Nieuweweg 1 b - Lochem

€ 865.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Lieflijke jaren ’30-villa met vijf (of zes) slaapkamers aan één van de meest prachtige, authentieke lanen van Lochem.

Het huis met de geel-met-wit gestreepte markiezen en is nieuw bij ons in de etalage! Misschien is het al sinds jaren uw droomvilla, misschien valt ze u nu pas op. Dit bijzonder charmante jaren ’30-huis is in de afgelopen jaren gemoderniseerd, maar met behoud van de originele details op de juiste plekken.

De Nieuweweg is een beeldbepalende en bijzonder geliefde straat in Lochem. Het is een monumentale laan, met oude platanen aan weerszijden, en telt talloze prachtige villa’s. Als je niet in Lochem woont, dan is dit de straat waardoor je op slag verliefd kunt worden op deze fijne plaats. Het vertelt over het industriële verleden van deze stad en over hoe men hier het concept mooi wonen tot in de finesses begreep. Nieuweweg 1b ademt zowel vanbinnen als aan de buitenzijde de zo geliefde jaren ’30-uitstraling; het spel tussen strakke lijnen en ronde vormen laat de kwaliteit en het vakmanschap van architect G.J. Postel zien.

Heeft u extra ruimte nodig? De zolder is een goede plek voor een vijfde - en eventueel zesde - slaapkamer. Ook de garage is klaar voor een tweede carrière: door de beglaasde openslaande deuren naar de tuin, is de ruimte licht en zonnig, en dus ook in gebruik te nemen als werkplek. De villa staat op een bijzonder ruim perceel van bijna 1.000 m², een tuin met dergelijke afmetingen in het centrum is buitengewoon.

Landstad Lochem
Lochem is een kleine stad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden: van winkels, restaurants, goede scholen en diverse bloeiende sportverenigingen waaronder een Hockeyclub, 18-holes golfbaan en tennisvereniging, tot fijne hotels, een openluchttheater en een schouwburg met jaarlijks een mooi programma.

De parkachtige wijk Berkeloord op loopafstand van rivier De Berkel is een publiekslieveling door de riante opzet en de indrukwekkende villa’s die hier in het begin van de vorige eeuw gebouwd werden. Hier op de Nieuweweg woont u tegelijk ook dicht bij het stadscentrum, met het marktplein, de schouwburg, diverse winkels en scholen. Als het nog wat stadser moet: uitvalswegen zijn ook vlakbij. In een kwartiertje bent u op de A1 of bij Zutphen. Basisscholen en de middelbare school zijn allemaal prima per fiets bereikbaar, net als de sportverenigingen.

Lochems aantrekkelijkste element is wel de ronduit indrukwekkende natuur rondom; de Lochemse Berg, de Paasberg en de bossen rondom de Enk nodigen uit tot een lange wandeling, en in de omgeving is erg veel natuurschoon met de fiets te bewonderen. Voor de sportievelingen onder ons is er de geheel vernieuwde, uitdagende MTB-route van maar liefst 90 km in de omringende bossen en buitengebieden.

Begane grond
De lange oprit en mooie voortuin leiden naar de entree aan de linkerzijde van het huis. Hier is de klassieke, aangekapte garage met de voor die tijd typerende halfronde deuren en schoonmetselwerk. Boven de voordeur een afdakje waarboven een prachtige erker die zorgt voor een heerlijke lichte hal en overloop.

Na het betreden van de open, zonnige en lichte entree met originele tegelvloer, met gemarmerde gele tegels, spreken de verfijnde architectonische details voor zich. De hal is echt prachtig met een vide, boog openingen en welvingen en een plek waar u zich bij binnenkomst gelijk helemaal thuis voelt.

Links de trapopgang met aansluitend de meterkast en, om het hoekje, de WC met fonteintje. Vanuit de hal zowel toegang tot de eetkamer als de keuken.

Woonkamer, eetkamer en keuken vormen middels de open verbindingen één grote ruimte. De eetkamer is lekker licht en biedt genoeg ruimte voor een grote eettafel. Op de vloer ligt een smaakvol eikenhouten visgraat parket met sierrand, en de wanden zijn gladgestuct. Rechts de glazen deur naar het zonneterras met veranda.

De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het huis en ademt een serene sfeer. In de hoek van de kamer, tegen de fraaie nachtblauwe wand, een gezellige houtkachel. Er is veel daglicht en vanuit de woonkamer is er toegang tot het terras en de tuin middels de beglaasde openslaande deuren.

De op maat gemaakte keuken is bijzonder stijlvol en modern. De keuken heeft matte, witte fronten, een donker composiet werkblad en een dubbele RVS-spoelbak met Quooker kraan.
Vanachter de potten en pannen heeft u een schitterend uitzicht op de tuin. De keuken is uiteraard uitgerust met alle wenselijke inbouwapparatuur zoals de koelvriescombinatie, combimagnetron, afwasmachine en inductieplaat met downdraft-afzuigsysteem. Ruimte genoeg in de onderbouwkasten.
Vanuit de keuken tevens toegang tot de flinke kelder onder het huis, voor al uw voorraad en een constante temperatuur voor de wijnvoorraad.

Aansluitend de bijkeuken met – achter een muurtje – de aansluitingen voor wasmachine en -droger, en ruimte voor de extra ijskast. De bijkeuken sluit aan op de garage en heeft tevens een buitendeur naar de achtertuin.

Bovenverdiepingen
De trap heeft nog de originele leuningen, prachtig afgerond de hoek om. Trap en overloop zijn voorzien van vloerbedekking, om zo contactgeluiden tot een minimum te beperken.

De overloop grenst aan vier slaapkamers – twee grote en twee kleinere, een badkamer, inbouwkast en een separate WC.
Alle slaapkamers hebben inbouwkasten en veel daglicht door de grote raampartijen. De twee grotere kamers hebben beide toegang tot het balkon aan de oostkant.

De badkamer is zowel vanaf de overloop, als vanuit de ouderslaapkamer te bereiken. De badkamer heeft een royaal hoekbad (met jacuzzi,) een douchecabine, een designradiator en een wastafel.

De zolder is geheel geïsoleerd, op de vloer ligt een prachtige PVC-vloer en de schuine wanden zijn keurig afgewerkt. De zolder is nog in afwachting van de finale uitvoering; er is ruimte genoeg voor een grote slaapkamer, een gastenkamer met tweede badkamer of twee slaapkamers. Voor het opbergen van de seizoensitems kunt u terecht bij de ruime bergzolder aan de voorzijde.

Buitenruimte
De volwassen tuin rondom het huis is een heerlijke plek, met afgeronde gazons, volwassen bomen, kleurige borders en heesters. Een charmant detail is de klimop die het huis aan de zij- en achterkant begroeit, maar vergeet vooral ook niet de prachtige blauwe regen die aan de voorkant van het huis, en een wit bloeiende klim hortensia die aan de achterkant groeit

Niet zomaar een tuin; eekhoorntjes, scala aan vogels en vlinders genieten hier volop en in de zomer wandelt u door deze idyllische omgeving en plukt u verse vijgen, walnoten en pruimen rechtstreeks uit uw eigen tuin.

Het huis is volledig up to date met een aansluiting voor uw elektrische auto/een oplaad punt op de oprit, en voorzien van 14 zonnepanelen op het dak.

Aan de zijkant een overdekt terrasje en achterzijde van het huis een rond bestraat terras, om te genieten van de ochtendzon en een pad naar de houten deur voor de achteringang van de tuin.

De inpandige garage heeft aan voor- en achterkant openslaande dubbele deuren, waarvan aan de achterzijde glazen deuren zijn toegevoegd. Uiteraard is er ruimte om de fietsen te stellen en de werkbank neer te zetten, maar de ruimte leent zich er ook uitstekend voor om als werkplek gebruikt te worden.
Daarnaast heeft de ruimte ook een zolderberging om makkelijk tuin- en/of kampeerartikelen op te slaan.

Kortom
Als het huis met geel-met-wit gestreepte markiezen niet al uw droomhuis was, dan is het dat misschien nu wel geworden! Een heerlijke villa in een prachtige buurt, met alle voorzieningen bij de hand. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? We nemen u graag mee voor een bezichtiging.

Algemeen:
Bouwjaar : 1935
Onderhoud : goed
Isolatie : gevel- en dak extra geïsoleerd, alle spouwmuren rondom zijn volledig geïsoleerd, gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: Nefit HR combiketel (2012). (De Nieuweweg zit op een waterstof programma. De ketel kan omgebouwd
worden.) Er liggen 14 zonnepanelen op het dak
Ligging : Gelegen aan een van de meest mooie lanen van Lochem, nabij het centrum
Inpandig : Garage met zolder
Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen grond, met laadpaal op de oprit voor elektrische auto

Inhoud: 1.036 m³
Woonoppervlakte: 172 m²
Overig inpandige ruimte: 34 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 17 m²
Perceeloppervlakte: 960 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Nieuweweg 1 b LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar:
    1935
  • Woonoppervlakte:
    172 m²
  • Perceeloppervlakte:
    960 m²
  • Inhoud:
    1036 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars