Lankhorsterstraat 12 A - Hengelo (gld)

€ 650.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Helemaal buiten en toch overal dichtbij, met vrij uitzicht over het coulisselandschap? Deze charmante landelijke woning met fantastisch bijgebouw, met ruimte voor een dubbele B&B, is een écht droomhuis op het platteland

Aan de oude weg tussen Zutphen en Hengelo – zo heette de Lankhorsterstraat in vroeger tijd – is het leven goed! Met veel genoegen mogen we deze schitterende landelijke woning aanbieden; in de afgelopen jaren geheel gerenoveerd en bijzonder smaakvol gedecoreerd. En dan de setting; de rust en de ruimte, de vrijheid, het kan hier zo in een reclamefolder voor de Achterhoek – en daar is geen woord aan gelogen.

Deze fraaie woonboerderij werd gebouwd als doorrijschuur of schöppe bij de grote, belendende hoeve. In het recente verleden (2013) is de kavel gesplitst en in 2020 is de woning gerenoveerd. En dat is zó mooi uitgevoerd, dat het huis zo in een woontijdschrift kan.

Dit gezellige huis heeft een woonoppervlak van zo’n 116 m² en staat op een buitengewoon royaal perceel van 3.325 m². Het is kwalitatief hoogwaardig en uiterst smaakvol afgewerkt, waarbij deze tevens levensloopbestendig is gemaakt. Het huis beschikt over vier slaapvertrekken, twee badkamers, en op de begane grond is er vloerverwarming aangelegd, zodat het binnenklimaat het jaarrond bijzonder aangenaam is.

Kers op de taart
De schuur, dat is een ongekend mooie groeibriljant; een grote, langgerekte zwarte, gepotdekselde schuur van hoogwaardig Douglashout, met een garage, dubbele carport, overdekt terras en twee casco ruimtes voor bijvoorbeeld B&B-activiteiten of een atelier.

Tussen Hengelo, Wichmond en Vorden
Dit fijne huis staat in het buitengebied van Hengelo Gelderland, pal tussen Hengelo, Wichmond en Vorden: hartje Bronckhorst dus! De avonden zijn hier muisstil, maar u bent met nog geen twintig minuten in hartje Zutphen, Doetinchem of Doesburg om een terrasje kunt pikken. In twintig minuten bent u ook bij uitvalswegen.
Voor uw dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen, zoals winkels, scholen, sportverenigingen en cultureel vertier, bent u in nog geen tien minuten in plaatsen als Vorden, Baak, Hengelo en Wichmond.

Begane grond
Entree aan de voorzijde, waar de voormalige deeldeuren plaats hebben gemaakt voor een melkmeisje-voordeur (met ramen aan weerszijden, als de melktonnen aan het juk op de schouders van het melkmeisje).

De hal zet meteen de toon; op de vloer ligt een formidabel parket van massief eikenhout, zowel de wanden als het houtwerk zitten keurig in de verf en de authentieke glas-in-loodramen komen prachtig tot hun recht. Het palet, van naturel hout, met fris wit en klassiek duifblauw, zien we op de begane grond steeds terug.

Links vinden we de WC en de meterkast, rechts de slaapkamer op de begane grond; een heerlijk zonnige kamer, met een zalige badkamer, compleet met ligbad – met uitzicht over het uitgestrekte groen -, WC, bidet, wastafel en een royale inloopdouche.

De woonkamer heeft een open programma, met daarin de keuken, eethoek en living. De deeldeuren zijn ingevuld met glas en openen naar het zonneterras aan de achterzijde. In de zithoek staat een houtkachel – met een label A, wat betekent dat u optimaal efficiënt en schoon stookt – waarmee het huis zo warm is.

De keuken is stijlvol en stoer; ingetogen, strak, met zwarte fronten met houtnerf. Uiteraard is deze voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur, zoals een extra brede inductieplaat, afwasmachine, heteluchtoven en koelkast, dus de schorten kunnen meteen voor.

Aansluitend vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken, met ruimte voor de ketel en de aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

Bovenverdieping
Boven een lichte overloop met daaraan grenzend drie slaapkamers, bergruimte en een zonnige badkamer met een douche, WC en wastafel.

Buitenruimte
Door het formaat van de tuin kunt u overal een plekje in de zon of de schaduw vinden. Zowel voor als achter het huis zijn er terrassen en onder de overkapping van de schuur is het heerlijk toeven op zomerse dagen. Er is tevens een moestuin aangelegd, omheind met kastanje schapenhekken en er staat een kweekkas. Mocht u nog geen groene vingers hebben, dan krijgt u die hier vanzelf.

In de zeer omvangrijke schuur is er ruimte voor allerhande bedrijvigheid; twee vergelijkbare, geïsoleerde ruimtes (met een kleine 30m²) zijn ingericht om te gebruiken als verblijfsruimte – bijvoorbeeld als B&B of natuurhuisje -, en er is een grote garage met berging (in totaal bijna 90m²) die u naar eigen inzicht kunt gebruiken. Voorts een dubbele carport, om de auto’s droog en uit de zon te kunnen stallen. Wilt u graag zonnepanelen? Dat is een eitje; het dak van de schuur is daarvoor perfect.

Kortom
Een landelijk paradijsje, een lieflijke boerderij, een droomhuis; alle eretitels zijn van toepassing op deze instapklare woning op een prachtige locatie. Wilt u zelf ervaren hoe het buitenleven, in alle rust maar niet afgelegen, u hier bevalt? We nemen u graag mee op een tour.


Algemeen:
Bouwjaar: 1930 (in 2000 verbouwd tot woonhuis)
Onderhoud: Goed onderhouden
Isolatie: Dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie
Verwarming: Remeha combiketel (2019)
Ligging: In landelijk buitengebied gelegen
Berging: Grote schuur met vele mogelijkheden
Parkeren: Ruime mogelijkheden op eigen terrein

Inhoud: 431 m³
Bruto vloeroppervlake: 169 m²
Woonoppervlakte: 116 m²
Externe bergruimte: 149 m²
Perceeloppervlakte: 3.325 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Lankhorsterstraat 12 A HENGELO (GLD)
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1930
  • Woonoppervlakte:
    116 m²
  • Perceeloppervlakte:
    3325 m²
  • Inhoud:
    431 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars