meerdere parkeerplaatsen op de oprit

Inhoud: 466 m³
Woonoppervlakte: 109 m²
Overig inpandige ruimte: 16 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 2 m²
Externe bergruimte: 39 m²
Perceeloppervlakte: 769 m²
Energielabel: Energieklasse F
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

't Rikkelder 6  RUURLO
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar:
    1961
  • Woonoppervlakte:
    109 m²
  • Perceeloppervlakte:
    769 m²
  • Inhoud:
    466 m³
  • Energieklasse:
    F
  • De Haan Schippers Makelaars