Stalkaars 61 - Lochem

€ 398.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Stadsgroen! Heerlijke helft van dubbel woonhuis in Lochem-West

De Stalkaars ligt in een van de meest gewilde buurtjes van Lochem, een gezellige wijk met een kronkelend, dorps aandoend stratenplan en véél groen. Hier mogen we een prachtige, lichte helft van een dubbel woonhuis aanbieden. Deze woning weet hoe aan te vangen met ruimte, want het beschikt over vijf slaapkamers, een aanpandig kantoor met schuur en heeft een fijne, diepe achtertuin van maar liefst 16 meter diep met voldoende ruimte voor een uitbouw. De kers op de taart is de Natuurtuin die bijna naast de deur ligt, een grote, parkachtige strook groen die van de Koedijk tot de Albert Hahnweg strekt.

De wijk is een gewilde woonlocatie vanwege de rust, het groen, en de mogelijkheid voor kinderen om lekker buiten te spelen, terwijl u toch vlak bij het centrum, uitvalswegen en de natuur woont. Het huis stamt uit 1986, maar binnen is er haast niets dat die leeftijd zou doen vermoeden; het huis is instapklaar, is prachtig afgewerkt en de keuken en badkamer zijn zelfs fonkelnieuw.

Landstad Lochem
Lochem is een kleine stad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden, van winkels, restaurants, goede scholen en diverse bloeiende sportverenigingen, tot fijne hotels, een openluchttheater en een schouwburg met jaarlijks een mooi programma.

Deze wijk, het heet hier Lochem-West, heeft een dorps karakter, maar u zit ook dicht bij het stadscentrum, met het marktplein, de schouwburg, diverse winkels en scholen, maar als het nog wat stadser moet: uitvalswegen zijn ook vlakbij. In een kwartiertje bent u op de A1 of in Zutphen. Voor kinderen is het hier perfect; meerdere uitstekende basisscholen liggen op steenworp afstand, er zijn diverse speelpleintjes in de buurt en ook de voetbalvereniging en het voortgezet onderwijs liggen op loopafstand.

Lochems aantrekkelijkste element is wel de ronduit indrukwekkende natuur rondom; de Lochemse Berg, de Kaleberg en de bossen rondom de Enk nodigen uit tot lange wandelingen en in de omgeving is er heel erg veel natuurschoon met de fiets te bewonderen. Voor de sportievelingen onder ons is er de geheel vernieuwde, uitdagende MTB-route van maar liefst 90 km in de omringende bossen en buitengebieden.

Begane grond
De entree is gesitueerd aan de zijkant van het huis. De hal is licht, met op de vloer een stoere PVC-vloer. Rechts de WC met fonteintje en links de meterkast.

Vanuit de hal toegang tot de woonkamer, die samen met de keuken en eetkamer één geheel vormt. Aan de voorzijde van de woning de ruime zitkamer. De kamer is lekker licht door de grote raampartijen.
Aan de achterzijde van de woning de gloednieuwe keuken, geheel met de hand en op maat gemaakt en voorzien van inbouwapparatuur als vaatwasser, combimagnetron, koelkast en een grote inductiekookplaat met downdraft-afzuiging. Er is ruimte voor een eettafel, om ’s ochtends in alle rust wakker te kunnen worden met een kop thee en de krant.

Een dikke bonus van het huis is de verbouwde aanpandige garage: de voorzijde is in gebruik als kantoor (deze beschikt over een wastafel en centrale verwarming), en aansluitend is er een berging/ schuur die toegang biedt tot de tuin en de bijkeuken – tevens bereikbaar vanuit de keuken. In de bijkeuken is ruimte voor de ijskast en links staat een grote inbouwkast, voor natte regenjassen, voetbalschoenen en andere spullen die u graag uit het zicht bewaart.

Bovenverdiepingen
Op de eerste verdieping grenzen aan de overloop drie lichte slaapkamers - waarvan er één nu dienstdoet als werkkamer-, een zalige badkamer met een ligbad, inloopdouche, een WC en een wastafel.

De zolder bestaat uit een overloop met plek voor de CV-ketel en de aansluitingen voor wasmachine en -droger. Daarbij zijn er hier twee slaapkamers, nu in gebruik als bergzolder en fitnesskamer waar Bruce Lee toevallig nét aan het trainen is.

Buitenruimte
Aan de voorzijde van het huis een mooie voortuin, met sierbestrating en allerlei gezellig groen. Aan de achterzijde de bijzonder fraaie, onderhoudsarme tuin, omgeven door een keurige schutting en gesierd door strakke borders met enkele volwassen acers en drie fijne terrassen.

Kortom
Bent u nieuwsgierig geworden naar deze fijne eengezinswoning? Neem contact met ons op, dan leiden we u hier graag eens rond.

Algemeen:
Bouwjaar :1986
Onderhoud : Redelijk tot goed onderhouden
Isolatie : het hoofdhuis is voorzien van dak-/vloer-/ muurisolatie en gedeeltelijk isolerende beglazing
Verwarming: : Remeha combi-ketel (2011)
Ligging: : In kindvriendelijke woonwijk met achterom
Berging : inpandige berging
Parkeren : Op eigen terrein (2 auto’s)

Inhoud : 444 m³
Woonoppervlakte : 119 m²
Overig inpandige ruimte : 6 m²
Perceeloppervlakte : 286 m²
Energielabel : Energieklasse C
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Stalkaars 61  LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1986
  • Woonoppervlakte:
    119 m²
  • Perceeloppervlakte:
    286 m²
  • Inhoud:
    444 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars