Deldensestraat 12 - Diepenheim

€ 975.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Heeft u grote dromen? Erve Boevink geeft uw ideeën de ruimte

Misschien kent u deze plek aan de Schipbeek, van een bezoek aan de Woeste Wieven, of aan de vrolijke Camping Lolotte. Hier, tussen Diepenheim, Neede en Hengevelde ligt deze bijzondere en innemende vrijplaats, Erve Boevink ofwel het Muldershuis. Deze schitterende, eigenzinnige en vooral forse boerderij (met een woonoppervlakte van ruim 500m² is het écht een gigant) – met klassieke schöppe – ligt in het hart van het buurtschap Markvelde, in het laatste lobje Overijssel.

Erve Boevink is een betoverend mooie plek, met talloze mogelijkheden: er is royaal de ruimte voor dubbele bewoning, of om er als woongroep te leven, en het huis leent zich in haar huidige vorm uitermate goed voor het ontplooien van commerciële activiteiten. Daarbij is het splitsen van het perceel en het verbouwen van de schuur ook mogelijk, want de gemeente heeft groen licht gegeven voor herontwikkeling van de schuur (schöppe) door de bestemming te gaan wijzigen naar wonen. En dat alles met het zachte geruis van de Schipbeek als muzikaal behang, waarlangs je lange wandelingen kunt maken zonder ook maar een ziel tegen te komen.

Samen met de natuur
De huidige bewoner heeft de boerderij een intentie meegegeven, namelijk om de natuur hier het kompas te laten zijn. Het is een vrolijk huis, waar je als vanzelf met een glimlach doorheen loopt. De hoeve stamt uit 1931, maar in een vorig leven stond hier een watermolen. De plek kent al een eeuwenlange bewoning, en altijd al samen met de natuur.

Het perceel meet 5.240 m² en is daarmee ruim, zonder overweldigend groot te zijn. Langs het erf klatert de Schipbeek over de vistrap, die het water tot een voortdurend gedicht vlecht. Rondom kunt u genieten van de groene vista’s die dit landschap biedt.

Paardenliefhebbers zitten hier goed!
Heeft u paarden, of heeft u altijd al paarden willen houden? Daar is Erve Boevink prima voor geschikt. Op dit moment is een gedeelte van de schuur en het erf ingericht als ‘paddock paradise’. Langs de weg loopt een ruiterpad en daarmee zijn de uitrijmogelijkheden hier fantastisch; via de beek rijdt u eenvoudig naar Buurse of natuurgebieden De Bollert of het Needse Achterveld. In een halfuur stappen bent u bij Rijvereniging de Pasruiters, een bekende naam onder ambitieuze amateurruiters, want jaarlijks organiseren ze de Bollert Brons.
Indien gewenst is er voor paardenliefhebbers de mogelijkheid om weiland bij te kopen

Zoekt u de rust en de ruimte van buiten, in de vriendelijkheid en ongecompliceerdheid van het gemoedelijke oosten? Dan is Erve Boevink een goede kanshebber. De boerderij is prima onderhouden, goed geïsoleerd en gemoderniseerd, zonder in te leveren op haar authentieke karakter. En toch, met 20 minuten bent u op de A1 en rijdt u in een uur naar de Randstad.

’t Stedeke Diepenheim
Het huis ligt op vijf autominuten vanaf het centrum van Diepenheim – liefkozend ’t Stedeke genoemd -, een kunstenaarsdorp in Twente, omringd door schitterende kastelen en landgoederen. Diepenheim is prachtig; de natuur is indrukwekkend en het culturele aanbod hoogstaand.
Al sinds jaar en dag is Diepenheim een verzamelplaats voor kunstzinnige en vrije denkers; de adellijke bewoners van Huis Diepenheim waren verantwoordelijk voor het aanwijzen van de dominee, en zij kozen er dan ook graag voor om daar een meer vrijzinnige geest neer te zetten, dat leverde immers meer vrijheid op. Die vrijheid is wat tot op de dag van vandaag Diepenheim anders maakt dan haar omgeving.
Jaarlijks worden er kunstroutes, open ateliers en diverse culturele bijeenkomsten georganiseerd. In het centrum is er een theater (Herberg De Pol), een museum, een goed gesorteerde buurtsuper en de slager die werkelijk uit de kunst is!

Begane grond
Entree aan de linkerzijkant van het huis. Hier staat de oude schouw – dit was vroeger de keuken – met oudhollandse tegeltjes, vol taferelen van oude spelen en Hollands Glorie als de molens (het ‘Muldershuis’), schoeners en galjoenen, als een mooi element in de woning. Op de vloer klassiek graniet.

Aansluitend de centrale hal, waar het huis in twee delen wordt opgesplitst; een voor- en een achterhuis. In de centrale hal vindt u tevens de toegang tot de trap naar de verdieping, de WC en de badkamer met ligbad, douche en wastafel.

Het voorhuis is een charmant en warm huis, met een heerlijke, lichte woonkamer: zonovergoten, met openslaande deuren naar de tuin en uitzicht op de kipjes, de beek en de weilanden. Hier staat een speksteenkachel tevreden te stralen – een efficiëntere houtkachel is moeilijk te vinden.

Aansluitend de charmante eetkeuken. Hier is tevens de hal van de tweede entree.
Op de vloer een fraaie, zwart-witte tegelvoer met vloerverwarming en de maatwerk keuken oogt nostalgisch maar is verrassend bij de tijd, met een groot Boretti-gasfornuis, veel bergruimte, een koelvriescombinatie en afwasmachine.

Aansluitend de eetkamer, met het eigentijdse, zonnige behang en fraaie uitzichten rondom.

De grote bijkeuken is nog voorzien van de originele pantry. Aansluitend de gang, met de achterdeur, en de toegang naar de centrale hal.

Vanuit de centrale hal toegang tot het achterhuis, de oude deel. Deze is omgetoverd tot een warme en grote huiskamer, vol licht. De deeldeuren hebben plaatsgemaakt voor grote, beglaasde deuren en ook vanuit de kamers boven de hildes (de hooizolders) valt er veel daglicht naar binnen.

Rechts bevindt zich een royale keuken die van alle gemakken voorzien is, en een robuust werkblad van dikke plak van een boom. In de houten vloer is een pentagram gelegd, een symbool van de verbinding die deze plek heeft met de natuur en het spirituele. In het hart van de ruimte staat een houtkachel die de ruimte met gemak warmstookt.

Onder de hildes links de werkkamer met de deur naar de tuin en de schuur, de voorraadkast en toegang tot de tweede badkamer met WC, douche en wastafel.

Zowel rechts als links is er toegang tot de verdiepingen.

Verdieping
Via de trap vanuit de centrale hal toegang tot de kamers boven het voorhuis: hier bevinden zich vier ruime slaapkamers en een separaat toilet. Slapen onder de sterren, want vanuit de kamer onder het schuine dak is er een prachtig panoramavenster.

Vanuit het voorhuis naar de ruimte boven de deel: de grote overloop, met extra bergruimte, biedt toegang tot een WC en vier kamers die elk op ingenieuze wijze gebruik maken van de hildes en de extra ruimte die daarin zit. Door de dakramen zijn alle kamers licht en zonnig.

De zolder is ook een goed begaanbare ruimte en qua invulling nog een onbeschreven blad. Gezien de spectaculaire uitzichten vanuit de oude hooiluiken, kunnen we ons goed voorstellen dat dit een gastenkamer of werkruimte wordt.

Buitenruimte
Rondom het huis ligt een fantastische tuin; organisch gevormd en met gebruik van veel natuurlijke elementen. Er is een gezellige kruidentuin en altijd staat er iets in bloei – jaarrond. De kippen hebben een mooi hok en een grote uitloop, er is een grote rijbaan en rondom het huis zijn er diverse terrassen. In de tuin vindt u een ruime sortering van fruit- en notenbomen en een mooie verzameling bessenstruiken. Daarnaast is er ook een moestuin waar u uw eigen groente en fruit kunt verbouwen. Achter het huis staat een carport met schuur.

Schöppe
De schöppe is momenteel in gebruik als schuur en als stalling voor de paarden. Maar, dat is niet het enige wat deze schuur kan; de gemeente staat toe dat dit erf wordt herontwikkeld en dat betekent dat er een woonbestemming voor de schöppe is verleend. Met een oppervlak van 130 m² kunt u echt alle kanten op.

Wilt u bijvoorbeeld met familie of vrienden samen dit erf gaan bestieren? Dan kan dat met gemak! Er is ruimte genoeg om de privacy van alle partijen te garanderen. Wilt u graag gasten ontvangen en meer accommodatieruimte bieden? Dan is de schöppe daar dé plek voor.

Kortom, een vrolijk en warm huis, eigenzinnig, vol ruimte en beloften. Interesse gekregen om eens te gaan kijken? We nemen u graag mee voor een rondleiding.

Algemeen:
Bouwjaar: 1931
Onderhoud: Goed
Isolatie: Dakisolatie, nagenoeg geheel dubbele beglazing en
Verdiepingsvloerisolatie
Zonnepanelen: Ja
Zonneboiler: Ja
Verwarming: Nefit Combiketel (2011), houtkachel en vloerverwarming
Ligging: Landelijk gelegen, grenzend aan de Schipbeek
Parkeren: Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein

Inhoud: 1.960 m³
Woonoppervlakte: 509 m²
Gebruiks-/ woonoppervlakte schuur: ±150 m²
Overig inpandige ruimte: 20 m²
Externe bergruimte: 177 m²
Perceeloppervlakte: 5.240 m²
Energielabel: Energieklasse C
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Deldensestraat 12  DIEPENHEIM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1931
  • Woonoppervlakte:
    509 m²
  • Perceeloppervlakte:
    5240 m²
  • Inhoud:
    1960 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars