Bornhovestraat 5 - Zutphen

€ 835.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Strak, elegant en alles in volmaakte harmonie - Imposante architectuur verpakt in een Jugendstil-herenhuis (Beukerstraat 64)

Achter de gevels van de Beukerstraat gaat een architectonisch huzarenstukje schuil. Het is de gelaagdheid die dit pand ronduit intrigerend maakt; gevestigd op de stokoude fundamenten (de oudste delen van dit huis stammen uit 1640), en gehuld in de monumentale wanden uit de 19e eeuw, is hier in de afgelopen jaren een onvermoed en eigentijds paradijs gebouwd. De ontwerpers van Maas Kristinsson en CILO Interieur creëerden samen een labour of love, dit indrukwekkende huis; een groot herenhuis (met een woonoppervlakte van 215 m²) met de look & feel van een boetiekhotel, met drie woonlagen, vier slaapvertrekken, drie badkamers en een heerlijke, op het zuiden gerichte tuin.

De gedeelde entree bevindt zich aan de Bornhovestraat en leidt naar de woning gesitueerd even verderop aan de Beukerstraat. Achter de voordeur vallen we met de neus in de boter, want de uitgekiende compositie begint praktisch al op de drempel; álles klopt aan dit huis en over alles is nagedacht. Materiaalkeuze, kleurenpalet en programma, het is een volmaakt samenspel. Bij de bouw is niet beknibbeld op budgetten, want het mocht wat kosten. Dat heeft geresulteerd in een uitzonderlijke woning die compleet in balans is, die voelt als een villa met een ingetogen luxe waarin het u zich thuis voelen geen enkele moeite kost.

Zutphen
Vanaf het balkon wordt u getrakteerd op een fraai uitzicht op de binnentuin en de oude stadswallen; het is Zutphen voor intimi, met de geschiedenis zo dichtbij.
Deze prachtige Hanzestad barst haast uit haar voegen van de historie, met diverse
musea, de schitterende kade langs de IJssel, tal van leuke winkels, boetieks, restaurants, hotels, lieflijke straatjes en fraaie pleinen. Een straatje verderop vindt u de Zaadmarkt en Houtmarkt, twee keer per week het toneel van gezellige en gevarieerde markten. De stad is ook zeer goed uitgerust op het gebied van scholen en er is een zeer breed aanbod van sportfaciliteiten.

Zutphen staat ook sinds jaar en dag al te boek als de antroposofische stad en biedt dan ook daarop afgestemde faciliteiten als winkels, vrije scholen en dienstverlening in vele vormen.

Even een frisse neus halen? Natuur is er ook genoeg; in de nabijheid bevinden zich onder meer uitgestrekte bossen, de Gorsselse heide en schitterende uiterwaarden. En gelegen op een uur rijden van de randstad is het een perfecte plek om neer te strijken.

Begane grond
Via de bordestrappen naar de entree. De ambiance is meteen duidelijk; minimalistisch, maar alle elementen zijn een schot in de roos. In de royale hal ligt een magnifieke, lichte visgraat parketvloer. In de hal de WC, de meter-/domotica-kast en de geïntegreerde garderobekastenwand.

Wat meteen opvalt is dat het huis zo zonnig is; dat komt niet alleen door goed


ingedeelde inlaten van daglicht, natuurlijk voorzien van dubbel monumentaalglas maar CILO heeft ook een ingenieus lichtplan verzorgd. Licht, in all the right places.

De woonkamer is een zee van ruimte, met diverse functies; aan de straatzijde, met uitzicht op het gezellige winkelgebeuren beneden, de zitkamer. In het hart een fraaie schouw met gashaard, zodat u op elk gewenst moment met één druk op de knop kunt genieten van de sfeervolle warmte.

In de halwand is – op vernuftige wijze – een studeerkamer verstopt.

Aansluitend een leeshoek en de eetkeuken met uitzicht op de tuin.

De keuken is – geheel in lijn met de rest van het huis – elegant maatwerk. Alles is er: een gasfornuis, een spoelbak met 4-in-1 Quooker, een afwasmachine, twee Küppersbusch heteluchtovens en veel werkruimte, ook in het werkeiland.

Een ingebouwde airconditioning zorgt op hete dagen voor een comfortabel binnenklimaat. Vanuit de keuken toegang tot het balkon en de trap naar de tuin.

Bovenverdieping
De lichte overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, twee badkamers, een washok met aansluitingen voor wasmachine en droger en een technische ruimte.

De grootste slaapkamer heeft uitzicht op de tuin en is voorzien van een riante, geheel op maat gemaakte inbouwkastenwand. Vanzelfsprekend ontbreken hier het comfort van een ingebouwde airconditioning en elektrisch bedienbare screens niet.

Aan de straatzijde twee lichte slaapkamers.

De badkamers zijn allebei om door een ringetje te halen; de grote badkamer is een uiterst stijlvol uitgevoerde ruimte, met lichte wand- en vloerbekleding, een groot, vrijstaand ligbad, een luxueuze inloopdouche met regen- en handdouche en dubbele wastafel. De vloerverwarming topt de beleving af.

De tweede badkamer doet deze oefening nog eens over, met een dubbele wastafel, een luxueuze inloopdouche met regen- en handdouche en een hangcloset.

Tweede verdieping
Op zolder de gastenkamer, een lichte kamer onder de dakgebinten, met een luxe badkamer met ligbad, zonnedouche, WC en wastafel. Deze kamer beschikt over een grote inloopkast.

Buitenruimte
Het huis is weliswaar gevestigd op de eerste, tweede en derde verdieping, het heeft wel een stadstuin. Onder het balkon een gezellige en zonnige patio. De voormalige karpervijver is onklaar gemaakt en beschikt over een looppad, maar het is goed voorstelbaar dat de tuin een andere invulling krijgt. Gezien de ligging – pal op het zuiden – is de hele ruimte te benutten. Een stadse zwemvijver, een klassieke siertuin met vakverdeling of een culinaire kruidentuin; het kan hier allemaal.


Kortom
Dit verrassende, elegante herenhuis in het bruisende hart van Zutphen is een eigentijdse oase, compleet en eigenzinnig. Een pareltje! En bij uitstek iets om te beleven. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? We nemen u graag mee voor een bezoek.

Algemeen:
Bouwjaar : Oorspronkelijk 1640 resp. 1880 en geheel gerenoveerd en gemoderniseerd opgeleverd in 2019.
Onderhoud : Uitstekend
Isolatie : Voorzien van dak-/muur-/ en vloerisolatie en geheel voorzien van isolerende beglazing.
Verwarming : Middels gasgestookte CV-gas 2015
Ligging: : In het centrum
Berging : Inpandige gemeenschappelijke berging
Parkeren : Er bestaat de mogelijkheid om in de nabijheid twee af te sluiten garages te huren.

Inhoud : 711 m³
Woonoppervlakte : 215 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 14 m²
Aanvaarding : In overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Bornhovestraat 5  ZUTPHEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1640
  • Woonoppervlakte:
    215 m²
  • Inhoud:
    711 m³
  • Energieklasse:
    C
  • De Haan Schippers Makelaars