Eekvenne 50 - Barchem

€ 550.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Energielabel A en pal naast het bos - Luxe helft van dubbele villa in wonderschoon Barchem

In een ruim opgezette en groene wijk aan de rand van Barchem staat schitterende helft van een dubbele villa. Het stamt uit 1997 en de architectuur is eigentijds, prettig en licht. Het huis verkeert in zeer goede staat van onderhoud en de huidige bewoners hebben veel moeite gestoken in de verduurzaming van de woning; met behulp van uitstekende raamisolatie, vloerverwarming, zonnepanelen, een luchtcirculatie systeem met warmte terugwin installatie én twee zonnecollectoren is het label in de afgelopen jaren van een C naar een dikverdiende A gegaan, wat een mooie reductie op de maandelijkse energienota oplevert. Ook is er een waterontharder, waardoor niet alleen het water lekkerder smaakt en huid en haren zachter aanvoelen na het douchen, ook de douchewanden, het koffiezetapparaat en de kranen ontkalken is verleden tijd.

De woning heeft een royaal woonoppervlak van zo’n 175 m² met drie grote slaapkamers, en is daarbij volledig onderkelderd – niks donker kruip-door-sluip-door, maar een bijzonder goed geïsoleerde en bruikbare ruimte van bijna 90 m².
Het huis staat tegenover het speelveldje, ligt naast het cool klim- en klauterbos en tegenover de uitstekende basisschool. Ook de sportschool, de bakker, het buurthuis en de Barchkerk liggen op een paar minuten afstand. Op vijf minuten fietsen liggen de voetbalvelden.

Barchem
Wonen in Barchem is gewoon genieten. Dit gezellige dorpje gelegen midden in de Achterhoek ligt tussen verschillende natuurgebieden, wat maakt dat het bijzonder geliefd is bij toeristen. Te voet - al dan niet met hond -, te fiets of te paard, de natuur is hier toch echt de grootste trekpleister; Barchem profileert zich dan ook meer en meer als Wandeldorp, met de Wandelvierdaagse als absoluut hoogtepunt. Het is een toegankelijk dorp met een rijk verenigingsleven, en jaarlijks trekken de Barchemse Feesten een gevarieerd publiek van ver en dichtbij.
Wilt u het gemak en voorzieningen van de stad? Dan liggen zowel Lochem als Ruurlo en Borculo op vijf minuten rijden, en de A1 op een kwartiertje.

Begane grond
Entree aan de voorzijde; het huis maakt gebruik van veel diagonale lijnen, waardoor het onverminderd modern aanvoelt. De hal is zonnig en licht, mede door de open trappartij en de lichte PVC-vloer; rechts de WC en de doorgang naar de kelder en bijkeuken, links de meterkast en toegang tot de heerlijke woonkamer.

De ruime en open living is lekker licht; aan de voorzijde de nieuwe keuken, een eethoek en aan de achterzijde de ruime zithoek – met een lila statementmuur -, een ingebouwde haard en een fraaie glazen erker met openslaande deuren naar het loungeterras in de tuin.

De keuken is prachtig, helemaal nieuw en puntgaaf; hand- en maatwerk in een modern saliegroen. Het werkblad is antracietkleurig composiet en kan daardoor tegen een stootje. De onderkasten met laden bieden heel erg veel bergruimte. Uiteraard is de keuken compleet voorzien van inbouwapparatuur zoals een afwasmachine, combimagnetron en een koelkast, een 3-in-1-kokendwaterkraan en keramische kookplaat met midden afzuiging.

Aan de achterzijde van het huis, aan het einde van de gang, vinden we de werkruimte, die nu ingezet is als werkplaats, maar die met hetzelfde gemak gebruikt kan worden tot kantoor- of praktijkruimte inclusief vloerverwarming en airconditioning.

Bovenverdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich twee prachtige slaapkamers, beide lekker licht en zonnig. In de inbouwkast op de overloop zitten slim verstopt de aansluitingen voor de wasmachine en -droger.

De badkamer is zeer compleet, met een ruime inloopdouche, ligbad, een WC en een wastafel.

Zolder
De vaste trap leidt naar de zolder, een grote en lichte kamer, die omgeven wordt door inbouwkasten achter de kniebeschotten. Het is ook denkbaar dat deze kamer wordt opgedeeld in twee ruimtes.

Souterrain
De kelder is geweldig, en momenteel ingericht als een hele serieuze werkplaats, want de heer des huizes doet veel vanuit huis. Hier zijn twee bergingen, een technische ruimte waar het 500 liter buffervat van de heat-pipes staat en een hobby ruimte en een ruimte met een 4000 liter regenwateropvang voor het doorspoelen van de toiletten en de buitenkranen.

Buitenruimte
Achter het huis is een fijne tuin, met veel zon want het ligt helemaal op het zuiden. De tuin is smaakvol ingericht met sfeervolle tuinverlichting aangesloten op een zonnepaneel, fleurige borders, paadjes met sierklinkers en een dijk van een zonneterras waar een heerlijke loungeplek is gecreëerd. Ook is er een schuur voor de tuinspullen en de fietsen.

De ligging van het huis in de wijk is ook een plus: achter dit huizenblok ligt het bos en vanuit de Larikslaan loopt u via de Flierdijk zo het natuurgebied het Hagenbeek in.

Kortom, een schitterend afgewerkt huis, perfect gelegen in de wijk. We kunnen ons voorstellen dat u dit graag zelf wilt ervaren, we laten het u met veel plezier zien.

Algemeen:
Bouwjaar: 1997
Onderhoud: Goed
Isolatie: Volledig geïsoleerd
Verwarming: CV-ketel (Itho, 2005) en vloerverwarming
Ligging: In woonwijk, rustig gelegen
Berging: Vrijstaande houten tuinhuis
Diversen: 3 zonnepanelen (2022)
36 heat-pipes met 500 liter buffervat (2016)
Parkeren: Op eigen terrein


Inhoud: 817 m³
Woonoppervlakte: 155 m²
Overig inpandige ruimte: 75 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 3 m²
Externe bergruimte: 8 m²
Perceeloppervlakte: 415 m²
Energielabel: Energieklasse A
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Eekvenne 50  BARCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1997
  • Woonoppervlakte:
    155 m²
  • Perceeloppervlakte:
    415 m²
  • Inhoud:
    817 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars