Zwiepseweg 1 - Barchem

€ 763.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

‘Dubbel’ droomhuis nabij de voet van de Lochemse Berg – Geheel gerenoveerd én verduurzaamd royaal woonhuis op een groot perceel van 765 m².

In de volksmond staat dit huis, in Delftse School-stijl, beter bekend als ‘Het Gemeentegebouw’ omdat hier vroeger de dependance van de Gemeente Laren in gevestigd was, waar Barchem destijds, we schrijven 1932, bij hoorde. Het huis heeft door de jaren heen vele bestemmingen gekend. In 2021 hebben de eigenaren besloten het pand om te toveren in twee zeer luxe vakantiewoningen omringd door een grote tuin met sauna en twee overdekte buitenterrassen. Dit bijzonder charmante huis staat op steenworp afstand van de bakker, het (toekomstige) Hotel de Groene Jager, nabij de voet van de Lochemse Berg en tegenover het Barchemse bos.

Het is een ruim object, want het meet een woonoppervlak van dik 250 m². In het pand zijn nu twee wooneenheden ingericht maar het is uiteraard mogelijk deze terug te brengen naar één zeer royale wooneenheid. In de huidige vorm zou de woning overigens ook perfect te gebruiken zijn als zogenaamde ‘kangoeroe’-woning (inwonende ouder) of misschien geeft u er de voorkeur aan om één van de wooneenheden in te richten als gastenverblijf óf kantoor aan huis. Het pand biedt vele mogelijkheden!

Inn de Berghen
Na de verbouwing van de woning kreeg het de naam Inn de Berghen. Het huis is van top tot teen ondergedompeld in de warme ambiance van een chique Alpen lodge. Mocht u de associatie nog zoeken: ‘Barchem’ is een samentrekking van ‘barg’ (=berg) en ‘heim’ (dorp of nederzetting): het dorp aan de berg.
De luxe vakantiewoningen genereerde van meet af aan een uitstekende bezetting. Niet zo gek ook, want de ligging en de faciliteiten zijn hier uit de kunst; aan de voet van de berg en welhaast tegenover het bos. Uren wandel- en/of fietsplezier zijn hier gegarandeerd. Daarbij is het pand bijzonder luxueus en hoogwaardig afgewerkt en zit alles – uiteraard – strak in de lak.

Op beide daken zitten kloeke dakkapellen die zorgen voor een zee aan ruimte en daglicht op de verdiepingen, de badkamers en keukens zijn gloednieuw en de twee royale slaapkamers op de eerste verdieping zijn beide voorzien van airconditioning.

De tuin – georiënteerd op het westen - is prachtig ingericht; één geheel maar toch privacy voor beide woningen. Er is een mooi gazon, met bomen en borders en er is een Canadese opgietsauna, waar u, na gebruik, kunt afkoelen onder de buitendouche.

Barchem
Wonen in Barchem is gewoon genieten. Dit gezellige dorpje gelegen midden in de Achterhoek ligt tussen verschillende natuurgebieden, wat maakt dat het bijzonder geliefd is bij toeristen. Te voet - al dan niet met hond -, te fiets of te paard, de natuur is hier toch echt de grootste trekpleister; Barchem profileert zich dan ook meer en meer als Wandeldorp, met de Wandelvierdaagse als absoluut hoogtepunt.

Het is een toegankelijk dorp met een rijk verenigingsleven, en jaarlijks trekken de Barchemse Feesten een gevarieerd publiek van ver en dichtbij. Er is een uitstekende basisschool, een bakker en een sportschool. In de kerk worden zowel diensten als culturele evenementen georganiseerd; voor elk wat wils. Zoekt u het gemak en voorzieningen van de stad? Dan liggen zowel Lochem als Ruurlo en Borculo op vijf minuten rijden, en de A1 op een kwartiertje.

Begane grond

De voordeur aan de voorzijde van de woning biedt toegang tot de royale gemeenschappelijke entree voor zowel het rechter- als het linker woongedeelte. Deze grote gezellige hal zet meteen de toon voor de rest van het huis; fotobehang met besneeuwde toppen nemen ons meteen mee naar de Alpen.

Vanuit de gemeenschappelijke entree heeft u eveneens toegang tot de linnenkamer met aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

Zermatt
Aan de rechterzijde bevindt zich nu Zermatt, een heerlijke woning met een meer dan royale slaapkamer op de eerste verdieping.

In de hal, horende bij Zermatt, vindt u het toilet.

De woonkeuken en woonkamer, met een eikenlook PVC vloer, zijn in een L-vormige opstelling en de openslaande deur geeft toegang tot de achtertuin.

De handgemaakte keuken, met robuuste van ‘barnwood’ gemaakte fronten, is modern en heeft een bijzonder fraai donker werkblad. Uiteraard is het compleet uitgerust met afwasmachine, vierpits-gasfornuis, koelkast met vriesvak, (hete lucht)oven en een spoelbak.

Vanuit de woonkeuken is er per trap – een mooi architectonisch statement - toegang tot de sfeervolle loftsuite. Ook hier is dezelfde vloer doorgelegd. Er is een separate WC en een glazen wand scheidt de slaapkamer van de overloop. Er is een badkamer met royale inloopdouche en een wastafel.

Lermoos
Aan de linkerzijde bereikt u eveneens vanuit de gemeenschappelijke entree de andere woning, Lermoos, die overigens ook aan de achterzijde over een zelfstandige entree beschikt.

De woonkamer is een prachtige ruimte, met hoge plafonds en de gebinten mooi in het zicht. Vanuit de woonkamer is een open doorgang naar de woonkeuken. Ook in deze woning is gebruik gemaakt van de eikenlook PVC vloer.

De woonkeuken is schitterend; een ruimte die uitnodigt om samen lang te tafelen en mooie herinneringen te maken. De handgemaakte keuken is uitgerust volgens hetzelfde recept als de buurman: met robuuste van barnwood gemaakte fronten en een donker werkblad, afwasmachine, vierpits-gasfornuis, koelkast met vriesvak, (hete lucht)oven en een spoelbak.

In zowel de woonkamer als ook de woonkeuken vindt u een deur naar de hal met het toilet en een slaapkamer (grenzend aan- en met een deur naar de achtertuin). De slaapkamer op de begane grond is goed toegankelijk en met een kleine ingreep is in de aangrenzende linnenkamer eenvoudig een badkamer te realiseren.

Vanuit de woonkeuken komt u via een extra brede trap uit op de overloop (met een tweede separaat toilet). De overloop biedt toegang tot de masterbedroom en de badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel.

Tuin
De tuin rond de woning is op het westen georiënteerd en is duidelijk met zorg ontworpen en onderhouden. Beide woningen beschikken over overdekte zonneterrassen en hebben toegang tot de Canadese sauna. Op de overkapping van Lermoos liggen de gemeenschappelijke negen zonnepanelen.

Kortom
Zoekt u een mooie plek in het hart van Barchem, waar u zo het bos inloopt? Voor uzelf, voor u en uw kinderen of voor uw gasten: ‘Inn de Berghen’ is een bezichtiging méér dan waard!

Algemeen:
Bouwjaar : 1932
Onderhoud : Heel erg goed onderhouden
Isolatie : Voorzien van dak-isolatie, muur-isolatie en grotendeels voorzien van isolerende beglazing
Verwarming : Middels CV-gas (Nefit HR-combi 2021)
Duurzaamheid : Negen zonnepanelen
Ligging : In het hart van Barchem, nabij de Lochemse Berg
Berging : Inpandige berging
Parkeren : Parkeren op eigen terrein
Extra : Buiten het bouwvlak mag desgewenst in totaal 30% worden gebruikt voor het realiseren van een
bijgebouw met een goothoogte van 3 meter en een bouwhoogte van 5 meter.

Inhoud : 928 m³
Woonoppervlakte : 250 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 42 m²
Externe bergruimte : 11 m²
Perceeloppervlakte : 765 m²
Energielabel : Energieklasse
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Zwiepseweg 1  BARCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar:
    1932
  • Woonoppervlakte:
    250 m²
  • Perceeloppervlakte:
    765 m²
  • Inhoud:
    928 m³
  • Energieklasse:
    B
  • De Haan Schippers Makelaars