Mengersdijk 7 01 - Neede

€ 215.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Visionairs opgelet: unieke recreatiewoning op eigen grond in uw eigen bos!

OPEN HUIS
Woensdag 17 Juli 2024 15:30 uur tot 17:00 uur
Zaterdag 20 Juli 2024 10:00 uur tot 12:00 uur

Droomt u ervan om uw eigen paradijs te creëren midden in de natuur? Deze charmante recreatiewoning is perfect voor de visionairs want u kunt uw eigen recreatiewoning realiseren van maar liefst 75 m² met een inhoud van 300 m³. De recreatiewoning ligt op een perceel van maar liefst 1,1 hectare eigen grond!

Gelegen in het prachtige bos van Neede, vlakbij recreatiepark Dennehoek, biedt deze woning een unieke combinatie van rust, ruimte en geschiedenis. Omringd door het groen en op slechts 10 minuten afstand van het adembenemende natuurgebied Noordijkerveld, vindt u hier de ideale plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Een rijk verleden: van markegrond tot recreatiewoning

Het Noordijkerveld behoorde vroeger tot de marke van Gelselaar. Een marke bestond uit onverdeelde gronden die behoorden tot de gewaardeerde erven. Deze erven hadden het recht om de heide te laten begrazen door schapen en om heideplaggen te steken voor de potstal. Rond 1832 werden deze gronden verdeeld onder de gewaardeerde erven of verkocht in stukken. Zo kwam ook dit perceel in de familie.

In de jaren dertig van de vorige eeuw ontstond er contact tussen de familie en een machinist uit Enschede. De spoorbaan van Neede naar Hellendoorn liep vlak langs het perceel en het station 't Halt ligt vlakbij. Voor de aanleg van het spoor werd zand gebruikt uit de nabijgelegen natuur, waardoor de Ballastputten zijn ontstaan. Hoewel het spoor geen groot succes was (het personenvervoer startte in 1910 en stopte in 1933), liet de machinist zich niet ontmoedigen en bouwde een houten huisje dat meerdere malen werd vergroot. Geheel in overeenstemming met de tijd, was er geen water, stroom, gas en riolering. Totaal ‘off grid’, zoals we nu zouden zeggen.

Omgeving

Als u een liefhebber bent van wandelen of fietsen, zult u meteen verliefd worden op de eindeloze paden die door weelderige bossen en over schilderachtige heidevelden slingeren in het natuurgebied Noordijkerveld. Elke bocht onthult een nieuw panorama dat uw adem beneemt, en de rust van de natuur zorgt ervoor dat u volledig kunt ontspannen en opladen.

Dennehoek is strategisch gelegen tussen de charmante dorpjes Neede en Gelselaar. Na een korte fietstocht van slechts 10 minuten komt u aan bij het sfeervolle Erve Brooks en Niehof. Hier kunt u genieten van de landelijke charme en gastvrijheid.

Verken de omgeving, de boerderijen, proef lokale lekkernijen en dompel uzelf onder in de authentieke sfeer van het platteland.

Mocht u behoefte hebben aan wat meer vertier, dan liggen zowel Diepenheim en Neede op slechts 15 minuten fietsafstand. Hier vindt u alles wat u nodig hebt: gezellige cafés, winkels, restaurants en diverse voorzieningen. Het is de perfecte plek om een middag door te brengen, wat boodschappen te doen of te genieten van een heerlijk diner in een van de vele eetgelegenheden.

Nieuwbouw
Deze locatie is voornamelijk geschikt voor kandidaten die iets geheel nieuws zouden willen realiseren. Het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2020 geeft u de mogelijkheid tot het realiseren van een geheel nieuwe recreatiewoning van 75 m² (maximale bebouwing) met een maximale inhoud van 300 m³ rekening houdend met een goothoogte van 3 meter en maximale bouwhoogte van 7 meter.

Kortom: deze recreatiewoning op een unieke locatie wacht op iemand met visie en de wens om een droomverblijf te creëren te midden van de natuur. Ziet u de mogelijkheden om van deze plek een waar paradijs te maken? Aarzel dan niet!

Algemeen:
Bouwjaar : jaren dertig
Onderhoud : matig
Isolatie : geen
Verwarming : geen
Nutsvoorziening : enkel elektra, niet aangesloten
Ligging : in uw eigen bijbehorende bos
Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein
Gebruik : Permanente bewoning is niet toegestaan

Inhoud : 140 m³ (huidig en mag naar 300 m³)
Woonoppervlakte : 50 m² (huidig en mag naar maximaal 75 m²)
Perceeloppervlakte : circa 11.000 m²
Energielabel : Niet van toepassing
Aanvaarding : In overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Mengersdijk 7 01 NEEDE
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    bungalow, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1932
  • Woonoppervlakte:
    50 m²
  • Perceeloppervlakte:
    11000 m²
  • Inhoud:
    300 m³
  • De Haan Schippers Makelaars