Dorpsstraat 44 - Almen

€ 224.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Werk aan de kruidenierswinkel – Wie wekt De Cruydhof weer tot leven?

Vrijwel naast Landhotel De Hoofdige Boer en aan de lieflijke Dorpsstraat, de plek is een A-locatie, ligt De Cruydhof. Het linkerdeel van deze sfeervolle dubbele woning krijgt nu een plek in onze etalage. Dit was in een vorig leven de kruidenierswinkel, daarna mochten de bewoners nog lang en gelukkig leven - daar droeg mevrouw Bonger – baronesse Van der Borch van Verwolde (zij woonde even verderop aan de Dorpsstraat) hoogstpersoonlijk zorg voor.

Nu is dit lieflijke huis toe aan een grote make-over; het onderhoud is in de jaren achteropgeraakt en ook vanbinnen zijn er flink wat handige handen nodig om er een fijne woning van te maken. Maar! Dan heb je ook wat. Het huis staat op een flink perceel van 655m², met een tuin pal op het zuiden, en heeft een woonoppervlak van 109m². Het is daarbij géén monument. Dus het uitgangspunt is helder: uw eigen fantasie en budget stellen de grenzen aan dit project.

Almen
Een droomdorp onder de rook van Zutphen. Almen ziet eruit alsof ze door een dichter bedacht is, met kronkelende paden en wegen, een stokoude kerk, een dorpsschooltje, statige bomenlanen en bolle essen, een kerkepad, een winkeltje, een tennisbaan en een zwembad voor vertier op warme dagen. En dat alles in de klaterende omhelzing van de Berkel die om Almen heen meandert.
U woont hier op nog geen tien minuten van de bruisende Hanzestad Zutphen, en pal tussen gezellige plaatsen als Gorssel, Laren, Vorden en Lochem, die elk een gevarieerd aanbod aan winkels en faciliteiten hebben. In 25 minuten bent u op de A1, die u vervolgens in 45 minuten in de randstad brengt.

Begane grond
De woning is thans ingericht op gelijkvloerse bewoning, en biedt met vijf slaapkamers verrassend veel ruimte. Entree in de hal. Rechts de slaapkamer en aansluitend de trap naar de verdieping, links de woonkamer met plek voor de houtkachel en een gezellig uitzicht op de straat enerzijds en de tuin anderzijds.

De eetkamer, de voormalige keuken – zo vertellen de schouw en de erker ons -, is een gezellige ruimte met een prettige lichtinval. Hier is de toegang tot de kelder, die verrassend groot en droog is. Er zijn twee ruime inbouwkasten en er is een doorgang naar de bijkeuken met pantry. Hier piept de klimop al naar binnen – hoogste tijd om hier de handen uit de mouwen te steken. Vanuit deze ruimte een tweede trap naar boven en toegang tot de badkamer, met douche.

Aansluitend de waskamer. Hier is een spoelbak, een pantry, WC en toegang tot de ruimte met de ketel.


Bovenverdieping
Boven zijn er vier slaapkamers. Er zijn twee trappen omdat elke trap twee kamers bereikt. Boven is er genoeg te doen, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden!

Buitenruimte
De tuin en het bijgebouw doen het al vermoeden; het Tuinteam kan zich hier uitleven! Er is een grote schuur, en dat biedt kansen: wordt het een werkplek, hobbyruimte, of benut u deze vierkante meters juist voor het huis? Door de ligging van de tuin, geheel op het zuiden en omsloten door groen en het huis, biedt het u veel privacy.

Kortom
Geeft u dit sprookje een gelukkig nieuw hoofdstuk? We nemen u met plezier mee voor een rondleiding en sparren graag over de mogelijkheden.


Algemeen:
Bouwjaar: Eind 19e eeuw
Onderhoud: Matig, het geheel komt voor renovatie in aanmerking
Isolatie: Geen
Verwarming: Geen
Ligging: In het centrum van Almen

Inhoud: 468 m³
Woonoppervlakte: 144 m²
Overig inpandige ruimte: 16 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 0 m²
Externe bergruimte: 22 m²
Perceeloppervlakte: 655 m²
Energielabel: Energieklasse G
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Dorpsstraat 44 ALMEN
Kenmerken
 • Kosten koper k.k.
 • Soort woonhuis:
  eengezinswoning, twee onder een kapwoning
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1860
 • Woonoppervlakte:
  114 m²
 • Perceeloppervlakte:
  655 m²
 • Inhoud:
  468 m³
 • Energieklasse:
  G
 • De Haan Schippers Makelaars