de Horsterkamp 19 - Vorden

€ 660.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Wonen tussen de kastelen en het groen, maar ook dicht bij het gezellige centrum van Vorden

De Achterhoek wordt geroemd om dit fraaie coulisselandschap en de vele kastelen en landgoederen die de regio rijk is. Menig toerist komt hiernaartoe om het met eigen ogen te zien, maar hoe zou het nou zijn om er in te wonen?
Deze heerlijke en goed onderhouden woning ligt aan de rand van Vorden en pal tegenover het landgoed rondom Kasteel Vorden. Vanuit de woonkamer heeft u uitzicht op het schilderachtige buitengebied van Vorden, met haar grazige weiden en plukjes houtwallen, die het beeld schetsen van de coulissen, en u loopt hier zo de natuur in.

Het huis is niet te missen wanneer men langs De Horsterkamp rijdt; de grote tuin, het iets verhoogde peil en de architectuur uit de jaren ’70 die het huis de kenmerkende uitstraling geeft. Ook de naam ‘Con Amper’ houdt de toeschouwer geboeid; deze dankt ze aan de bouwmeester van de gemeente die destijds met deze gedenkwaardige woorden aangaf dat - ondanks dat het ontwerp niet binnen de kaders van het bestemmingsplan paste - de bouw toch akkoord was. En het resultaat is een huis dat tot op de dag van vandaag een modern ontwerp heeft, met een heerlijk woonoppervlak (215m²) op een royaal perceel (670m²).

De woning is op de begane grond opgedeeld in twee wooneenheden; links het grote woonhuis met de bovenverdieping, rechts een mantelzorgwoning met alle faciliteiten, m.u.v. baden, op de begane grond. Dit overigens wel eenvoudig te realiseren.

Vorden
De omgeving hier is één en al rust, maar toch woont u hier in het centrum van Vorden, met alle voorzieningen zoals winkels, speciaalzaken, scholen en gezellige horeca. Twee Zoekt u stadse gezelligheid, dan bent u ook zo in de prachtige Hanzestad Zutphen.
Vorden is echt een pareltje in het hart van de Achterhoek. Het staat bekend als het Acht Kastelendorp, en het is een geliefde plek voor fietsers en vakantiegangers. En dat geldt het jaarrond, want ook in herfst en winter trekt deze plaats levensgenieters en bourgondiërs, vanwege het Wildseizoen. Zo is bijvoorbeeld Hotel Bakker zelfs over de grens beroemd vanwege hun jaarlijkse wildkaart.

Begane grond
Door de grote voortuin het pad naar de voordeur. Entree in de hoge en lichte hal. De open trap van merantihout is strak vormgegeven en is een mooie eyecatcher.

Aan de achtertuinzijde de bijkeuken, met de aansluitingen voor de wasmachine en -droger en de toegang tot de tuin.

Rechts de woonkamer en keuken met toegang naar buiten, en een slaapkamer annex kantoor, met wastafel.

Links de grote woonkamer die in open verbinding staat met de keuken. In het hart van de kamer een grote, gezellige haardpartij. De keuken, vloeren, wanden en plafonds zijn in de afgelopen jaren steeds keurig bijgehouden, waardoor de woning in een prima staat verkeert. Vanuit de woonkamer middels de glazen schuifpui toegang tot de tuin.

De L-vormige keuken heeft een strak granito werkblad en crèmekleurige fronten. Het beschikt over een afwasmachine, inductieplaat, ijskast en dubbele spoelbak.

Boven
Aan de overloop, met vide en dus heel erg licht, grenzen drie ruime slaapkamers en één kleinere. In de grote ouderslaapkamer een balkon en een grote inloopkast. Aan de andere kopzijde twee gespiegelde kamers van gelijk oppervlak, met extra bergruimte achter de kniebeschotten.

Met de twee grote dakkapellen en de ruimte achter het kniebeschot is er veel extra bergruimte, maar op de vliering, die vanuit de kleine slaapkamer te bereiken is, kunt u nog veel meer kwijt.

De badkamer is ook meer dan keurig; met een ligbad, douchecabine, een WC en een groot badmeubel met dubbele wastafel heeft u hier ruimte genoeg.

Buitenruimte
Het huis heeft een ruime oprit achter het huis, met een losse garage achter in de tuin. Rondom het huis een grote tuin met altijd wel een plekje in de zon. Naast de woning, tegen de buitenmuur aan, een kweekkas voor de tomaten en de plantjes die moeten worden geholpen bij het overwinteren.

Verduurzaming
De Horsterkamp 19 is met haar tijd meegegaan en heeft een keurig energielabel C. De positie van het dak, met de oost-westoriëntatie, heeft mogelijkheden genoeg om een aantal PV-panelen te plaatsen en biedt door de situering een gunstige opbrengst.

Kortom, een heerlijke woning met ruimte in en rond het huis. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens voelen of het bevalt, om hier de sleutel in het slot te steken? We nemen u graag mee voor een bezoek.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1974
- Onderhoud : Goed, behoudens de goten. Deze komen voor vernieuwing in aanmerking.
- Isolatie : Dak-ïolatie, gevel-naïsolatie alsmede isolerende beglazing
- Verwarming : middels centrale verwarming (ATAG HR-combi, bj. 2012)
- Ligging : Op markante locatie nabij het centrum
- Bijgebouw : ruime garage annex berging (29 m²)
- Extra : inpandige extra studio-/woonruimte annex praktijkruimte

Inhoud : 790 m³
Woonoppervlakte : 210 m²
Overig inpandige ruimte : 3 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 4 m²
Externe bergruimte : 29 m²
Perceeloppervlakte : 670 m²
Energielabel : Energieklasse C
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

de Horsterkamp 19 VORDEN
Kenmerken
 • Kosten koper k.k.
 • Soort woonhuis:
  eengezinswoning, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1974
 • Woonoppervlakte:
  210 m²
 • Perceeloppervlakte:
  670 m²
 • Inhoud:
  790 m³
 • Energieklasse:
  C
 • De Haan Schippers Makelaars