Westronde 19 - Gorssel

€ 1.195.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Groen wonen in het centrum van Gorssel - Groots woongenot in Huize Veltsicht

High-end wonen op alle vlakken. Het imposante Huize Veltsicht ligt midden in het Oldenhofpark, omgeven door een keur aan loofbomen. Met veel genoegen mogen wij u één van de fraaie appartementen aanbieden: een EXCLUSIEF LUXE PENTHOUSE MET UNIEK DAKTERRAS (64 m²) en 2 PARKEERPLAATSEN IN DE PARKEERGARAGE.
Dit klassieke en ruime penthouse beschikt daarnaast nog op de derde verdieping over een extra kamer waarbij aansluitend zich het grote dakterras bevindt. Door het woonprogramma en het woonoppervlak (193 m²) voelt dit huis meer aan als een villa dan als een appartement.

De afwerking van het appartement is bijzonder hoogwaardig: alles klopt en is in eenzelfde stijl uitgevoerd. Het is daarbij een zeer compleet appartement, met drie slaapkamers, twee badkamers, een prachtige study-/zomerkamer en een fabelachtig mooie daktuin, waar u in alle rust en absolute volledige privacy kunt genieten van al het groen om u heen.

Huize Veldsicht is indertijd onder architectuur van Friso Woudstra ontworpen en werd in 2006 nieuw gebouwd, en is geïnspireerd op de huizen die hier in het Oldenhofpark stonden. Het resultaat is een klassiek-moderne beauty, met zes luxueuze royale appartementen in het groene hart van Gorssel met alle winkels en zorg op zeer korte loopafstand.

Gorssel
Vanaf Huize Veldsicht ligt het gezellige centrum van Gorssel op zeer korte loopafstand door het open park. Hier vindt u de speciaalzaken zoals de warme bakker, de slager, de wijnhandel met uitstekende kaasafdeling, de groentewinkel, de bakker, diverse boetieks, maar ook gezellige horeca met terrasjes en het fraaie Museum MORE, waar we nooit uitgekeken raken. De lokale supermarkt is op minder dan 8 minuten loopafstand.

Gorssel ligt in de gemeente Lochem en is een prachtige plaats met alles bij de hand: winkels, speciaalzaken en boetiekjes, gezellige horeca, maar ook cultuur is ruimschoots vertegenwoordigd door middel van het indrukwekkende Museum More. En de natuur is steeds vlakbij in de vorm van de prachtige Gorsselse heide, de spectaculaire Ravenswaard en natuurlijk de eindeloze bossen waar u te voet, te paard of per fiets heerlijk kunt uitwaaien.

Uitvalswegen liggen op 10 minuten rijden en mocht u de bruisende stad missen, dan zijn zowel Deventer als Zutphen - twee prachtige, historische Hanzesteden – vlakbij.

Appartement
Het appartement is zowel met de trap als met de lift te bereiken. De ‘hall’ is al een goede opmaat voor de grandeur achter de dubbele deur: de met travertin tegels belegde ontvangsthal brengt u meteen in landelijke, Engelse sferen. Dit heerlijke huis ligt onder het schilddak, dat rondom bezet is met lieflijke dakkapellen.

Rechts vinden we meteen de eerste slaapkamer: een ideale gastenkamer. Deze cozy kamer beschikt over diverse inbouwkasten en een eigen badkamer, met wastafel en inloopdouche.

Links de waskamer, met de aansluitingen voor de wasmachine en -droger, de ketel
van de hal de bijkeuken met ruimte voor de ketels, de wasmachine en droger, en berging.

Aansluitend links de WC en de opgang naar de zomerkamer (als een vorm van paraatheid in de toekomst is hier al traplift aanwezig).

Uiterst links, aan de westzijde, de tweede slaapkamer, thans in gebruik als studeerkamer. Een heerlijke, zonnige ruimte met inbouwkasten.

Aan de rechterzijde, toegankelijk via een sluisje met inbouwgarderobekasten, de oudersuite en de grote badkamer, met een inloopdouche, een ligbad, WC en dubbele wastafels.

De suite is een royale, lichte slaapkamer met een riante kastenwand en een heerlijk uitzicht vanuit de grote dakkapel.

Vanuit de hal toegang tot de ruime woonkamer voorzien van een eikenhouten visgraatparketvloer; groot en licht door de grote vensters rondom. In het hart van de kamer een Franse zandstenen schouw met een gasgestookte haard achter glas, voor een extra dosis ambiance wanneer de dagen wat somberder worden.

In de woonkamer de zithoek, een eethoek en leeshoek bij een allerliefst Frans balkonnetje.

Aansluitend de gezellige eetkeuken. de moderne keuken. Op de vloer Belgisch hardsteen, passend bij het modern-landelijke karakter van de keuken. Het beschikt over heel veel bergruimte door de onder- en bovenbouwkasten en de apparatenwand, en het heeft twee antracietgrijze composiet werkbladen - onverwoestbaar en altijd prachtig. De keuken is behept met alle benodigde (inbouw)apparatuur; er is een afwasmachine, een groot Boretti-gasfornuis met dubbele ovens, een grote koelvriescombinatie en een combimagnetron mét rijslade in de kastenwand.

Naar boven en naar buiten
Op de extra verdieping is een heerlijke zomerkamer, een orangerie of gastenkamer; een knusse living met pantry en bergruimte (die eventueel te converteren is tot een badkamer).

De beglaasde deuren bieden toegang tot de daktuin, een waar sprookje op hoogte – compleet met tuinhuisje. Door de omringende bomen voelt deze ruimte echt als een tuin, maar het ‘gras’ dat hier ligt, behoeft geen maaiwerk.

Wonen aan de Westronde
Wellicht heeft u een groot huis en overweegt u de overstap naar een appartement; met een woning in dit luxueuze appartementencomplex ervaart u de vrijheid van het wonen in een villa door de heerlijke tuin en de ruimte, terwijl u toch zorgeloos de deur achter u dicht kunt trekken en de reizen kunt gaan maken, die u altijd al op de planning had staan.

Het appartement beschikt in de ondergelegen parkeerkelder over twee eigen parkeerplaatsen en een eigen afsluitbare berging (11 m²) . Daarbij is er sprake van een kerngezonde VvE die zorgdraagt voor onderhoud van huis en omringend groen.

Kortom, Huize Veltsicht biedt u alle voordelen van een villa, maar geen van de nadelen. Hier kunt u thuiskomen in het groen, wandelen door uw eigen tuin, maar ook zorgeloos de deur achter u dichttrekken en de wereld ontdekken. Eens kijken of het wat voor u is? We nemen u graag mee voor een bezichtiging.

Algemeen:
Bouwjaar : 2006
Onderhoud : Goed tot uitstekend
Isolatie : Volledig geïsoleerd
Verwarming : middels CV-gas Nefit HR
Ligging : Rustig gelegen in het centrum van Gorssel
Berging : Afsluitbare berging in de kelder
Parkeren : Twee eigen parkeerplaatsen in de kelder
Servicekosten : € 719,02 per maand (prijspeil 2024)

Inhoud : 637 m³
Woonoppervlakte : 192 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 67 m²
Externe bergruimte : 12 m²
Energielabel : Energieklasse A
Aanvaarding : In overleg

Dit appartement beschikt over het beschikbare energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Westronde 19  GORSSEL
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    2006
  • Woonoppervlakte:
    192 m²
  • Inhoud:
    637 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars