Wagenvoortsdijk 7 - Almen

€ 765.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Museale boerderij Klein Hulze, paradijslijk wonen in het coulisselandschap met een hoofdletter C

Of de boomtoppen en graslanden hier nu bedekt zijn met een laagje rijp dat in het zonlicht flonkert in alle kleuren, of juist in voorjaar en zomer vol in blad staan en onder een deken van veldbloemen schuilgaan, met een achtergrondkoortje van merels, kieviten, tureluurs en klepperende ooievaars; jaarrond is dit deel van de Achterhoek feeëriek. De Wagenvoortsdijk ligt in het hart van de stedendriehoek Deventer-Zutphen-Lochem, en al het grote verkeer rijdt hier dan ook letterlijk met een grote boog omheen. Hier is het nog echt verstild en is het gemoedelijkheid troef. Kliekjes loofbomen worden afgewisseld met weide, akkers en houtwallen en even verderop kabbelt de Eefse Beek. Richting Almen steekt u een knap staaltje civiele techniek in de vorm van het Twentekanaal over.
Erve Klein Hulze is een volumineuze boerderij, gelegen in een prachtig landelijk gebied. In de afgelopen jaren is dit huis in gebruik geweest als museum; hier werden alle facetten van het boerenleven van vroeger getoond, van oude apparaten en mechanica, tot kledij, wat men at en wat dies meer zij. Ook was dit een geliefd rustpunt voor fietsers. Het huis uit 1787 werd in 1947 volledig verbouwd en heeft een woonoppervlak van 247 m², met nog eens 334 m² aan overige inpandige ruimte. Het perceel past prima bij die dimensies, want die meet 3.660 m². Er zijn diverse opstallen en de hoeve wordt omgeven door een prachtige siertuin.

Begane grond
De Wagenvoortsdijk is een charmant landwegje. De oprit slingert naar het huis en de voordeur aan de linkerzijde van de woning. Entree in de lichte, ruime hal met de fraaie paneeldeuren, rondboog en lambrisering op de muren.
Toegang tot respectievelijk de keuken, woonkamer, trap naar de verdieping, slaapvertrek op de begane grond, de WC, de badkamer en de kelder.
De keuken ligt aan de linkervoorzijde, met een magnifiek uitzicht op de tuin en de achterliggende landerijen. De keuken is voorzien van houten fronten en beschikt over een koelkast, oven, vaatwasser en fornuis. Een heerlijke plek voor een rustig ontbijt of een doordeweeks diner.
De woonkamer is riant, ruim 40 m². Rondom een prachtig uitzicht en binnen lekker knus bij de ouderwetse kachel.
In het midden van het huis de trap naar de verdieping en de bijkeuken, met aansluitingen voor wasmachine en -droger.
Vanuit de bijkeuken toegang tot de deel, de voormalige dierenstallen. Deze is nog geheel in authentieke staat en dat biedt allerlei mogelijkheden. Dit is een prachtige plek voor een gecombineerde leefruimte met een keuken, werkruimte, zithoek, etc.: wat u wenst. Vaak worden de deeldeuren opengezet en plaatst men hier ramen in, waardoor er een prachtig uitzicht ontstaat op de tuin.
Aan de achterzijde van de deel rechts, een ruimte met pantry en WC.
Aan de voorzijde de slaapkamer met een badkamer met douche en wastafel.
Aan de linkerzijde is een verbinding met de achterliggende schuur, die de laatste jaren dienst deed als expositieruimte. Het dak van deze schuur is belegd met zonnepanelen.

Goed om te weten: Erve Klein Hulze was dan misschien een museum, het is géén monument. Dat betekent dat u veel vrijheid heeft om de ruimtes in te vullen. Heeft u altijd al gedroomd van een woonboerderij in de Achterhoek, geheel naar eigen smaak ingericht? Dan is dit een buitenkans.

Bovenverdieping
Boven een overloop met toegang tot een slaapkamer, een bergruimte en de grote zolder boven de deel.

Buitenruimte
Houdt u van egeltjes, reeën, eekhoorns, vogels, wat vleermuizen en een uiltje in de rieten kap, dan is het genieten geblazen in dit huis, want alles drentelt tevreden door de tuin of fladdert in de schemer rond. Hier kunt u genieten van het échte buitenleven.
De tuin is prachtig en nodigt uit tot een wandeling over de gazons en langs de kleurige borders. Onder de beukenpoort door, loopt u zo de weilanden in.
Er zijn verschillende opstallen aanwezig, zoals de aanpandige schuur en de vrijstaande garage. Het grote perceeloppervlak laat ook veel ruimte voor verduurzaming.
Meer dan genoeg ruimte voor een mooie, achter haagjes verstopte grondopstelling zonnepanelen. En heeft u altijd al levende have willen hebben? Er is meer dan genoeg ruimte voor paarden, kippen, schaapjes en ander gezelligs. Het is tevens mogelijk om extra grond bij te kopen.
Zoals genoemd woont u hier in alle rust, even verderop ligt Almen met haar schattige centrum, met de buurtsuper, school, kerk, jeu-de-boules-baan, zwembad en de tennisvereniging. Ook Eefde en Gorssel liggen vlakbij en een wandelingetje op de Gorsselse Heide is dagelijkse kost. Lochem ligt op 10 minuten afstand, evenals de heerlijke stad Zutphen.

Kortom, we kunnen ons voorstellen dat u dit aardse paradijsje graag wilt bezichtigen. Neemt u contact op met ons kantoor, en dan gaan we op pad.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1787 en in 1947 volledig verbouwd
- Onderhoud : Redelijk tot goed onderhouden
- Ligging : In buitengebied gelegen tussen Almen in Eefde
- Garage : Aangebouwde stenen schuur en vrijstaande stenen garage/berging
- Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein
- Overig : Er kan eventueel 1,4 ha extra grond bijgekocht worden

Inhoud : 1.503 m³
Woonoppervlakte : 247 m²
Overig inpandige ruimte : 334 m²
Externe bergruimte : 63 m²
Perceeloppervlakte : 3.660 m² (extra grond mogelijk)
Energielabel : Energieklasse G
Aanvaarding : In overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Wagenvoortsdijk 7 ALMEN
Kenmerken
 • Kosten koper k.k.
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1787
 • Woonoppervlakte:
  247 m²
 • Perceeloppervlakte:
  3660 m²
 • Inhoud:
  1503 m³
 • Energieklasse:
  G
 • De Haan Schippers Makelaars