Wiersserbroekweg 20 - Vorden

€ 300.000,- vrij op naam.
Brochure downloaden
Regiofilm

Boerderij De Witte Olifant, sprookjesachtig mooi

Wie wel eens z’n neus achterna wandelt of fietst hier in het buitengebied tussen Ruurlo, Barchem en Vorden, is vast wel eens gestuit op de Kleine Wiersse, waarbij De Witte Olifant als een ware plattelandsidylle de show steelt. Links van het zandpad staat deze lieflijke boerderij in een feeërieke setting.
In de gevel springt de karakteristieke beeltenis van een witte olifant direct in het oog.

De Witte Olifant staat op een open perceel en gaat op in haar omgeving; de houtwallen en het bos ertegenover, de weilanden vol bloemen, het zijn rekwisieten die allemaal rond het middelpunt staan dat de Witte Olifant heet.
In het grasland staan de reeën rustig te grazen en de hazen draaien met hun oren om mogelijk gevaar nauwlettend in de gaten te houden. In de bomen kwetteren de vogels en de groene specht laat met zijn kenmerkende lach van zich horen.
U begrijpt, het valt niet in woorden te vatten hoe bijzonder mooi deze plek is. We kennen écht heel veel prachtigs in de buurt, maar de locatie van de Witte Olifant is buitencategorie.

De ligging en het uiterlijk van de Witte Olifant zijn ongelofelijk charmant, de binnenzijde van deze schoonheid is toe aan een update. Ze is in de afgelopen 100 jaar steeds bewoond geweest en aan de buitenzijde periodiek keurig geverfd, maar binnenin heeft sinds 40 jaar de tijd stilgestaan. Het is dus een projecthuis, maar met ongekende mogelijkheden: het huis staat op een perceel van 3.755 m² en heeft een gebruiksoppervlak van 250 m².

Begane grond
Het huidige woonprogramma bevindt zich geheel op de begane grond. Wonen gebeurde in het voorhuis. Aan de voorzijde is de formele entree, maar hier in de Achterhoek gebruiken we de achterdeur, die rechts om het hoekje zit.
Vanuit de hal meteen rechts de keuken, met geiser en een simpel keukenblokje.
In de hal ook toegang tot de kelder, die als souterrain onder de opkamer zit.
Aan de voorzijde van het huis de herenkamer, met de gaskachel en de oude schouw. De oude inbouwkast, naast de schouw, zou van origine beglaasde deuren hebben gehad.
Aan de voorzijde rechts de opkamer.
Links de grote slaapkamer met inbouwkasten en een belendende slaapkamer met inbouwkasten.

Vanuit de keuken toegang tot de hal, met de WC en de badkamer, en toegang tot de oude deel.

Zolder
Vanuit de deel toegang tot de zolder; het is goed voorstelbaar dat deze ruimte met dakramen een woon-/ slaapfunctie krijgt, want met 110 m² is daar genoeg ruimte voor.

Tuin
De grote tuin loopt zo over in het omringende landschap en is zo helemaal één met het landgoed. Er is een groot gazon en in de boomgaard staan diverse oude appel- en perenrassen.

De Wiersse
De Witte Olifant stamt uit 1920 en is van oudsher onderdeel van landgoed De Wiersse, een landgoed van ruim 300ha met een fabelachtig landhuis dat terug dateert tot de 13e eeuw, en Rijksmonumentale tuin die op gezette tijden open is voor het publiek (www.dewiersse.com).
Het landgoed is ondergebracht in een zelfstandige, algemeen nut beogende (ANBI) stichting. Vandaag de dag wordt het met veel liefde gerund en bewoond door de familie die hier al eeuwen woont, en is het een paradijsje op aarde, waarin men met de natuur samenwerkt voor beheer en behoud.
NB: Bij De Wiersse is men dol op dieren, maar het is goed om te weten dat – ter bescherming van de fauna – op het landgoed is het houden van katten niet toegestaan.

Besloten, maar zeker niet afgelegen

Ruurlo & Vorden
Hoewel de ligging in alle rust is, is het gezellige geroezemoes van het dorp niet ver; Ruurlo ligt op 8 minuten en Vorden op 10 minuten. Beide gezellige dorpen met alle faciliteiten.
Ruurlo is een prachtige plaats in de Achterhoek. Het heeft een fraai historisch centrum met allerhande winkels, horeca en speciaalzaken als de slager, bakker, boekwinkel en meerdere supermarkten. Ruurlo heeft alles in huis: van station tot zwembad, tot scholen en sportverenigingen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, bijvoorbeeld in het voormalige Huis Ruurlo waar nu Museum More gevestigd is.
Vorden is ook beslist een pareltje in het hart van de Achterhoek. Het staat bekend als het acht-kastelen-dorp en het is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers. Vorden is gelegen in de gemeente Bronckhorst en die is - toepasselijk genoeg - in mei 2018 uitgeroepen tot de Wandelgemeente van het jaar.
Ook Lochem is niet ver (kwartier) en Zutphen bereikt u in een luttele twintig minuten, evenals de A1.

Kortom
Dit is een plek die u moet zien en ervaren. Kriebelt het al en bruist u van de ideeën om hier uw droomwoning van te maken, in de rust en ruimte van een landgoed? Neem contact op met ons, we leiden u graag rond en bespreken met u de mogelijkheden.


Relevante informatie
- Als nieuwe erfpachter gaat u met landgoed De Wiersse een nieuwe 30-jarige erfpachtovereenkomst aan.
- Het vigerende bestemmingplan is enkelbestemming wonen. Middels de website ruimtelijkeplannen.nl kunt u de volledige bestemmingsplanbepalingen en bouwregels bekijken.
- Aanleunrangschikking onder de Natuurschoonwet 1928.
- Gunning onder voorbehoud door grondeigenaar.


Algemeen:
- Bouwjaar : 1920
- Erfpacht : Het perceel wordt in erfpacht uitgegeven
- Canon : De jaarlijkse canon bedraagt € 11.000,=
- Onderhoud : Het betreft een renovatieobject
- Isolatie : Geen isolatie
- Verwarming : Middels twee gaskachels
- Ligging : Idyllische plek op landgoed de Wiersse


Inhoud : 960 m³
Woonoppervlakte : 89 m²
Overig inpandige ruimte : 170 m²
Externe bergruimte : 64 m²
Perceeloppervlakte : 3.755 m²
Energielabel : Energieklasse G
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Wiersserbroekweg 20 VORDEN
Kenmerken
 • Vrij op naam vrij op naam
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1920
 • Woonoppervlakte:
  89 m²
 • Perceeloppervlakte:
  3755 m²
 • Inhoud:
  960 m³
 • Energieklasse:
  G
 • De Haan Schippers Makelaars