Pelmolenerf 11 - Lochem

€ 299.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Groeiruimte gezocht? Dat biedt deze heerlijke gezinswoning op de geliefde Molengronden
Ruimte voor uw (jonge) gezin? Dan nemen we u met plezier mee voor een bezoek aan deze tussenwoning aan het Pelmolenerf! Dit leuke huis heeft een voortuin met carport en schuur, drie slaapkamers en een ruime zolder, en een geweldige tuin op het zuiden.
De woning staat aan een doodlopend stuk van het Pelmolenerf, er komt hier dus uitsluitend bestemmingsverkeer. Dat betekent rust en ruimte om op straat te spelen, waardoor het Pelmolenerf de ideale stek om met uw gezin aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Handen uit de mouwen
De woning moet even een flinke update krijgen, maar de basis is prima; het huis heeft een woonoppervlak van 117m² en een perceelgrootte van 171m², op de begane grond ligt een mooie houten vloer en de kozijnen, wanden en dak verkeren in prima staat. Zelfs zonder aanpassingen heeft dit huis uit 1990 al een keurig energielabel A. Met een flinke dosis fantasie, liefde en wat zweetdruppeltjes wordt dit een regelrechte droomwoning!

Molengronden
In de vroege jaren ’90 begon Lochem met de ontwikkeling van de Molengronden. Deze wijk werden opgezet omdat het buurtgevoel weer terug moest komen in het wonen. En dat lukte hier wonderwel. Geen straat is hier kaarsrecht, er is veel groen en dat zorgt voor een veilige en geborgen leefomgeving. Er zijn plantsoenen, speeltuintjes, waterlopen, sportverenigingen, scholen in de buurt. Het gezellige centrum van Lochem en goed gesitueerde uitvalswegen vindt u op steenworp afstand. Hier spelen de kinderen nog lekker op straat en ervaart u de rust van thuiskomen.

Lochem
Lochem is een kleine stad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden, van winkels, restaurants, goede scholen en diverse bloeiende sportverenigingen, tot fijne hotels, een openluchttheater, een schouwburg met jaarlijks een mooi programma en de ronduit indrukwekkende natuur rondom.
Het gezellige centrum van Lochem, met alle voorzieningen en goed gesitueerde uitvalswegen vindt u hier op steenworp afstand; de A1 ligt op een kwartiertje en met twintig minuten heeft u de auto geparkeerd in hartje Zutphen.
Begane grond
Entree naast de berging en de carport. In de hal rechts de WC met fonteintje en aansluitend de meterkast, garderobe en de trapopgang naar de verdiepingen.

De woonkamer is geheel open, met de keuken aan de voorzijde en de woonkamer aan de tuinzijde. Op de vloer een zeer degelijke en fraaie parketvloer, die met een schuurpapiertje weer helemaal klaar is voor het nieuwe interieur. De woonkamer is uitgebouwd en heeft een grote pui met veel glas aan de achterzijde. De keuken bestaat nu uit een simpel keukenblokje.
Maar, de mogelijkheden zijn hier eindeloos; de achterpui geheel ingevuld met glas in zwarte, stalen kozijnen, een grote leefkeuken met eiland, of wellicht betrekt u de berging bij de woning, als werkruimte of juist om een bijkeuken plaats te geven?

Bovenverdieping
Op deze verdieping drie slaapkamers, waarvan twee grote en een kleinere. De badkamer beschikt over de een ligbad, wastafel en WC.

Zolder
De zolder is momenteel één grote open ruimte over de lengte van het huis. Hier hangt de CV-ketel en zijn de aansluitingen voor de wasmachine en -droger te vinden. Die zouden ook prima staan in een bijkeuken, waardoor er op zolder nog meer ruimte ontstaat.

Op de zolder kunt u vrij eenvoudig een slaapkamer (of twee) in maken, door een dakkapel (of twee) toe te voegen. Verderop in het huizenblok is dat al enige malen toegepast; heeft u meteen kennisgemaakt met de buren.

Buitenruimte
De tuin is pal op het zuiden gericht en dat betekent dat het al in het vroege voorjaar op het terras zomers genieten is. Het is zo al een plaatje, met het zonneterras, het gazon en achter in de mooie berk en forse rododendron. Ook de borders zijn rijkbeplant. Met wat doelgericht snoei- en topwerk is deze tuin klaar voor de zomer.
Verduurzamen
Het energielabel is al goed, maar met wat kleine aanpassingen wordt dit nog beter. Het dak leent zich, door de noord-zuidoriëntatie, perfect voor zonnepanelen, en ook een airco en/of warmtepomp kunt u goed kwijt op het platte dak van de berging.
Kortom, wij weten wel raad met dit pareltje, u ook? Heeft u interesse gekregen om eens te komen kijken, neemt u dan contact met ons op. We nemen u graag mee voor een bezichtiging.

Algemeen:
Bouwjaar :1990
Onderhoud: : Redelijk
Isolatie: : Redelijk
Verwarming: : CV combi-ketel Vaillant (2007)
Energielabel : Energieklasse A
Ligging : Rustig gelegen in woonwijk in bosrijke omgeving
Berging : Aangebouwde stenen berging
Parkeren : 1 parkeerplaats op eigen terrein

Inhoud : 440 m³
Woonoppervlakte : 117 m²
Overig inpandige ruimte : 7 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 14 m²
Perceeloppervlakte : 177 m²

Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Pelmolenerf 11  LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, tussenwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1990
  • Woonoppervlakte:
    117 m²
  • Perceeloppervlakte:
    177 m²
  • Inhoud:
    440 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars