Dijkmansweg 4 3 - Laren

€ 245.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Dijkmansweg 4 H3

Ontsnap aan de drukte in uw eigen Achterhoekse boshuis op eigen grond

De entree is zo bescheiden, dat je er zo voorbij zou rijden, maar achter het bordje ‘Het Exelloo’ - het bos bij Exel -, schuilt een onvermoed paradijsje. Het Exelloo is een lieflijk, kleinschalig bungalowparkje aan de rand van het majestueuze landgoed Ampsen. Kleine paadjes, omrand door een fluwelig laagje groen, kronkelen van het ene perceel naar het andere. In de boomtoppen hebben de vogels hun dagelijks overleg en springen de eekhoorns van de ene naar de andere tak.

De opzet is nog precies zoals het was in 1972 – 25 knusse huizen in de rust van het bos. Eén van de bewoners vertelt dat het fijnste aan deze plek het grote bos van Ampsen is: aan de overzijde van de straat vindt u vele uren wandelplezier. ‘Ik zeg altijd; we hebben hier de grootste tuin van de Achterhoek, en hij wordt nog onderhouden ook! Het is hier echt een plek voor natuurliefhebbers, dat hebben we hier met elkaar gemeen. Wanneer de schemer valt, wordt het parkje donker; er zijn hier geen lantaarns, dus enkel de gezellige lampjes achter de ramen verraden de aanwezigheid van andere bezoekers. Er zijn hier verder ook geen voorzieningen, men komt hier echt om te genieten van de rust en het groene décor.’

Het boshuis is een fraaie, geheel aan deze tijd aangepaste bungalow, met een zwart houten exterieur en een zadelkap. Het huis is volledig geïsoleerd en zit keurig in de verf. Eromheen ligt een gezellige bostuin, met enkele terrassen. Achter het huis staat een schuurtje, voor de fietsen, de tuinspullen en houtopslag, want op de koele avonden heeft u het huis zo warm met de gezellige houtkachel. Het park verkeert in goeden doen, met een kerngezonde VvE aan het roer. Nóg een mooi voordeel van dit park is dat de jaarlijkse vaste kosten laag zijn, vergeleken met andere parken van dit kaliber.

Indeling
Entree aan de voorzijde met toegang tot de hal. Links de fraaie badkamer, met een ruime inloopdouche (Grohe), wastafel, WC en designradiator.

Op de vloer ligt een houten vloer – keurig in de lak.

De woonruimte is ingedeeld met rechts om het hoekje de fraaie, splinternieuwe keuken – compleet met gasfornuis, oven, afwasmachine en koelkast. Hier is een ruime eethoek.

De gezellige living is prachtig gelegen, naast de glazen pui. Hier staat de houtkachel als stralend middelpunt. Aan de andere kant bevindt zich de knusse leeshoek.

Aansluitend de ruime slaapkamer met openslaande ramen naar de tuin. Indien gewenst is een tweede slaapkamer eenvoudig te realiseren.

Tussen Laren en Lochem
Het boshuis ligt in het buurtschap Exel, op tien minuten van de A1. Exel ligt tussen Laren en Lochem in, en daarmee heeft u hier alles bij de hand. Exel zelf beschikt – naast veel natuurschoon – over een gezellig restaurant aan de bosrand. Laren is een gezellig dorpje met winkels, een wereld(beroemde) bakker en gezellige horeca waarvan de terrassen bij de eerste zonnestralen al vollopen.

Lochem is een kleine landstad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden, van winkels, restaurants, goede scholen en diverse bloeiende sportverenigingen, tot fijne hotels, een openluchttheater en een schouwburg met jaarlijks een mooi programma.

Voor de sportievelingen onder ons: Laren heeft een heerlijk buitenbad en een tennisbaan, en in op diverse plaatsen kunt u opstappen op de geheel vernieuwde, uitdagende MTB-route van maar liefst 90 km in de omringende bossen en buitengebieden. Wilt u even de drukte van de stad opzoeken? Met twintig minuten heeft u de auto geparkeerd in hartje Zutphen en Deventer ligt op zo’n 25 minuten.

Kortom

Lijkt het u wat, uw eigen Achterhoekse panacee, om even weg te zijn van de dagelijkse rompslomp en drukte? We nemen u graag mee voor een bezoek aan dit pareltje.


Bouwjaar: 1970 volledig verbouwd en gemoderniseerd in 2012
Onderhoud: Goed
Isolatie: Dakisolatie en muurisolatie
Verwarming: Remeha Tzerza combiketel (2013)
Ligging: Vrij gelegen in bosrijke omgeving
Berging: Vrijstaande houten berging
Parkeren: Op eigen terrein
Parklasten: Parklasten: € 160,- per jaar, coöperatieve VVE
Bijzonderheden: Recreatiewoning, permanente bewoning is niet toegestaan
TV/Telefoon/Internetaansluiting aanwezig.

Inhoud: 231m³
Woonoppervlak: 62 m²
Externe bergruimte : 6 m²
Perceeloppervlak: 825 m² (eigen grond)
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een energielabel.

Vraagprijs: €245.000, = k.k.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Dijkmansweg 4 3 LAREN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    bungalow, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1970
  • Woonoppervlakte:
    62 m²
  • Perceeloppervlakte:
    825 m²
  • Inhoud:
    231 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars