Dorpsstraat 5 - Geesteren

€ 689.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Veel ruimte en een luxueuze afwerking – Riant wonen in het hart van Geesteren

De Dorpsstraat in Geesteren, met het kerkje als stralend middelpunt, is een aaneenschakeling van charmante, beeldbepalende huizen. Schuin tegenover de kerk staat deze lieflijke jaren ’30 villa met rode mansardekap, een typisch kind van haar tijd. De vroege jaren ’30 – het huis stamt uit 1930 - worden mooi weerspiegeld in de bouwelementen – de symmetrische opzet, het volume, de kapvorm – en deze zijn vandaag de dag nog net zo geliefd.

Verrassend ruim
Ondanks de fijne korrel van de Dorpsstraat, het snoezige dorpse karakter, is dit huis beslist indrukwekkend te noemen; het heeft een woonoppervlakte van 270m², met zeven slaapkamers, ruimte voor een kantoor aan huis én een grote zolderruimte die voor diverse doeleinden inzetbaar is, en staat op een perceel van 650m², mét een grote schuur erbij.

Privacy is hier genoeg; de beukenhaag en de leilindes – de bomen die van oudsher voor de huizen hier in de straat worden geplant – vormen een fraaie, groene tussenzone. Achter het huis een gemeenschappelijke parkeerplaats; hier is grote rust – afgezien van af en toe een auto die hier parkeert en een potje voetbal door de buurkinderen. Op het zonnige dakterras zit u helemaal vrij.

Oud maar nieuw
De uiterlijke charme krijgt een eigentijdse aanvulling door het landelijk-moderne interieur. In 2001 werd de woning ingrijpend verbouwd en kreeg het haar huidige woonprogramma. Door de jaren heen is het huis steeds liefdevol onderhouden en werd het recent uitgerust met een superefficiënte spekstenen houtkachel en een prachtige keuken. De luxueuze, hoogwaardige afwerking is mooi in harmonie met de originele elementen, zoals de paneeldeuren en oude gebinten, die ongewijzigd en mooi in het zicht gelaten zijn. In deze villa gaan oud en nieuw hand in hand.

Geesteren
Geesteren is een schattig dorpje in de rust van de Achterhoek. De kerktoren met daarop een gouden hen en haan, uit de 16e eeuw, domineert de horizon en eromheen ligt een lappendeken van weilanden, bolle essen en akkers. De tijd lijkt geen vat te krijgen op het karakter van dit plaatsje; ze is ouderwets mooi, en haar lieflijkheid werd dan ook in 2017 bekroond met de titel ‘Mooiste dorp van Gelderland’.
Voor de laatste verhalen uit de buurt of om een keutje te leggen, kunt u terecht bij Café Restaurant Baan, waar ook de keuken dik in orde is. Verder is er een school, een patisserie, een brocantewinkel – waar men van heinde en verre op af komt -, een molen waar men meel en eitjes verkoopt, en de belangrijkste voorzieningen die er daarnaast nodig zijn, vindt u in het nabijgelegen Borculo - 5 minuten op de fiets.

De Geesterse gemeenschap is hartelijk, warm en gezellig, en zorgt ervoor dat nieuwe aanwas zich snel thuis voelt. Sporten doet men hier graag; er is een levendige rijvereniging, tennisclub en voetbalvereniging. Hier houdt men ervan om het leven te vieren, en of het nu de Schuttersdagen, Koningsdag, de Oranjefeesten, Pasen, of de trouwdag van de buren is: van alle evenementen wordt een feest gemaakt.

Begane grond
U kunt de auto voor parkeren, op eigen terrein achter, of op de royale parkeerplaats achter het huis. Entree aan de rechterzijde van het huis, in de royale hal. Op de vloer liggen fraaie keramiektegels, een mooi contrast met de frisse lichte muren en het houtwerk. Links de WC met fonteintje, gevolgd door een ruime garderobe.

Rechts het kantoor, een fijne en strakke werkruimte. Heeft u geen behoefte aan kantoor aan huis? Dan is dit wellicht een speelkamer of gameroom voor de kinderen, of is het uw nieuwe praktijkruimte? Wilt u slapen op de begane grond? Deze ruimte leent zich hier ideaal voor.

Aansluitend de centrale hal, met de trap naar de verdieping en toegang tot de verschillende leefruimtes. Onder de trap bevindt zich de toegang tot de kelderruimte op sta hoogte, perfect voor de houdbare voorraad en uw wijncollectie.

Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de royale zitkamer; een lichte, gezellige kamer, met centraal een speksteenkachel, die niet alleen efficiënt en zuinig brandt, maar ook lang warmte afgeeft door het spekstenen tableau op de kachel. Op de vloer ligt een rustiek parket, dat een mooi canvas biedt voor elk soort interieur.

De keuken is zó mooi gedaan. De keuken is op maat gemaakt, over elk deurtje en functie is nagedacht. De keuken is uitgebouwd met een zonnige erker, waardoor de keuken een zee van daglicht krijgt. De fronten zijn in een tijdloze beigetint geschilderd, met klassieke handgrepen. Uiteraard is deze keuken van alle gemakken voorzien, compleet met inbouwapparatuur (Siemens) als afwasmachine, koelkast en vriezer. Voorts is er een inductieplaat (90 cm), een combimagnetron en een heteluchtoven, en is er een groot werkeiland met veel bergruimte.

De royale eetkamer – samen met de bijkeuken in de jonge aanbouw - is dé plek voor de onvergetelijke diners, de drukke zaterdagochtenden en de luie zondagse ontbijtjes. Door het formaat zou een tweede zitkamer hier beslist niet misstaan (perfect om de voetbal en Formule 1 op de voet te volgen, zonder dat de zitkamer voor er last van heeft). De grote raampartijen bieden een mooi uitzicht op de tuin rondom.
?
Bijkeuken
De ruime bijkeuken beschikt over de aansluitingen voor wasmachine en -droger, en is uitgerust met een uitstortgoot, een vouwtafel op hoogte (dan kunnen de wasmanden er mooi onder) en ruimte voor de extra koelkast (mooi dicht bij een eventuele tweede zithoek). Tevens bevindt zich hier het 2e toilet. Vanuit de bijkeuken loopt u zo de tuin in.

Bovenverdieping – eerste verdieping
De allergrootste pré van een mansardekap is de hoeveelheid ruimte; de gootlijn is weliswaar laag – maar de plafonds zijn hoog. De lichte overloop grenst aan vijf slaapkamers, waarvan vier grote en een kleinere. De twee kamers aan de straatzijde en de kamer aan de rechterzijkant beschikken over ruime inloopkasten, en de slaapkamer op de aanbouw heeft extra charme door het afstapje en de schuine plafonds.

De badkamer is keurig en zeer compleet, met een ligbad, douchecabine, wastafel en 3e toilet.

De slaapkamer rechts beschikt ook over openslaande deuren naar het zalige ruime dakterras met privacy; bij het eerste lentezonnetje is het hier al goed toeven.

Zolder
De zolder biedt nog eens twee slaapkamers, en een grote overloop, waar nu een gamehoek is ingericht. Er is voldoende ruimte om veel spullen op te bergen

Buitenruimte
De tuin ligt perfect op de zon en is keurig verzorgd, met een strak gazon, een grindrand langs het huis (ideaal, want geen opgespat zand meer om weg te moeten poetsen na elke regenbui), twee prachtige terrassen. De kers op de taart is de fantastische schuur mét zolder, met héél veel ruimte voor de fietsen, de auto, werkbank, etc., etc.

Kortom
Een dijk van een huis in een schilderachtig dorpje, met zoveel mogelijkheden! Bent u nieuwsgierig of dit huis iets voor u is? We laten het u graag zien.


Algemeen:
Bouwjaar : Ca. 1930, verbouwd in 2002
Onderhoud : Goed onderhouden
Isolatie : Dak-, deels gevel-, deels vloer- en glasisolatie
Verwarming: : Middels Nefit HR-combiketel (2015)
Ligging: : Tuin op het zuiden met achterom
Berging : In spouw gebouwde garage met vliering en elektrische deur
Parkeren : Voldoende parkeergelegenheid

Inhoud : Ca. 1.013 m³
Woonoppervlakte : Ca. 268 m²
Overig inpandige ruimte : Ca. 10 m²
Perceeloppervlakte : 649 m²
Energielabel : C
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Dorpsstraat 5  GEESTEREN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1930
  • Woonoppervlakte:
    268 m²
  • Perceeloppervlakte:
    649 m²
  • Inhoud:
    1013 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars