Bouwhuisweg 19 - Laren

€ 895.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Achterhoekse romantiek op z’n best – Riante woonboerderij ‘Potman’ met parkachtige tuin

Even buiten Exel, in een bosrijk deel van het buitengebied, staat dit bijzonder innemende ensemble: een klassieke hallenhuisboerderij met gewolfde kappen en dakkapellen. Van binnen een zee van ruimte - met een woonoppervlakte van 245 m², zes slaapkamers, twee badkamers - en een tuin als uit een sprookjesboek. Drie van deze zes slaapkamers én een badkamer bevinden zich op de begane grond, waardoor geheel gelijkvloers wonen hier ook mogelijk is.

Deze prachtige, sfeervolle boerderij, zo typisch voor deze streek, stamt uit 1890. De woonboerderij is goed onderhouden en de huidige bewoners hebben in 2015 ook het rieten dak vernieuwd. De ligging is uit de kunst, want de bossen van de landgoederen Ampsen, Kranengoor en Verwolde zijn prachtige wandelplekken en liggen zowaar om de hoek.

Maar voor dat landgoedgevoel hoeft u eigenlijk het terrein niet af; het royale perceel van 5.000 m² beschikt over diverse boomgroepen, heesters en een beeldige klimroos die de voorgevel beklimt. Om het huis ligt een prachtig aangelegde siertuin, maar er is ook een gedeelte om te ravotten, een veldje om te voetballen en een schommel om samen te schommelen. Wilt u graag groente van eigen bodem? Er is genoeg ruimte om een fijne moestuin aan te leggen.

’s Avonds is het hier muisstil - heerlijk. U leeft hier écht buiten, wat ook betekent dat reeën, eekhoorns, en allerhande gevogelte – van specht en uil tot kwikstaart en boomklever – geziene gasten zijn.

Tussen Laren en Lochem
Deze boerderij ligt in het buitengebied van Laren, op een kwartiertje van de A1. Laren is een gezellig dorp met een o.a. een supermarkt, een wereldberoemde bakker en diverse horecagelegenheden waarvan de terrassen bij de eerste zonnestralen al vollopen.

Lochem is een kleine landstad en een grote gemeente in de Achterhoek, en al sinds jaar en dag een geliefde landingsplaats voor mensen die de rust van het oosten opzoeken. Alles is er te vinden: winkels, restaurants, goede scholen, diverse bloeiende sportverenigingen, fijne hotels, een openluchttheater en een schouwburg met jaarlijks een mooi programma. Ook het station van Lochem bevindt zich op slechts 10 minuten fietsen van de Bouwhuisweg.

Voor de sportievelingen onder ons: Laren heeft een heerlijk buitenbad en een tennisbaan, en op diverse plaatsen kunt u opstappen op de geheel vernieuwde, uitdagende MTB-route van maar liefst 90 km door de omringende bossen en buitengebieden.

Wilt u even de drukte van de stad opzoeken? Binnen twintig minuten heeft u de auto geparkeerd in hartje Zutphen; Deventer ligt op een kleine 30 minuten.

Begane grond
De boerderij heeft – zoals een klassieker van deze statuur betaamt – een formele entree aan de voorzijde van het huis voor de belangrijke gelegenheden, en een ingang aan de achterkant, want dan was men snel bij de keuken, waar het warm was en de koffie klaarstond. In haar lange leven is het woonprogramma flink aangepast; de deel heeft plaatsgemaakt voor een woonkeuken, en de originele ruimtes voor zijn een riante woonkamer geworden.

De ingang aan de voorzijde leidt naar een ruime hal met een toilet en toegang tot de studeerkamer/ evt. extra slaapkamer.

De woonkamer is voorzien van veel natuurlijk licht mede door de hoge raampartijen en de honinggele wanden. De woonkamer beschikt over een robuuste houten vloer die de authentieke sfeer van de woonboerderij weet te behouden. De prachtige roedeverdelingen in de ramen zorgen voor extra charme in de woonkamer.

Vanuit de woonkeuken heeft u toegang tot de bijkeuken, met daarin de aansluitingen voor de wasmachine en -droger, en een extra diepvries.

Vanuit de bijkeuken bereikt u de badkamer op de begane grond, met een bad en een wastafelmeubel. Via de tussenhal is een tweede slaapkamer bereikbaar die voorzien is van ruime inbouwkasten.

De landelijke woonkeuken is een royale L-vormige ruimte en is voorzien van een gasfornuis, inbouwheteluchtoven en -afwasmachine. In de eethoek heeft u een prachtig uitzicht op de tuin, via de grote, openslaande deuren naar het zonnige terras. Op zomerse dagen is het heerlijk om hier lang in de avondzon te tafelen. Ook de zithoek is licht en zonnig door de beglaasde deeldeuren.

In de entree de trap naar de eerste verdieping, toilet en toegang tot de ouderslaapkamer op de begane grond.

Bovenverdieping
Boven drie royale slaapkamers met ruime inbouwkasten, twee aparte bergingen en een atelier aan de voorzijde, dat tevens de mogelijkheid biedt voor een extra slaapkamer. Eventueel is hier een tweede trapopgang te realiseren.

Aansluitend de ruime, moderne badkamer met een royale douche, een wastafelmeubel, toilet en desgewenst ruimte voor een ligbad.

Buitenruimte
Net iets achter de boerderij staat een authentieke vrijstaande schuur. Deze ruime schuur biedt volop opslagmogelijkheden; denk hierbij aan fietsen, tuinspullen, of gereedschap. Tevens heeft u ook de mogelijkheid voor kleinvee. Hier kunt u een iconische klassieker stallen om u mee te nemen op nostalgische ritten.

De tuin biedt volop ruimte voor gezellige zomerse avonden. Er is voldoende plek voor kinderen om te spelen en te ontdekken, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rust en privacy die deze prachtige omgeving biedt. Het ruime terras, met zijn comfortabele zitmogelijkheden en adembenemend uitzicht over het landschap, is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van lange zomeravonden.

Kortom
Heeft u interesse in deze prachtige, authentieke woonboerderij op dit ronduit romantische plekje? We nemen u graag mee voor een persoonlijke bezichtiging!

Algemeen:
Bouwjaar: 1890, verbouwd in 1971-1972
Onderhoud: Redelijk
Isolatie: Dakisolatie (middels rietpakket) en naïsolatie ter plaatse van de pannen,
dubbel glas en begane grond vloer isolatie
Verwarming: CV combiketel ( 2011)
Ligging: Landelijk gelegen in bosrijke omgeving
Berging: Vrijstaande schuur, met houten berging
Parkeren: Twee garages en meerdere parkeermogelijkheden op het terrein

Inhoud: 909 m³
Woonoppervlakte: 245 m²
Externe bergruimte: 210 m²
Perceeloppervlakte: 5.214 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Bouwhuisweg 19  LAREN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1890
  • Woonoppervlakte:
    245 m²
  • Perceeloppervlakte:
    5214 m²
  • Inhoud:
    909 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars