Bosweg 1 c - Epse

€ 1.245.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

’t Hoveke – Charmante en ruim bemeten villa in de mooiste wijk van Epse

Het is één en al romantiek: grote percelen en fraaie villa’s in de rust van een oud loofbos. Geen wonder dat deze buurt een publiekslieveling is. Zoekt u een innemende bosvilla in een prachtige, zich verjongende, rustige villawijk, met alle faciliteiten in een radius van tien minuten? Dan heeft ’t Hoveke misschien wel uw nieuwe voordeur.

Hier roetsjen de eekhoorns door de bomen, zingen de zangvogels uit volle borst en komen de reeën even hun neus laten zien. ’t Hoveke is een heerlijk boshuis en met vijf slaapkamers en twee badkamers een écht familiehuis.

En, zodat er geen misverstand over kan bestaan: het is een gróót huis. Met 250 m² woonoppervlak en een perceel van bijna 2.800 m² is het écht een reus, maar door het cottage-achtige ontwerp voelt het huiselijk en knus. Een pluspunt aan deze, in 2005 gebouwde villa is wel het lieflijke bijgebouw, dat als een bosateliertje in de tuin staat.

Epse en omstreken
Epse zelf is een zeer geliefde woonplaats, vanwege de ligging - met een uur bent u in de randstad -, maar ook zeker vanwege het groene karakter. U woont hier in de rust van het bos, maar met vier minuten bent u op de A1, met nog geen 10 minuten bent u in Deventer en Gorssel, en Zutphen ligt op een kwartiertje rijden. Het bruisende stadsleven is dus vlakbij.

De demografie is zeer gevarieerd en dat maakt het een bijzonder gemoedelijk dorp. Er is onder meer een hockeyclub, tennisvereniging en een basisschool, en voor faciliteiten zoals winkels en horeca, bieden Deventer en Gorssel uitkomst.

De Bosweg zelf is verhard, maar door de smalle weg, de laanopzet en het vele groen, heeft het toch écht het karakter van een bosweggetje. De oprit wordt ingeleid door grote wolken paarse rhododendrons, majestueuze eikenbomen en groenblijvende borderbeplanting.

’t Hoveke is klassiek van opzet, maar nog relatief jong in de buurt. Het ontwerp leunt op de lieflijke Engelse cottages uit de gemoedelijke jaren ’30, met de evenwichtige gevelindeling, de kruislings gerichte kappen; het is echt een huis dat rondom weet te boeien. Het huis heeft daarentegen alle moderne comfort. Ook door de positie op de kavel is er van alle kanten te genieten van de prachtige tuin.

Begane grond
De entree bevindt zich aan de zijkant, onder het overstek. De hal is ruim en licht, met charmante lambrisering en een verwarmde natuurstenen tegelvloer, die doorgelegd is op de gehele begane grond. Vanuit deze centrale hal is er drempelloos toegang tot alle ruimtes beneden, en ook naar boven via de elegante trap voorzien van smeedwerk van Willem Jonkers III, en tot de kelder en garage. Rechts van de voordeur is het ruime (vrijdragend)toilet met fonteintje. De mooie paneel-deuren voldoen aan de moderne afmetingen qua hoogte en breedte.

Onder een deel van het huis is een kelder; perfect op temperatuur voor het bewaren van uw mooiste flessen en de houdbare voorraad.

Links de gezellige, L-vormige woon- en eetkamer. De grote raampartijen bieden een prachtig uitzicht op de tuin en bij zonnig weer bieden de beglaasde, openslaande deuren een mooie verbinding met buiten. In de kamer staat een gezellige houtkachel, waardoor het ook op killere dagen in huis altijd zalig warm is.

De keuken is een aparte ruimte, maar verbonden met een beglaasde deur met de woonkamer. De keuken is voorzien van alle wenselijke inbouwapparatuur, met combimagnetron, koelkast, vaatwasser, een grote keramische kookplaat en er is veel werkruimte op het tweedelige aanrecht.

Vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken, met de ketel en een stortbak, en ruimte voor de modderige laarzen en regenjas, de diepvries en de hondenmand/kattenbak. Ook hier is er een deur naar buiten.

Op de begane grond bevindt zich de ruime ouderslaapkamer (22 m²), met grote inbouwkast, openslaande deuren naar de tuin en een riante badkamer, met grote inloopdouche, hangcloset, de aansluitingen voor wasmachine en -droger en een dubbele wastafelmeubel.

Verdieping
Op de verdieping is een lichte, U-vormige overloop met maar liefst vier zonnige en ruime slaapkamers (respectievelijk 8 m², 12 m², 15 m² en 20 m²), waarvan de twee grootste een eigen wastafel hebben. Er is een ruime badkamer met inloopdouche en twee wastafels en er is een apart toegankelijk toilet. Ook hier weer prachtige paneeldeuren.

De zolder strekt over de lengte van het huis – bergruimte genoeg - en is te bereiken per vlizotrap.

Buitenruimte
Het huis beschikt over een gedeeltelijk geïsoleerde, inpandige garage met zolder, bereikbaar per vlizotrap. De tuin is met zorg aangelegd; er staan veel volwassen bomen en er is een ruim, organisch gevormd gazon.

De zon draait gedurende de hele dag om het huis en overal is een plekje om te genieten van de zon óf juist van de schaduw.

Achter in de tuin staat de toegift: het tuinhuis, een schattig en met zorg onderhouden tuinhuis, verwarmd door een petroleumkachel en met een piepklein (oud) keukentje. Het huisje is nu ingericht als kantoor, maar kan ook een schildersatelier zijn, een tuinkamer, een yogastudio, een praktijk of een plek om workshops te verzorgen.

Naast het huis vinden we een ruim terras met een, via afstandsbediening bedienbaar, zonnescherm.

Kortom
Ben u nieuwsgierig geworden naar dit leuke en charmante boshuis? We nemen u graag mee voor een bezoek.

Algemeen:
Bouwjaar : 2005
Onderhoud : Uitstekend
Kozijnen : Onderhoudsvrije luxe uitgevoerde kunststof kozijnen met HR++ glas en kiep/kantelramen
Isolatie : Volledig geïsoleerd
Verwarming: De gehele begane grond alsmede de badkamer en toiletruimte op de eerste verdieping zijn geheel
voorzien van vloerverwarming.
Ligging : Centraal gelegen in “het Epserbos”.
Parkeren : Overdekt parkeren in zowel de aangebouwde carport als in de inpandige garage.
Extra : Op het terrein staat een houten voormalig gastenverblijf die de afgelopen decennia is gebruikt als
studeerruimte annex atelierruimte.

Inhoud : 1.102 m³
Woonoppervlakte : 250 m²
Overig inpandige ruimte : 48 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 3 m²
Perceeloppervlakte : 2.757 m²
Energielabel : Energieklasse A
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Bosweg 1 c EPSE
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    2005
  • Woonoppervlakte:
    250 m²
  • Perceeloppervlakte:
    2757 m²
  • Inhoud:
    1102 m³
  • Energieklasse:
    A
  • De Haan Schippers Makelaars