Bollertweg 15 - Gelselaar

€ 1.075.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Geluk woont aan de Koningsbeek – Indrukwekkend landhuis, riant gelegen in een stiltegebied met weids uitzicht, op een perceel van ruim 15.000 m²

Aan de rand van Gelselaar, in het zo lieflijke buitengebied, staat dit prachtige, royale landhuis. Het is een verrassend ensemble, met fraaie tuin, diverse terrassen en een schitterende waterpartij, die een thuishaven is voor watervogels van allerhande pluimage - en zelfs het ijsvogeltje is een regelmatige bezoeker.

Niet minder imposant is het huis; met 369 m² woonoppervlak, een kantoor met zolder, vier slaapvertrekken (met de mogelijkheid om dit uit te breiden tot zes of acht stuks – afhankelijk van uw wensen), twee badkamers en een luxueuze afwerking, is dit echt een regelrecht droomhuis op het platteland. Het huis is in de afgelopen jaren onder architectuur verbouwd en heeft een heerlijk binnenklimaat door de vloerverwarming en de gedegen (na)isolatie. Door het grote woonoppervlak is dit landhuis uitermate geschikt voor een kantoor of beroep aan huis, of - met wat kleine aanpassingen – als B&B of kangoeroewoning.

Doordat het een stiltegebied is, is het hier een oase van rust, ruimte en privacy. Maar mocht u toch op pad willen, dan is de A1 slechts 20 minuten verderop en binnen een half uur bent u in het centrum van Hengelo, Enschede of Zutphen.
Aan de rand van het perceel staat uw eigen bos. Niet alleen is dit de plek waar de reeën zich ’s nachts terugtrekken, het voorziet u ook in hoogwaardig brandhout voor de kachels. Door het karakter van deze bijzondere plek, is het ook zeer aantrekkelijk voor allerlei soorten wild. De das, ree, eekhoorn en uil vertoeven hier dan ook graag.

Gelselaar e.o.
Gelselaar is een charmant dorpje, dat door de eeuwen heen haar bijzondere karakter heeft weten te behouden. Het hart wordt gevormd door de sfeervolle brink, waar nu de ganzen het voor het zeggen hebben. Voor een update over de gebeurtenissen in de buurt en een fantastische maaltijd kunt u terecht bij Café Florijn en er is zelfs een schooltje met een prima reputatie, waar veel kinderen uit het weidse buitengebied naar school gaan. Even snel een frisse neus? U loopt vanuit huis zo De Bollert in, een prachtig natuurgebied waar u uren kunt wandelen. Dit is ook eens per jaar het toneel van De Bollert Brons, een paardensportevenement dat Boekelo naar de kroon steekt.

Even verderop ligt het dorp Geesteren, ook behept met net al zo’n sprookjesachtig karakter, en voor de boodschappen bieden de grotere plaatsen als Lochem, Diepenheim en Borculo uitkomst.

Begane grond
Hoewel we in de Achterhoek binnenkomen via de achterdeur – in dit geval: de keuken – bevindt de officiële entree zich aan de voorzijde. De hal is zonnig en ruim.
Op de vloer liggen prachtige keramische tegels. Links de WC, met zowel een hangcloset als urinoir, en een wastafel. Rechts de meterkast, de trap naar de verdieping en, aan de overzijde, de sluis naar de slaapkamer op de begane grond, met openslaande deuren naar de tuin, een ruime inbouwkast en de luxe badkamer met ligbad, bidet, ruime douchecabine, WC en wastafel. Vanuit de hal toegang tot respectievelijk woonkamer en keuken.

Woonkamer met serre
De woonkamer – met een indrukwekkend oppervlak van zo’n 80 m² - is schitterend; aan de tuinzijde is een 10 m brede serre aangebouwd, waardoor u de seizoenen in de tuin intens beleeft. Elk moment van de dag is er dynamiek; vogels vliegen af en aan en in het voorjaar broeden er eenden, meerkoeten en waterhoentjes, die met hun jongen langs komen wandelen of zwemmen. Ook de reeën, eekhoorns, hazen en fazanten laten zich zeer geregeld zien De grote kloostertafel die hier staat creëert de perfecte ambiance voor gezellige diners en zondagse ontbijtpartijen.

De L-vormige kamer heeft aan de korte zijde plaats voor een ruim bemeten zithoek met zicht op de voortuin en een A+ houtkachel.

Tuinkamer
Rechts van de serre de tuinkamer; een heerlijke tweede woonkamer van 5 meter hoog, met twee grote dakramen en opnieuw uitzicht op de vijver. Deze fijne ruimte is voorzien van een grote, zeer efficiënte houtkachel met aan drie zijden glas. De dakconstructie is mooi in beeld gelaten, en dat geeft de mogelijkheid tot het realiseren van een vide. Op de vloer ligt een Amerikaans eiken parket, er zijn dubbele deuren naar het zijterras en een deur naar het terras aan de vijverzijde. Alles bij elkaar heeft deze bijzondere living de allure van een jachtkamer.

Kantoor
Vanuit de tuinkamer toegang tot het kantoor, een fraaie en lichte ruimte met openslaande deuren naar het terras. Deze kamer heeft een wastafel en een eigen zolder, toegankelijk per vlizotrap. Hier is een logeerkamer in gemaakt. Zou u graag een B&B willen beginnen? Dan is deze ruimte zeker geschikt om om te vormen tot gastenverblijf.

Keuken
Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de ruime keuken, zonnig door de ramen rondom en met zeeën aan opbergruimte. Deze prachtige, greeploze keuken met mat glans witte fronten, werd in 2020 geheel vernieuwd en heeft een uniek, uit Italië geïmporteerd marmeren keukenblad en vloerverwarming.

Het vrijstaande kookeiland heeft een inductiekookplaat met downdraft-afzuiging, anderhalve spoelbak en een bar, zodat uw gasten gezellig kunnen aanschuiven tijdens het koken. Aan de zijwand een apparatenwand met twee combi-ovens, waarvan één met magnetron, en een koelvriescombinatie met french doors. Aan de entreezijde een groot werkblad met een tweede spoelbak en de afwasmachine.


Kelder
Uw wijnkelder? Die staat helemaal koel en fris in de ruime kelder. Hier staat ook de waterontharder – mechanisch en nagenoeg onderhoudsvrij.

Boven
De lichte overloop biedt toegang tot een grote ruimte, waarin de CV-ketel en aansluitingen voor wasmachine en wasdroger te vinden zijn. Deze grote zolder is voor meerdere invullingen geschikt; uiteraard kunt u hier nog een slaapkamer (of twee) in creëren, maar het is ook een prima stek voor een yogastudio, fitnessruimte, game- of speelkamer.

Aansluitend een kleinere slaapkamer en daartegenover de badkamer, met wellnessdouche, WC en wastafel. De grote slaapkamer aan de linkerzijde is heerlijk; ruim en licht door twee grote dakramen.

Buitenruimte
Het grote perceel van 15.400 m² is ongekend mooi. Ondanks het enorme oppervlak betekent het niet dat u iedere dag in de tuin moet werken; door de grote gazons en de overzichtelijke borders is het weliswaar tijd om een zitmaaier aan te schaffen, maar u kunt het tuinieren zo relaxt maken als u zelf maar wilt. Op het terras naast het huis kunt u ontbijten in de ochtendzon en voor diner in de avondzon kunt u terecht aan de vijverzijde.

De imposante vijver zit vol vis, de ijsvogel is een graag geziene gast en de vijver, met de naastgelegen Koningsbeek, is een waar paradijs voor watervogels, van aalscholvers tot zwanen en van alles daar tussenin.

Altijd al gedroomd van een veestapel(tje) en/of van een moestuin? Het terrein is omheind, dus geschikt voor het houden van paarden, pony’s, ezels of kleinvee. In het bos staat een eiken kippenschuur met een grote ren, dus iedere dag verse eitjes. Achter het bos ligt nog een ruim weiland. Meerdere noten- en fruitbomen hebben jaarlijks een goede oogst en voor het aanleggen van een moestuin om uw eigen groenten te verbouwen, is er ruimte te over.

De voormalige paardenstallen zijn twee carports, maar met een kleine inspanning zijn deze weer om te vormen tot paardenstallen. Voorts een grote, vrijstaande garage met vier deuren, voorzien van krachtstroom, een schoorsteen voor evt. houtkachel (dit is uiteraard dé plek voor een mancave) en ruimte voor twee auto’s.

Kortom
Geluk woont aan de Koningsbeek, waar u in stilte kunt genieten van de wondermooie vergezichten en van de levendigheid van uw eigen waterpartij en bos, of samen de dag besluit bij de gezellige warmte van de haard. We kunnen ons levendig voorstellen dat u het graag zelf wilt ervaren; we nemen u graag mee voor een bezoek.

Nieuw in 2020:
13 zonnepanelen
Binnen- en buiten volledig geschilderd
CV ketel
Alle ramen op het zuiden en westen vernieuwd met zonwerend glas
Meterkast
Alle goten op het zuiden
Waterontharder
Volledig [na]geïsoleerd
Bouwjaar 1965, tweede woonkamer en kantoor gebouwd in 2002


Algemeen:
Bouwjaar: 1965
Onderhoud: Uitstekend onderhouden geheel
Isolatie: Dakisolatie, dubbel glas, gevelnaïsolatie,
Begane grond: vloer isolatie
Verwarming: CV-combiketel (Nefit, 2020) v.v. radiatoren, vloerverwarming en convectoren
Ligging: In zeer fraai landschappelijk buitengebied
Inhoud: 1.254 m³
Woonoppervlakte: 369 m²
Overig inpandige ruimte: 16 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 8 m²
Externe bergruimte: 73 m²
Perceeloppervlakte: 15.374 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Bollertweg 15  GELSELAAR
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1965
  • Woonoppervlakte:
    369 m²
  • Perceeloppervlakte:
    15374 m²
  • Inhoud:
    1254 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars