't Heering 5 - Ruurlo

€ 648.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Moderne, uitgebouwde semi-bungalow aan de rand van Ruurlo, met slapen en baden op de begane grond

Zoekt u een ruime woning die geschikt is voor gelijkvloerse bewoning, op vijf minuten van het centrum, maar ook op vijf minuten van uitgestrekte bomenlanen en zandpaden door het coulisselandschap? Deze modern vormgegeven, grote semi-bungalow (212 m²) staat op de perfecte plek, aan de rand van Ruurlo, aan een cul-de-sac. Deze semi-bungalow is levensloopbestendig gebouwd, waarbij er zowel boven als beneden slaapvertrekken (twee – indien gewenst drie) en een badkamer (twee) aanwezig zijn. Dit speelse, onder architectuur gebouwde huis uit 1992 is door de jaren heen goed onderhouden en verkeert in uitstekende conditie.

De lichte steensoort, forse raampartijen en het lichte houtwerk maken dat de woning met de speelse diagonalen vandaag de dag nog even modern is als toen het gebouwd werd. Nummer 7 werd ontworpen als zusje, en dat geeft deze hoek een fraai aanzicht. Het forse perceel meet 571 m² en ligt in terrassen om het huis heen.

In de buurt Everwennink zijn de uitloopmogelijkheden grandioos; bos en uitgestrekte akkers met houtwallen liggen als een grote lappendeken om Ruurlo heen, en vanuit huis kunt u hier dan ook heerlijke wandelingen en fietstochten maken.
In Everwennink is het rustig wonen, en helemaal aan ‘t Heering; het is een doodlopend straatje en dus alleen aanwonenden en hun visite rijden hier doorheen. In vijf minuten bent u bij de winkels in het centrum van Ruurlo, en ook scholen en het station liggen vlakbij.

Ruurlo
Het centrum van Ruurlo is vlakbij en hier vindt u alle benodigde winkels - van de ambachtelijke warme bakker en slager, tot kledingboetieks en de buurtsuper. Er zijn diverse sportverenigingen, scholen, een bibliotheek en er is een zwembad.

In het voormalig Kasteel Ruurlo is Museum More gevestigd, met een indrukwekkende kunstcollectie. Reist u graag met de trein? Dat kan prima, want Ruurlo heeft een eigen station, wat de ontsluiting nog beter maakt.

Daarnaast ligt de bruisende Hanzestad Zutphen op een half uurtje rijden. Ook plaatsen als Lochem, Vorden, Groenlo, Doetinchem en Bronkhorst zijn vlakbij en een bezoekje meer dan waard. Kortom, er valt een boel te genieten in de Achterhoek!

Begane grond
Entree in de ruime, zonnige hal, met keramische tegels met een marmerlook. Links een grote inloopgarderobe – tevens van buiten bereikbaar - met grote inbouwkasten, dus alle sportitems, seizoensjassen en laarzen kunnen meteen worden opgeborgen. Vanuit de hal het trappenhuis naar kelder en verdieping, de WC, meterkast en toegang tot de ruime woonkamer.

De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming en daarmee heeft het huis altijd een aangenaam binnenklimaat. De woonkamer is uiterst modern, met hagelwitte wanden die – samen met de lichte tegels - een fraai tegenwicht biedt aan de strakke zwarte meubels. In de zithoek bevindt zich een ingebouwde openhaard, en er zijn grote raampartijen en schuifpuien die zorgen voor een weelde aan daglicht. Aan de tuinzijde een serre, die de verbinding met buiten benadrukt.

Vanuit de serre toegang tot de slaapkamer op de begane grond: een forse kamer met een schuifpui, een laminaatvloer, een grote inbouwkast en een royale walk-in closet. Hier is tevens een sauna ingebouwd.
Aansluitend de badkamer, met inloopdouche, wastafel en hang-WC.

De eethoek en keuken vormen een mooi open geheel, en de keuken is van alle gemakken voorzien: een ingebouwde afwasmachine en heteluchtoven, een inductieplaat, magnetron en stoomoven beide op hoogte, en er is ruimte voor een flinke Amerikaanse ijskast.

Aan deze zijde nog een fijne werk-/ studeerkamer, die eventueel ingezet kan worden als extra gastenverblijf.

Links om de hoek bevindt zich de bijkeuken, met de aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Kelder
De kelder is een goed bruikbare ruimte die zich prima leent voor hobbymatig gebruik, zoals om er de Märklin te laten rondrijden, of om een atelier in te maken, maar uiteraard ook voor het opslaan van uw collectie Bourgognes.

Verdieping
Boven een zonnige, ruime overloop, die tevens toegang tot het platte dak geeft, met een grote slaapkamer met eigen badkamer – compleet met een ligbad, douche, wastafel en een WC. Daarnaast is er nog een tweede logeer-/slaapkamer met toegang naar de CV-ruimte. Achter de knieschotten vindt u hier nog meer bergruimte.

Tuin
De onderhoudsvriendelijke tuin, omlijst door een beukenhaag, ligt om het huis heen waardoor er altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden is. De achtertuin grenst direct aan de weilanden van het buitengebied. In de tuin bevindt zich tevens een schuur met dubbele bergruimte, waardoor de fietsen, tuingereedschappen en kinderspeelgoed makkelijk kunnen worden opgeruimd.

Duurzaamheid
De semi-bungalow was vooruitstrevend gebouwd, met oog voor duurzaamheid. De isolatie is goed, en overal is gebruik gemaakt van ThermoPane. Mocht u echter verder willen verduurzamen, dan leent het platte dak zich uitstekend voor een aantal zonnepanelen en wellicht een luchtwarmtepomp.

Kortom, een riante en fijne, levensloopbestendige semi-bungalow op een ideale locatie! Wilt u ‘t Heering 5 met eigen ogen zien, dan nemen we u met veel plezier mee voor een rondleiding.


Algemeen:
Bouwjaar: 1992
Onderhoud: Voldoende tot goed
Isolatie: Dak-/vloer-/muurisolatie en geheel voorzien van isolerende beglazing
Verwarming: CV-gas middels vloerverwarming en radiatoren afgifte
Ligging: Direct aan de rand van de bebouwde kom
Berging: Vrijstaande houten berging
Parkeren: Op eigen terrein mogelijk

Inhoud: 836 m³
Woonoppervlakte: 212 m²
Overig inpandige ruimte: 13 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 15 m²
Externe bergruimte: 12 m²
Perceeloppervlakte: 571 m²
Energielabel: Energieklasse B
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

't Heering 5  RUURLO
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    bungalow, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1992
  • Woonoppervlakte:
    212 m²
  • Perceeloppervlakte:
    571 m²
  • Inhoud:
    836 m³
  • Energieklasse:
    B
  • De Haan Schippers Makelaars