Poldermolenlaan 12 - Lochem

€ 595.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Alle ruimte voor uw gezin op de Molengronden – Uitgebouwde en instapklare helft van dubbel woonhuis in prachtige wijk

Een heerlijk modern familiehuis, met alles erop en eraan: vier ruime slaapkamers, een royale woonkamer, een riante tuin en nog een openbare speeltuin aan de achterzijde. Het huis werd gebouwd in 2001 en heeft een fris en eigentijds voorkomen. Recentelijk is het huis flink verbouwd en daarbij is de garage bij het huis getrokken als bijkeuken. Dat gaf het interne woonprogramma een hoop extra ruimte, die goed benut is. De woning heeft drie woonlagen en heeft een woonoppervlak van 174 m².

Hier geldt het devies: dozen uitpakken en genieten! Alles is keurig en hoogwaardig afgewerkt en door de gehele woning is dezelfde stijl voortgezet, waardoor alle ruimtes een harmonieus geheel vormen. In de afgelopen jaren is het huis goed meegegaan met haar tijd, zowel in het onderhoud als qua verduurzaming: op het dak liggen 15 zonnepanelen en in combinatie met de goede isolatie, de vloerverwarming en wandverwarming– waardoor er een constant en aangenaam binnenklimaat is - en thermopane (HR++) beglazing, heeft het huis een keurig A-label.

Molengronden en Lochem
Lochem is een kleine stad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden, van winkels, restaurants, goede scholen en diverse bloeiende sportverenigingen, tot fijne hotels, een openluchttheater en een schouwburg met jaarlijks een mooi programma.

In de vroege jaren ’90 begon Lochem met de ontwikkeling van de Molengronden. Deze wijken werden opgezet omdat dat ouderwetse buurtgevoel weer terug moest komen in het wonen. En dat lukte hier wonderwel! Geen straat is hier kaarsrecht, er is veel groen en dat zorgt voor een veilige en geborgen leefomgeving. Er zijn plantsoenen, speeltuintjes, waterlopen, sportverenigingen en scholen in de buurt. Hier spelen de kinderen nog lekker op straat en ervaart u de rust van thuiskomen.

Deze wijk ligt op vijf fietsminuten van het historische stadscentrum, en het marktplein maar ook de diverse winkels en scholen zijn dichtbij. Als u het toch graag nog wat stadser heeft: uitvalswegen zijn ook vlakbij. In een kwartiertje bent u op de A1 of bij Zutphen. Voor kinderen is het hier perfect; meerdere uitstekende basisscholen liggen op steenworp afstand, er zijn diverse speelpleintjes in de buurt en de voetbalvereniging ligt op twee minuten fietsen. Ook voor het voortgezet onderwijs hoeft u hier niet verder dan vijf minuten met de fiets.

Begane grond
Het huis is modern, met een neutraal palet en een strak interieur, maar heeft een warm en verwelkomend karakter. Door de vloer- en wandverwarming zijn er geen radiatoren in het zicht, waardoor het interieur een clean voorkomen heeft.

Het programma heeft een T-vormige opzet. De entree is in de royale hal, met een fraaie vloer en frisse, strakgestucte witte wanden. In de hal toegang tot de royale bijkeuken, de studeerkamer, meterkast, WC, de trap naar de verdieping en de keuken.

De bijzonder fraaie en geheel vernieuwde eetkeuken – gesitueerd aan de voorzijde van het huis - is het warm kloppend hart van het huis. De grote eettafel is dé plak voor doordeweekse avonden en uitgebreide diners, of gewoon om gezellig huiswerk te maken of de krant te lezen met een kop koffie. De keuken heeft prachtige eikenhouten fronten en een schitterend natuurstenen werkblad, onderkasten met lades (ideaal als u het ons vraagt), een afwasmachine op hoogte (nóg idealer), een inductieplaat, koelkast en een combi-heteluchtoven. Een droomkeuken!

De woonkamer is licht en zonnig, door de grote raampartijen en de schuifpui, maar óók door het uitgekiende lichtplan. In de zithoek biedt de gashaard een sfeervol en warm accent. De studeerkamer is middels een open verbinding bereikbaar.

De bijkeuken is zeer compleet en ruim, met een pantry, aansluitingen voor wasmachine en -droger en ruimte voor de diepvries.

Bovenverdieping
Overal ligt een houtlook PVC-vloer: stootvast en met minimaal contactgeluid.

De royale overloop grenst aan drie ruime slaapkamers, de badkamer en een inloopkast met wastafel. Vanuit de ouderslaapkamer is de vliering bereikbaar per vlizotrap, zodat u extra bergruimte heeft voor de seizoensitems zoals de kerstballen en de skischoenen.

De badkamer uit 2023 is smaakvol uitgevoerd, met prachtige keramiektegels, een ruime inloopdouche voorzien van regen- en handdouche en een dubbele wastafel.

Zolder
De zolder is wel de kers op de taart; hier is enerzijds een werk- of gastenkamer met groot raam, en anderzijds een bergruimte waar tevens de ketel hangt, die nog in te vullen is. Ook hier is de vliering bereikbaar per vlizotrap: aan bergruimte in dit huis geen gebrek. Wordt dit uw fitnessruimte, werkkamer of atelier?

Buitenruimte
De tuin is werkelijk een plaatje, met een flink formaat, want het huis staat op een perceel van 434 m². Naast de zitkamer een fraai overdekt terras. Aansluitend een mooi gazon met bomen en kleurige borders. Aan de achterzijde een heerlijk zonneterras op een plankier. Rechts achterin staat een ruime schuur met ruimte voor de fietsen en de tuinspullen. Via de poort in de schutting is de tuin achterom bereikbaar, en hier is ook een grote speeltuin waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

Kortom, wat een leuk huis! Ziet u deze fijne woning wel zitten? We nemen u met veel plezier mee voor een bezichtiging.

Algemeen:
Bouwjaar: 2001
Onderhoud: Uitstekend onderhouden
Isolatie: Volledig geïsoleerd
Verwarming: Combiketel Remeha (2023) en zonneboiler
Zonnepanelen: 15 stuks
Ligging: Aan rustige straat, in kindvriendelijke woonwijk
Berging: Inpandige berging en schuur in de tuin
Parkeren: Op eigen grond

Inhoud: 686 m³
Woonoppervlakte: 174 m²
Overig inpandige ruimte: 20 m²
Externe bergruimte: 10 m²
Perceeloppervlakte: 434 m²
Energielabel: Energieklasse A
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Poldermolenlaan 12  LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar:
    2001
  • Woonoppervlakte:
    174 m²
  • Perceeloppervlakte:
    434 m²
  • Inhoud:
    686 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars