De Veersweg 4 A - Baak

€ 719.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Beleef het buitenleven – maar niet afgelegen

Aan een smalle verharde landweg in een landelijke omgeving vinden we dit prachtige ensemble. In dit rivierenlandschap zijn de boerderijen van het buurtschap De Veers op een oude zanderige stroomrug van de IJssel gelegen. Deze indrukwekkende voormalige zogenaamde ‘schöppe’; bijschuur in het Nederlands, uit oorspronkelijk 1827, hoorde oorspronkelijk bij de naastgelegen T-boerderij “Gravenstede”. Nummer 4 en 4A delen weliswaar de entree, maar in 1994 is dit gesplitst tot twee vrijstaande zelfstandige woningen met eigen erf en tuin.

De woning (een gemeentelijk Monument) wordt omgeven door een fors perceel van 3.135 m² en dit formaat is als tuin héérlijk; alle ruimte en toch goed te overzien. In de belendende weide liggen de schaapjes lekker in de zon te soezen en in de kronen van de oude bomen is het een gezellig komen en gaan van allerlei vogels.

De woning stamt uit 1827 maar is met haar tijd meegegaan, met oog voor de originele functie van het object. De deeldeuren zijn ingevuld met isolerende beglazing, de oude gebinten zijn in het zicht gelaten en de hildes zijn – daar waar passend en mogelijk – in bedrijf gelaten, om weer te geven hoe het ooit is geweest. Het resultaat van deze liefdevolle renovatie is een heerlijk en ruim huis, met een woonoppervlak van ongeveer 200 m², met drie – maar met wat goede wil vijf – slaapkamers en twee badkamers.

Verduurzaamd
Het huis is flink verduurzaamd; de plafonds en wanden zijn uitstekend geïsoleerd, in de sponningen prijkt isolerende beglazing en alle woon- en verkeersruimte beschikken over vloerverwarming, waardoor de woning te allen tijde comfortabel aanvoelt. Zonnepanelen zijn er (nog) niet, alhoewel de tuin daar beslist de ruimte voor biedt.

Tussen Baak en Wichmond
Deze prachtige woonboerderij staat in het buitengebied van Baak, tussen Baak en Wichmond in: hartje Bronckhorst dus! ’s Avonds geniet u hier van een aangename rust, maar u bent binnen een kwartiertje in hartje Zutphen of Doesburg om een terrasje te kunnen pikken.

Baak is een lieflijk dorp, met een ruim buitengebied. Er is veel natuurschoon. De vele boerderijen, de indrukwekkende Sint Martinuskerk, het Hertenpad en landgoederen als Huis Baak, geven de omgeving een bijzonder cachet. Ook kasteel Hackfort met een prachtig wandelgebied vindt u op tien minuten fietsen deze mooie woning.
Voor uw dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen, zoals winkels, scholen, sportverenigingen en cultureel vertier, kunt u terecht in de omliggende plaatsen als Vorden, Hengelo en Wichmond.

Begane grond
Op het platteland komen we achterom binnen, en de entree ligt dan ook aan de achterzijde van het huis. Op de vloer ligt een fraaie travertin tegel en het houtwerk is overwegend whitewash met saliegroene accenten. Links de meterkast, rechts de WC met fonteintjes en de bijkeuken, met pantry en ruimte voor de extra ijskast.
Toegang tot de bibliotheek, met openslaande deuren naar de tuin, en de woonkamer.

De woonkamer is uitermate sfeervol met de grote raampartijen en het magnifieke uitzicht. Er is een televisiehoek, een zithoek en aansluitend, de keuken met eethoek.

De modern-landelijke eetkeuken is zonnig en functioneel, met lichte, greeploze fronten, charmante betegelde achterwand en uiteraard voorzien van alle wenselijke apparatuur, zoals een ingebouwde afwasmachine, koelkast, een combimagnetron en een inductie-kookplaat.

De ouderslaapkamer (ruim 21 m²) is een lichte en zonnige ruimte met een deur naar het terras. Aansluitend een tweede, grote kamer (28 m²) met keukenblok grote raampartij, nu in gebruik als studeerkamer maar uitstekend te gebruiken als inpandige studio voor een inwonend ouder of volwassen kind. Vanuit deze kamer bereikt u tevens de grote bijkeuken met doorloop naar de verkleinde onverbouwde deel.

Er zijn twee badkamers: de kleinere beschikt over een douche, wastafel en de aansluiting voor de wasmachine. De grote badkamer, naast de ouderslaapkamer gelegen, is zeer compleet en royaal van formaat, met een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en separate WC.

Aan de achterzijde, bevindt zich de deel. Via deze ruimte bereikt u twee kleinere (slaap-/studeerkamer) vertrekken.

De voormalige deel
De voorste deeldeuren zijn intact gelaten, en hier is een inpandige garage-/hobbyruimte gecreëerd. Hier stalt u de fietsen en staat de werkbank makkelijk bij de hand.
Via een losse trap toegang tot de enorme vliering waar u voldoende ruimt heeft om uw eigendommen te bergen.

Buitenruimte
Rond het huis ligt een siertuin met meerdere terrassen en zitjes, kleurrijke borders en wilde grassen en aan de living-zijde.

Kortom
Landelijk onder de rook van de stad, in de beslotenheid van het groen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens kijken of u kunt wennen aan deze vergezichten? We nemen u met plezier mee voor een toer van deze woonboerderij.

Algemeen:
Bouwjaar : 1827
Onderhoud : Goed, een deel van de kap wel de nodige aandacht nodig;
Isolatie : Dak-naïsolatie, gevel-isolatie, begane grond-isolatie en geheel voorzien van isolerende
beglazing;
Verwarming : Nagenoeg de gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming middels een gasgestookte Nefit HR-
combi (bj.2019);
Ligging : Landelijk gelegen buiten bebouwde kom;
Berging : Inpandige berging;
Parkeren : Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Inhoud : 1.234 m³
Woonoppervlakte : 203 m²
Overig inpandige ruimte : 130 m²
Perceeloppervlakte : 3.135 m²
Energielabel : Energieklasse C
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

De Veersweg 4 A BAAK
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouwjaar:
    1827
  • Woonoppervlakte:
    203 m²
  • Perceeloppervlakte:
    3135 m²
  • Inhoud:
    1234 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars