Oude Eibergseweg 28 c - neede

€ 645.000,- kosten koper

Bijna buitenaf, met bedrijfsruimte aan huis – Landelijke, vrijstaande bedrijfswoning (A-label) aan de rand van Neede

Op zoek naar een instapklaar huis in de Achterhoek? Steeds meer mensen ontdekken hoe prachtig het buitengebied rond Neede is. Met het glooiende landschap, de uitgestrekte bossen, eindeloze fiets- en wandelpaden is het hier heerlijk toeven. Het is inmiddels een geliefde vakantiebestemming geworden voor velen en het ‘rondje Neede’ is beroemd.

De Oude Eibergseweg heeft nog het meeste weg van een verharde landweg en is een rustig plekje aan de rand van Neede. De uitzichten zijn er weids, met ruim opgezette bebouwing en veel gras- en akkerland met houtwallen, waardoor het leven hier echt aanvoelt als ‘buiten’. Een lieflijk, landelijk plekje met een ruim perceel van 1.322m² en een uitstekend onderhouden woning uit 2000, met een uiterst riant woonoppervlak van 260m².

Deze landelijke bedrijfswoning is geschikt voor gelijkvloerse bewoning, want op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. Boven zijn er nog eens vier ruime slaapkamers en een badkamer. Het huis heeft een energielabel A en maar liefst 68 zonnepanelen, een dikke plus dus, maar daarbij biedt deze royale, landelijke woning de mogelijkheid om bedrijf aan huis te voeren. Het programma – met slapen en baden op de begane grond, en het grote woonoppervlak.

Neede
Het huis ligt op vijf minuten vanaf het centrum van Neede, met gezellige winkelstraten, de bakker, slager en groenteman, en uiteraard de horeca. Door het kleurrijke textielverleden van dit plaatsje, staan er verspreid door Neede bijzonder fraaie en markante villa’s, waardoor het bekende Rondje Neede, dat langs dorp en natuur gaat, een heerlijk tijdverdrijf is.

Op tien minuten afstand vindt u plaatsen als Lochem, Borculo, Groenlo, Diepenheim, Eibergen en Haaksbergen. De grote stad, in de vorm van bijvoorbeeld Enschede en Hengelo, liggen op een ideale 20 minuten afstand (de N18 ligt vlakbij).
De Achterhoek is het land van melk en honing; er zijn lokaal veel winkeltjes waar groente, vlees en zuivel direct van de bron verkrijgbaar zijn; het leven is hier goed.

Begane grond
Entree aan de linkerzijkant van het huis. De hal is licht en ruim, en boordevol ambiance door travertin-look plavuizen, de rode baksteen en het neutrale palet. Vanuit de grote, centrale hal zijn alle vertrekken op de begane grond toegankelijk.
Links is het woon- en eetgedeelte, rechts slapen en baden, evenals de WC en de bijkeuken.

Vanuit de hal links de riante woonkamer aan de voorzijde, met een prachtig uitzicht op de siertuin. Op de vloer een voortzetting van de tegels uit de gang. De houten balkenplafonds geven het huis een vleugje nostalgie.
Er is een hoge schouw – vaste prik in de landelijke huizen in deze contreien - als centraal punt in de ruimte, met daarin een forse speksteenkachel, waardoor het huis op efficiënte wijze wordt verwarmd.

De gezellige keuken is verbonden met de woonkamer middels een open doorgang. Deze is landelijk van karakter, en nodigt uit om samen, met een kopje thee, de dag te bespreken. De keuken is op maat gemaakt en van alle gemakken voorzien. Er is inbouwapparatuur in de vorm van een afwasmachine en een fraaie koelvriescombinatie. Onder de landelijke schouw met afzuigkap een vierpits gasfornuis en er is een heteluchtoven. De openslaande deuren bieden toegang tot het gezellige terras.

Er zijn twee ruime slaapkamers, waarvan de grootste beschikt over een ruime inbouwkast, en de andere over een wastafel. De badkamer is ook bijzonder compleet, met een inloopdouche, hang-WC, dubbele wastafels en een royaal ligbad.

De bijkeuken beschikt over een pantry en de aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Verdieping
De grote, zonnige overloop is meteen een gemeenschappelijke ruimte met plek genoeg voor een tafel of een zithoek. Hieraan grenzen vier ruime slaapkamers, maar mocht u meer ruimte nodig hebben, dan is uitbreiding – door de aanwezige ruimte op de overloop – geen probleem.

Er is een separate WC en een badkamer met dubbele wastafels en een inloopdouche.

Tevens is er nog een ruime inloopkast en een flinke bergzolder (die via een losse trap te bereiken is). Vanuit de vides toegang tot de berging achter de kniebeschotten.

Bedrijfsruimte / bedrijfshal
De bedrijfsruimte is te bereiken vanuit de bijkeuken en buitenom, middels twee grote elektrische garageroldeuren. Deze bedrijfsruimte van 203 m² beschikt mede over krachtsroom en is uitstekend te gebruiken voor uw bedrijfsuitvoering aan huis, waarbij bedrijfsuitvoering tot en met categorie 3.2 hier mogelijk is. Details hieromtrent kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of zijn via ons kantoor opvraagbaar.

Buitenruimte
Er is een fijne tuin op het oosten aan de voorzijde van het huis. Er is een trampoline en meer dan genoeg ruimte voor een potje voetbal of een spontane picknick.
Op de oprit staat een fraaie kapschuur met dubbele carport en ruimte om de fietsen en de tuinspullen binnen te zetten.

Duurzaam? Nou en of!
Het huis zelf is prima geïsoleerd, maar de echte winst zit hem in de schuur: op het dak van de schuur liggen - pal op het zonnige zuiden - 68 zonnepanelen, die een flinke opbrengst genereren. Hier kunt u dus meteen als zonneboer aan de slag.

Kortom, wat een heerlijk huis, met zoveel mogelijkheden. Lijkt het u wat? Neem dan contact met ons op, we leiden u graag rond.

Algemeen:
Bouwjaar: 2000
Onderhoud: Goed
Isolatie: Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en voorzien van isolerende beglazing
Verwarming: Nefit (Gas gestookt combiketel uit 2012, eigendom)
Koeling: de slaapkamers op de eerste verdieping van airco's.
Duurzaamheid: er zijn 68 zonnepanelen alsmede twee zonnecollectoren ten behoeve van warm-water
Ligging: Aan de rand van het industrieterrein gelegen, op korte afstand van het buitengebied
Berging: Fraaie kapschuur met dubbele carport en voldoende bergruimte
Parkeren: Op afsluitbaar eigen terrein
Bijzonderheid: Heeft u een financiering nodig? Deze locatie betreft een woon-werk-locatie waarbij het niet tot de mogelijkheden behoort om een reguliere woninghypotheek te verkrijgen.

Inhoud: 2.403 m³
Woonoppervlakte: 260 m²
Overig inpandige ruimte: 203 m²
Externe bergruimte: 43 m²
Perceeloppervlakte: 1.322 m²
Energielabel: Energieklasse A
Aanvaarding: In overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Oude Eibergseweg 28 c NEEDE
Kenmerken
  • vraagprijs € 645.000,-  kosten koper
  • Soort bedrijfspand:
    bedrijfsruimte
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    2000
  • Perceeloppervlakte:
    1322 m²
  • De Haan Schippers Makelaars