Endepol 8 - Lochem

€ 455.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Om te toveren tot droomhuis: gezellige twee-onder-één-kapwoning in de geliefde wijk Berkeloord

Op de hoek van het Stiggoor en de Endepol staat deze leuke twee-onder-één-kapper met een ruime voortuin. Deze eengezinswoning wacht op liefhebbende nieuwe bewoners die de potentie van dit leuke object zien en willen benutten!

Deze gezellige twee-onder-één-kapwoning (125 m²) werd gebouwd in 1988 en werd sindsdien prima onderhouden. De ligging is ideaal, want de Endepol is een rustig straatje. Om het huis ligt een charmante tuin, met een plaatsje achter en een fleurige voortuin. Even om de hoek stroomt de Berkel en het rumoer van het stadscentrum vindt u een paar straten verderop. Ook voor gezinnen is het hier goed toeven: er is hier stadsgroen te over en in de wijk zijn er meerdere speelpleintjes te vinden. Kortom, uit de loop en in de rust.

Een huis om van te dromen
Ziet u de mogelijkheden van een woning in een oogopslag? Dit huis is in de jaren steeds goed onderhouden, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg kansen liggen om uw eigen stempel te drukken: de zolder verkeert nog in originele staat en dient als bergzolder, terwijl deze indrukwekkende ruimte met een dakkapel – of twee – ineens kan transformeren tot twee ruime slaapkamers én een overloop.

Ook qua verduurzaming kunnen er nog slagen worden gemaakt; het huis heeft een label C, maar met wat aanpassingen wordt dat zo een A. De bezonning is oost-west, waardoor het dak geknipt is voor zonnepanelen. En dan de aanpandige garage; die zou een extra speel-, werk- of woonkamer kunnen zijn, mét eventueel een airconditioning of luchtwarmtepomp op het dak, om efficiënt te verwarmen en koelen en zo het gasgebruik te verminderen.

Landstad Lochem
Lochem trekt al sinds jaar en dag mensen vanuit het hele land, en het is toch wel bijzonder te noemen dat een stad de gave heeft om mensen uit alle windstreken zich thuis te laten voelen, en zich Lochemer te laten voelen. Lochem was eind 19e eeuw al een populaire toeristische trekpleister, vanwege het lieflijke landschap met Berkel, de bossen, heidevelden en de verschillende ‘bergen’.

Ook de industriële voortgang was goed op stoom geraakt en de gebroeders Naeff – de lokale captains of industry – droegen hun steentje bij aan de verfraaiing van dit landelijke pareltje, mede door de wijk Berkeloord te initiëren, en door deze toename van welvaart, werd Lochem nóg aantrekkelijker. Dit deel van Berkeloord, toegevoegd in de midden jaren ’80, is een gezellig en besloten buurtje, maar u zit ook dicht bij het stadscentrum, met het marktplein, de schouwburg, diverse winkels en scholen.

Als het nog wat stadser moet: uitvalswegen zijn vlakbij. In een kwartiertje bent u op de A1 of bij Zutphen. Ook de middelbare school bevindt zich op korte afstand, en met tien minuten staat u op het station.

Begane grond
De entree bevindt zich links van de woning, bij de aanpandige garage aan de linkerzijde van het huis. De hal is licht en fris, met witte wanden en houtwerk. Links de trapopgang, de garderobe en de WC, rechts de meterkast en aansluitend toegang tot de woonkamer.

De woonkamer, eetkamer en keuken zijn samengebracht in een open-planprogramma, met de keuken aan de achterzijde en aan de voorzijde de woonkamer. Er is een schoorsteen, dus mocht u zin hebben in een gezellige houtkachel – wat hier toch wel z’n charme heeft – dan is dat zeker mogelijk.

Vanuit de keuken loopt u het terras aan de achterzijde op. De keuken heeft crèmekleurige fronten en een stoer walnoot werkblad. Ze beschikt over een vijfpits gasfornuis en heteluchtoven, een koelvriescombinatie, een ingebouwde afwasmachine en een dubbele spoelbak.

Bovenverdieping
De royale overloop grenst aan drie slaapkamers en de badkamer. Op de vloer ligt vloerbedekking, waardoor contactgeluiden tot een minimum worden beperkt.

Aan de achterzijde bevindt zich de ouderslaapkamer en aan de voorzijde twee gezellige kinderslaapkamers.

De badkamer is voorzien van een douchecabine, WC en wastafel. Tevens is, naast een wasmachine-aansluiting, hier ook ruimte voor het plaatsen van een ligbad.

Tweede verdieping
De zolder is een open ruimte, vol mogelijkheden waaronder het realiseren van één of twee extra slaapkamers. Ook bevindt zich hier de CV-opstelling alsmede de aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Buitenruimte
De voortuin is prachtig, met aan beide zijden van de oprit gazons. Aan de achterzijde een bestraat gedeelte met ruimte voor een gezellig terras.

Kortom
De Endepol 8 is een gezellig gezinshuis boordevol mogelijkheden, in een kindvriendelijke en rustige wijk. Heeft u altijd al in deze buurt willen wonen, met uitzicht op de Berkel? Neem contact met ons op, we leiden u met liefde rond.

Algemeen:
Bouwjaar : 1988
Onderhoud : Prima onderhouden
Isolatie : Begane grond vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en grotendeels dubbele beglazing
Verwarming: Combi-ketel (Daalderop, 2004)
Ligging : Nabij rivier de Berkel en het centrum gelegen
Berging : Aangebouwde stenen garage / berging
Extra : Eenvoudig extra slaapkamers te creëren op de 2e verdieping

Inhoud : 490 m³
Woonoppervlakte : 125 m²
Overig inpandige ruimte : 25 m²
Perceeloppervlakte : 339 m²
Energielabel : Energieklasse C
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Endepol 8  LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1988
  • Woonoppervlakte:
    125 m²
  • Perceeloppervlakte:
    339 m²
  • Inhoud:
    490 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars