Oude Nettelhorsterweg 6 - Geesteren

€ 940.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Ruim woonhuis mét oude boerderij en ruim 4 ha grond – een buitenkans in de Achterhoek

Ontsnappen aan de drukte, in de Achterhoek kan het! Op het randje van Geesteren - in 2017 verkozen tot mooiste plaatsje van Gelderland – en dicht bij Borculo, staat deze schitterende woning. Zocht u een plek waar u in alle privacy kunt genieten van rust en ruimte? Om gelijkvloers te kunnen wonen, desgewenst compleet energieneutraal? En heeft u altijd al een eigen paard, geitjes, kippen, of ander gezellig dierenspul willen hebben? Dan is dit dé perfecte plek.

Deze fraaie en degelijke woning werd in 1969 gebouwd en verbouwd en vergroot in 1995, dichtbij de plek waar de historische boerderij Grimberg stond. Boerderij en de bijbehorende boerenschuur – met voorhuis – werden in de 19e eeuw gebouwd. De boerenschuur, met de deeldeuren en de originele oerdegelijke eiken gebinten, is een plaatje en biedt prachtige kansen om te benutten.

Het huis ligt dicht bij de prachtige Berkel, tussen Borculo en Geesteren in. Zo heeft u het beste van twee werelden; Borculo heeft alle voorzieningen en een prachtig historisch centrum en is op loopafstand bereikbaar. De oude Berkeltak doorsnijdt het stadje, heeft mooie bruggetjes en een historische watermolen. Geesteren is een monumentaal dorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Rondom vindt u de prachtige natuur, voor eindeloze wandelingen en fietstochten. Houdt u van de goede dingen van het leven? Dan zit u hier goed, met de ambachtelijke kaasboerderij, de plaatselijke wijngaard, de hertenhoeve, de melktap en andere heerlijkheden, op steenworp afstand.

Bij dit object horen twee percelen: nr. 1443 en nr. 896, samen groot 41.195m². Het betreft een tuin en landbouwgrond. Kortom, een flink perceel met tal van mogelijkheden om opbrengst te realiseren.
De woning – met een woonoppervlak van zo’n 182m². Het huis is goed onderhouden maar vraagt wel om de nodige modernisering, om het aan te passen aan de woonwensen van vandaag de dag.

Begane Grond
Het huis ligt mooi verscholen in het groen, aan het einde van de eigen weg. Een eigentijdse woning. Het pad met grindtegels leidt naar de voordeur. Entree in de ruime hal met de trap naar de verdieping.
Vanuit de hal respectievelijk toegang tot de speelkamer en de slaapkamer op de begane grond. Hieraan grenst ook het tussenlid verbonden met oude boerderijschuur, met daarin een ruime keuken. Doordat de keuken, de speelkamer en de slaapkamer zich geheel aan de linkerzijde van de woning bevinden, zou het ook denkbaar zijn dat dit deel zich leent als mantelzorgwoning of kangoeroewoning.
Voorts vanuit de hal toegang tot de badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel, de WC met fonteintje, de bijkeuken met ruimte voor de wasmachine en droger, en de grote, L-vormige woonkamer met houtkachel en eethoek. De hoek naar de tuin is afgerond en geheel in glas uitgevoerd, waardoor de verbinding met buiten hier mooi beleefd wordt.
Vanuit de woonkamer toegang tot de open keuken, in U-vorm, met inbouwapparatuur en een fraai uitzicht op de tuin.

Boven
De ruime overloop grenst aan vier slaapkamers: twee grote aan de uiteinden van de woning en twee kleinere ertussenin. De ouderslaapkamer heeft een eigen wastafel en biedt toegang tot een ruim balkon, ideaal om de dekens te luchten. Naast de trap is een WC met wastafel.

De boerderijschuur
De schuur is een kolos, maar wel een bijzonder knappe. Het heeft een riant oppervlak, van zo’n 200m², plus de hooizolder. Dergelijke objecten worden in dit gebied vaak geheel omgebouwd tot wooneenheden, waar ze zich prima voor lenen. Hiervoor zal wel een aanvraag bij de gemeente Berkelland moeten worden gedaan.

De buitenruimte
De omringende gronden zijn prachtig. Het huis zelf wordt omarmd door oude houtwallen. Behalve de schuur is er ook nog een stal, dus mocht u nog de wens hebben om paarden, kippen, groot- of kleinvee te houden, dan kan dat hier prima. Er is grasland om ze te kunnen weiden, of wellicht om een rijbaan aan te leggen.

Kortom, wat een vondst, uit de loop en in alle rust. Een heerlijke plek dat zich bij uitstek leent voor dierenliefhebbers. En het leent zich voor liefhebbers van de schoonheid van de natuur en van dit schitterende landschap. Benieuwd geworden? We laten het u graag zien.

Algemeen:
- Bouwjaar : Woonhuis in1969 gebouwd, verbouwd en uitgebouwd in 1995
- Ligging : Unieke ligging tussen Borculo en Geesteren, grenzend aan de Berkel
- Garage : Inpandige garage en diverse mogelijkheden op de deel en in de schuur

Inhoud : 981 m³
Woonoppervlakte : 182 m²
Overig inpandige ruimte : 204 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 18 m²
Perceeloppervlakte : 41.195 m² (4,1 Ha.)
Energielabel : Energieklasse B
Isolatie : Grotendeels dubbel glas en dakisolatie en deels muur- en vloer isolatie
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwkundige keuring, alsmede een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Oude Nettelhorsterweg 6 GEESTEREN
Kenmerken
 • Kosten koper k.k.
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1969
 • Woonoppervlakte:
  182 m²
 • Perceeloppervlakte:
  41195 m²
 • Inhoud:
  981 m³
 • Energieklasse:
  B
 • De Haan Schippers Makelaars