Voorstad 16 - Borculo

€ 189.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Het huis aan de haven – Welke mogelijkheden ziet u in deze leuke, landelijke stadswoning?

Hartje centrum, in een knusse en rustige straat, staat deze landelijk ogende woning. Nummer 16 is het huis links onder de kap met een ruim woonoppervlak van 161 m², met maar liefst vier royale slaapkamers, een grote zolder en een fijne, nog aan te leggen, tuin op het zuiden mét schuur. De absolute USP van dit huis is echter niet eens het grote woonoppervlak, die fijne tuin of de ligging; het is wel de gezellige Oude Haven die terugkomt, recht voor de woning. Dat betekent groen, water en gemoedelijkheid. Hebt u twee rechterhanden, houdt u wel van een uitdaging en ziet u de mogelijkheden van deze karakteristieke woning?

Een klushuis is het zeker, maar wel eentje bomvol charmante details: de fraaie gevel met de ruime overstekken, de originele hoekkast in de keuken, het glas-in-lood-raam in de eetkamer, de inbouwkasten boven, de dakkapellen en de prachtige zolder met de oude gebinten en de lieflijke ronde raampjes. Aan zo’n projecthuis zitten uiteraard ook altijd minder charmante kanten, en dat is in dit geval de staat van het onderhoud, de werking van enkele muren en de Eternit-platen die in het dak zitten. Het is dus geen kleine klus, maar wel eentje die de moeite méér dan waard is. Daarbij is het geen monument, dus een verbouwing is slechts gebonden aan de algemene omgevingsregels. Het bijzondere programma van deze woning biedt alle ruimte om creatief te denken en een heerlijk woonhuis in te creëren op een toplocatie in Borculo.

Borculo
Borculo is een plek met een rijke historie; van Oranje-prinsen tot orkanen, stadsbrand en stadsrechten, tot de introductie van elektriciteit – alles komt langs in de lange geschiedenis van dit bijzonder fraaie stadje. Dwars door het historische centrum meandert een aftakking van de Berkel, en er is zelfs een oude watermolen die na eeuwen nog z’n rondjes draait.
Dit huis ligt tegenover de Oude Haven, waar de Berkelzomp vroeger laadde en loste, maar ook vlak bij het kersvers heringerichte Muraltplein. Het centrum, de winkels, speciaalzaken en natuurlijk Lum zijn een kippeneindje lopen.

Qua bereikbaarheid zit het hier ook wel snor: met tien minuten bent u in plaatsen als Diepenheim, Goor en Lochem, in 20 minuten bent u echter ook op de A1 en met een half uur bereikt u steden als Zutphen, Enschede en Hengelo. Kortom, alle lusten van dorps wonen, met de geneugten van de stad bij de hand.

Begane grond
De entree zit links om het hoekje, onder de overkapping – één en al nostalgie. Vanuit de hal is rechts de opkamer met servieskast en de oude schouw, rechtdoor de trap naar de verdieping en de trapkast, en links de deur naar de ruime woon- of eetkamer met de deur naar de kelder.

Aansluitend de ruime woonkeuken met de originele, kleurrijke tegels en de leuke hoekkast.

Een tweede hal geeft toegang tot de WC (aangelegd, maar niet aangesloten) en de badkamer met wastafel en ligbad, en de bijkeuken en berging.

Bovenverdieping
De bovenverdieping is uiterst royaal; de overloop – met het gezellige rondboogje, grenst aan vier slaapvertrekken en een badkamer met douche, wastafel en WC.

De zolder is thans in gebruik als berging, maar deze indrukwekkende ruimte verdient het om meer te zijn dan een opslagplaats. Het is echt een groot oppervlak (44 m²) en stelt u zich deze ruimte eens voor met grote dakramen, een vrijstaand bad en een inloopkast; met wat welgemikte aanpassingen zou deze zolder te transformeren zijn tot een slaapkamer om van te dromen.

Buitenruimte
De tuin ligt pal op het zuiden en hier staat een knoeperd van een schuur. De tuin is momenteel een blank canvas want hij is geheel leeggehaald, maar met een goed groenplan kan de ruimte optimaal worden benut.

Verduurzaming
Een grote revisie als nodig is voor dit huis, is natuurlijk de perfecte gelegenheid om flink te verduurzamen. Gezien de optimale ligging van het schuine dak op het Zuiden zijn zonnepanelen hier een perfecte toevoeging.

Kortom
Een huis aan de haven, vol karakter en eigenheid. IS dit een project waar u warm voor loopt? We nemen u met veel plezier mee voor een bezichtiging en brainstormen graag mee over de aanpak.

Algemeen:
Bouwjaar: 1926
Onderhoud: matig
Isolatie: gedeeltelijk isolerende beglazing
Verwarming: verwarming middels CV-gas (Atag bj. 2020)
Ligging: in het centrum van Berkelstad Borculo
Berging: inpandig alsmede een vrijstaande houten schuur
Parkeren: op eigen terrein
Bijzonderheden: het geheel komt voor renovatie en opwaardering in aanmerking

Inhoud: 942 m³
Woonoppervlakte: 161 m²
Overig inpandige ruimte: 105 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 2 m²
Externe bergruimte: 14 m²
Perceeloppervlakte: 251 m²
Energielabel: Energieklasse E
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Voorstad 16  BORCULO
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1926
  • Woonoppervlakte:
    161 m²
  • Perceeloppervlakte:
    251 m²
  • Inhoud:
    942 m³
  • Energieklasse:
    E
  • De Haan Schippers Makelaars