Groenloseweg 43 b - Ruurlo

€ 835.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Een paradijs aan een landweggetje – Woonboerderij mét B&B en veel grond

Voer voor dagdromen is het, deze fraaie woonboerderij aan een doodlopend landweggetje, met 8.100 m² grond eromheen en een kant-en-klare B&B in het bakhuisje. Het buitengebied tussen de leuke plaatsen Ruurlo en Groenlo is zo idyllisch, dat het geen wonder is dat vele toeristen die hier jaarlijks hun neus achternafietsen en genieten van de Achterhoekse gezelligheid. Maar, even verderop is de verstilling. De oude markeverdeling is nog steeds karakteriserend voor de verkaveling, en is een mooi, zichtbaar aandenken aan de lange geschiedenis die dit deel van het land kent. Hier vind je ook nog het échte coulisselandschap. Over de Groenloseweg rijd je de rust tegemoet..

De woonboerderij heeft als bouwjaar 1926, maar in de afgelopen bijna 100 jaar is er het nodige aan verspijkerd. Het resultaat van alle inspanningen is een moderne boerderij, met een kloek woonoppervlak van zo’n 180 m², geheel verduurzaamd en energiezuinig. Er zijn meerdere opstallen en door de bijbehorende weidegang is het houden van dieren (kippen, paarden, schapen, varkentjes – we noemen een paar dwarsstraten) heel goed mogelijk.

’t Pothuuske
Inmiddels is deze verrassing aan de Groenloseweg een geliefd adres bij velen, om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, want de huidige bewoners hebben het bakhuisje omgetoverd tot een gezellige en goedlopende B&B, met sauna en terras. Heeft u altijd al gedroomd van een eigen B&B? Dan is deze kant-en-klaar, inclusief website en contacten bij de bekende boekingssites.

Ruurlo en Groenlo
Het centrum van Ruurlo ligt op vijf minuten en hier vindt u alle benodigde winkels - van de ambachtelijke warme bakker en slager, tot kledingboetieks en de buurtsuper. Er zijn diverse sportverenigingen, scholen, een bibliotheek en er is een zwembad. In het voormalig Kasteel Ruurlo is Museum More gevestigd, met een indrukwekkende kunstcollectie. Reist u graag met de trein? Dat kan prima, want Ruurlo heeft een eigen station, wat de ontsluiting nog beter maakt.

Groenlo – tien minuten - is een oude stad in de Achterhoek, vol geschiedenis en charme. Niet alleen is de geest van Gelre te voelen in de oude binnenstad, die nog de vorm van de oude vesting heeft, maar jaarlijks wordt er in De Slag om Grolle waarin het Beleg van Groenlo in 1627 door duizenden enthousiastelingen wordt nagespeeld, met jaarlijks dezelfde afloop, want de Spanjaarden delven het onderspit. Uiteraard bruist deze stad ook de rest van het jaar; er is veel horeca en bedrijvigheid, scholen en sportverenigingen.

Daarnaast liggen zowel de bruisende Hanzestad Zutphen, Enschede en Winterswijk op een halfuur rijden. Ook plaatsen als Lochem, Vorden, Doetinchem en Bronkhorst zijn vlakbij en een bezoekje meer dan waard. Kortom, er valt een boel te genieten in de Achterhoek!

De begane grond
De entree bevindt zich rechts van de woning, onder het charmante overstek. De hal is licht en zonnig en de robuuste eikenhouten gebinten zijn nog mooi in ’t zicht gelaten. Vanuit de hal toegang tot respectievelijk de bijkeuken, WC, trapopgang en de woonkamer.

Op de vloer ligt een fraaie gerookt eikenlook pvc. De zithoek is zonnig en voor de killere momenten staat hier een stoere gaskachel, die niet alleen sfeervol is maar die ook de ruimte binnen een mum van tijd verwarmt.

Vanuit de eethoek de doorgang naar de eetkeuken; een plaatje! Een eigentijdse keuken, met op de vloer grote grijze keramische tegels. De keuken met witte hoogglansfronten is geheel op maat gemaakt en van alle wenselijke gemakken voorzien; er is een apparatenwand in fraai contrasterend donker meranti, met een koelkast, combimagnetron, stoomoven, de afwasmachine (op hoogte – ideaal!) en koffiezetapparaat. In het kookeiland een dubbele spoelbak met kraan en Quooker. Door de grote glazen erker geniet u hier volop van het mooie uitzicht over de tuin en de landerijen.

Bovenverdieping
Via de trap toegang tot de overloop. Vier slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer zich aan de voorzijde van het huis bevindt en is uitgerust met een grote dubbele inbouwkast.
De badkamer is smaakvol uitgevoerd, en voorzien van een inloopdouche met hand- en regendouche, een dubbele wastafel en een hangcloset.

B&B ’t Pothuuske
Een sfeervolle recreatiewoning met alles d’r op en d’r an. Een gezellige woonruimte, een pantry met koelkast, dubbele spoelbak en bar, een slaapvertrek met een meesterlijk uitzicht en openslaande deuren naar de tuin, een overdekt terras en een Finse sauna.

Buitenruimte
Rondom het huis ligt een fraaie siertuin. Achter het huis een plaatsje met terras en een overdekte tuinkamer, af te schermen met een glazen schuifpui. Het grote bijgebouw 234 m² met vliering (140 m²) is belegd met zonnepanelen en beschikt over diverse gebruiksruimtes, waaronder een hobbyruimte/werkplaats en opslagruimte. In het weiland staat het dierenverblijf annex schaapskooi (58 m²), met diverse ophokruimtes.

Kortom
Tussen Ruurlo en Groenlo is het goed toeven. Heeft u dagdromen die nodig eens werkelijkheid moeten worden? Misschien is de Bedelaarsdijk wel dé plek. We laten het u graag zien.


Algemeen:
Bouwjaar : oorspronkelijk 1926
Onderhoud : Goed
Isolatie : Dak-/ vloer en muurisoletaie en geheel voorzien van isolerende beglazing
Duurzaamheid : in totaal zijn er 42 zonnepanelen (Energielabel A)
Verwarming : Middels vloerverwarming en radiatorverwarming d.m.v. gasgestookte Remeha (2019)
Ligging : aan doodlopende verharde weg, ver van de Groenloseweg
Bijgebouwen : een B&B in het uitgebouwde voormalige bakhuis
: een bijgebouw van 234 m² met werkplaats/atelier en opslagruimte
: een dierenverblijf annex schaapskooi van 58 m²
Parkeren : Ruim voldoende mogelijkheden op bestraat eigen terrein

Inhoud : 750 m³
Woonoppervlakte : 202 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 15 m²
Externe bergruimte : 432 m² waarvan 140 m² zolderberging
Perceeloppervlakte : 8.100 m² eigen grond
Energielabel : Energieklasse A
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Groenloseweg 43 b RUURLO
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1926
  • Woonoppervlakte:
    202 m²
  • Perceeloppervlakte:
    8100 m²
  • Inhoud:
    750 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars