Wiersserbroekweg 10 - Vorden

€ 550.000,- vrij op naam.
Brochure downloaden
Regiofilm

Idyllisch wonen op het prachtige landgoed De Wiersse – boerderij De Trachter is hedendaagse luxe in een nostalgisch jasje

Een monumentale hallehuisboerderij in het Achterhoekse coulisselandschap, waar je hand in hand met de natuur woont en leeft. Reeën hopsen door de tuin, de vogels voeren hun composities op en de hazen, fazanten en egeltjes volgen in alle rust hun eigen dagelijkse routine.
Dit is meer dan een huis; het is bij uitstek de plek om rust te vinden, maar daarnaast is het cultuurhistorisch erfgoed én het is een plek om samen te genieten van het goede leven, hier op het Achterhoekse platteland.

De gevel van deze schitterende boerderij dateert van 1874, maar de plek is volgens de overlevering al veel langer bewoond; volgens een bouwhistorisch rapport komen de huidige gebinten uit de 15e eeuw; het staat op kaarten uit de 17e eeuw als ‘Daer Achter’, wat verder verbasterde tot ‘ter Achter’, tot het uiteindelijk ‘Trachter’ werd.
Het romantische exterieur vormt een sprookjesachtig ensemble in de bosrijke omgeving. Hier woont u midden in de natuur, maar zeker niet eindeloos ver van de bewoonde wereld: het centrum van Vorden ligt op zo’n 5 autominuten, Lochem op 10 en op 20 minuten van hartje Zutphen.

Deze hoeve is een gemeentelijk monument dat in de afgelopen jaren ingrijpend is gerenoveerd. Het achterhuis is in 2021/2022 volledig gerenoveerd, inclusief vloerverwarming en isolatie, en voldoet dan ook geheel aan de normen van vandaag de dag. Een comfortabel en contemporain woonhuis, met zeeën van ruimte voor u en uw gezin.

Begane grond
De oprit krult zich langs de lange rij bomen naar het erf toe. Wat vroeger de deeldeuren waren, is nu tot een prachtig glazen front gemaakt.
De entree zat van origine al aan de zijkant van het huis; hier kwam je binnen voor de koffie en de boterham.
Aan de voorzijde van de boerderij bevindt zich nog de formele entree, die werd in de regel tweemaal in een mensenleven gebruikt: eenmaal voor het huwelijk en eenmaal wanneer het tijdelijke voor het eeuwige werd gewisseld.

Entree aan de rechter zijkant van het huis, in de ruime en lichte hal. Het huis heeft het gehele leefprogramma op de begane grond, dus de Trachter is al levensloopbestendig. Het palet is zacht en neutraal, met een fraaie betonlook gietvloer ¬– want die doet het perfect met de vloerverwarming –, modern-klassieke donkere kozijnen strakgestucte, witte wanden.

Vanuit de hal toegang tot twee slaapkamers, de deel, de bijkeuken, WC, de badkamer en het voorhuis.

De badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, WC, een inloopdouche en dubbele wastafel.
In de bijkeuken de aansluitingen voor de wasmachine en -droger, maar hier is ook ruimte genoeg voor de extra ijskast of diepvries.

Voorhuis
Het voorhuis is tevens te bereiken via de ingang aan de voorzijde. Op de vloer een stoere, robuuste houten underlaymentvloer die met drie lagen botenlak niet stuk te krijgen is en tegen een flinke stoot kan. Hier vinden we een keuken, een bergkelder waar tevens de ketel hangt en een provisiekast.

De herenkamer, een heerlijke ruimte die grenst aan twee kleinere slaapvertrekken, beide sfeervol en met schitterende uitzichten op de groene graslanden en houtwallen erachter.

De deel
De deel is omgetoverd tot een heerlijke leefruimte, met de woonkamer aan de linkerzijde en de keuken rechts. De keuken is echt een plaatje, met fraaie donkergrijsblauwe fronten en vrolijke granieten werkbladen. De keuken heeft veel bergruimte en een fraaie inductieplaat met downdraft afzuiging.

Tuin
De grote tuin is een groen paradijsje, met grote gazons, volwassen eiken en veel privacy.

Parkeergelegenheid
Er is meer dan voldoende ruimte om auto’s te parkeren. In overleg en onder voorbehoud van toestemming door de gemeente is er ook mogelijkheid tot plaatsen van een nieuwe kapschuur voor auto’s en fietsen.

De Wiersse
De Trachter is van oudsher onderdeel van landgoed De Wiersse, een landgoed van ruim 300ha met een fabelachtig landhuis dat terug dateert tot de 13e eeuw,en Rijksmonumentale tuin die op gezette tijden open is voor het publiek (www.dewiersse.com). Het landgoed is ondergebracht in een zelfstandige, algemeen nut beogende (ANBI) stichting. Vandaag de dag wordt het met veel liefde gerund en bewoond door de familie die hier al eeuwen woont, en is het een paradijsje op aarde, waarin men met de natuur samenwerkt voor beheer en behoud. Een avondwandelingetje over het landgoed is dan ook misschien wel de mooiste kers op de taart die De Trachter heet.
Ter bescherming van de fauna op het landgoed is het houden van katten niet toegestaan.

Vorden
Vorden is echt een pareltje in het hart van de Achterhoek. Het staat bekend als het 8-kastelen-dorp en het is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers. Vorden is gelegen in de gemeente Bronckhorst en die is - toepasselijk genoeg - in mei 2018 uitgeroepen tot de Wandelgemeente van het Jaar.
Bij uitstek een plek voor levensgenieters en Bourgondiërs; zo is bijvoorbeeld Hotel Bakker beroemd vanwege hun jaarlijkse wildkaart. Er valt hier héél erg veel te genieten...

De schuur
De naast de woonboerderij gelegen schuur van 198 m² (tevens gemeentelijk monument) wordt tot woning omgevormd en apart gekocht. De percelen zijn zo ingericht dat meer dan voldoende privacy bestaat. De schuur is eventueel ook in combinatie met de woonboerderij te koop, inlichtingen bij de makelaar. (Richtprijs voor het totaal bedraagt dan € 700.000,= v.o.n. met een erfpachtcanon van € 12.500,= per jaar.)

Kortom, De Trachter is een plek om languit voor te vallen, zo charmant! Zoekt u de rust en de ruimte? Neem contact op met ons, we leiden u graag rond.

Relevante informatie
- Het object betreft een gemeentelijk monument.
- Als nieuwe erfpachter gaat u met landgoed De Wiersse een nieuwe 30-jarige erfpachtovereenkomst aan.
- De grondeigenaar heeft het Kadaster reeds opdracht gegeven om het perceel opnieuw in te meten. De huidige maatvoering is indicatief.
- Het vigerende bestemmingplan is enkelbestemming wonen. Middels de website ruimtelijkeplannen.nl kunt u de volledige bestemmingsplanbepalingen en bouwregels bekijken.
- Aanleunrangschikking onder de Natuurschoonwet 1928.
- Gunning onder voorbehoud door grondeigenaar.


Algemeen:
- Bouwjaar : 1874
- Erfpacht : Het perceel wordt in erfpacht uitgegeven
- Canon : De jaarlijkse canon bedraagt € 10.500,=
- Onderhoud : Goed
- Isolatie : Uitstekend geïsoleerd woongedeelte
- Verwarming : CV-gas (HR-combiketel)
- Ligging : Zeer fraai gelegen op landgoed de Wiersse


Inhoud : 1.339 m³
Woonoppervlakte : 247 m²
Overig inpandige ruimte : 114 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 7 m²
Perceeloppervlakte : volgt na kadastrale inmeting (op erfpacht)
Energielabel : Geen label i.v.m. monumentenstatus
Aanvaarding : in overlegPrijs opstallen: € 550.000, = v.o.n.

Erfpachtcanon: € 10.500,= per jaar

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Wiersserbroekweg 10 VORDEN
Kenmerken
 • Vrij op naam vrij op naam
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1874
 • Woonoppervlakte:
  247 m²
 • Perceeloppervlakte:
  1700 m²
 • Inhoud:
  1339 m³
 • De Haan Schippers Makelaars