Zwiepseweg 159 - Lochem

€ 385.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Hartje Zwiep met zicht op de Lochemse Berg - Leuke helft van twee-onder-één-kapwoning

Zoekt u een leuke woning die u echt helemaal naar uw eigen hand kunt zetten? En is Zwiep één van die plekken die bovenaan de verlanglijst staan, in het kader van ‘als daar toch eens een huis te koop kwam’? Tussen de Molen en De Witte Wieven staat deze gezellige helft van een dubbel woonhuis - opgetrokken in rode baksteen, zodat het goed past bij de boerderijen in de buurt.

De handen moet wél uit de mouwen, maar dan heeft u ook wat: de woning staat op een riant perceel van 450 m² en heeft een vrijstaande garage en een tuinhuis op eigen terrein staan. Het huis stamt uit 1962 en heeft dan ook de grote raampartijen die horen bij deze periode. De woonoppervlakte meet 111m², en er zijn vier slaapkamers. Ook is de woning aan de achterzijde uitgebouwd met de keuken en de berging.

Werk aan de winkel
In de afgelopen jaren is het huis weliswaar redelijk goed onderhouden, het is wel een gedateerd huis waarbij een update naar de huidige woonnorm u zeker geen windeieren zal leggen. Door de indeling is het goed mogelijk om het woonprogramma te herconfigureren en er op die manier wat vierkante meters aan te plakken. Een vaste trap naar de zolder en een grote dakkapel maken bijvoorbeeld van de zolder een bruikbare ruimte, en zo is er nog veel meer te bedenken.

Het huis is één ding: dat valt immers aan te passen naar uw eigen wensen, maar de plek, die heeft ’t of die heeft ’t niet! Dit huis is zó mooi gelegen en het vrije uitzicht op de berg is natuurlijk onbetaalbaar.

Wonen in Zwiep
Zwiep is een buurtschap tussen Barchem en Lochem in, met schilderachtige vergezichten en gezellige voorzieningen als de uitspanning De Witte Wieven, het Zwieps Lokaal en de Zwiepse Molen, maar het heeft ook een fijne gemeenschap.

Er is naoberschap - men staat altijd klaar voor elkaar en voor de buurt -, en jaarlijks worden er diverse evenementen georganiseerd, zoals het buurtfeest, de nieuwjaarsborrel en het Paasvuur. Tegenover het huis ligt een biologisch-dynamische zelfoogsttuin en ook is er even verderop biologisch vlees van de boerderij te verkrijgen – voor een kersverse maaltijd van lokale oorsprong.

Zwiep ligt dicht bij Lochem, waar alle benodigdheden voorhanden zijn, zoals allerhande winkels, sportverenigingen, scholen en een schouwburg. Ook
Barchem, met o.a. een bakker, de kerk, de sportschool ligt op steenworp afstand.

Begane grond
Entree aan de voorzijde, onder het overstek. In de hal rechts de trap naar de verdieping, met een trapkast en een WC. Links toegang tot de woonkamer; een sfeervolle en lichte ruimte door de grote raampartijen rondom. Aan de achterzijde een inbouwkast.

Vanuit zowel de hal als de woonkamer toegang tot de keuken; met een afwasmachine, dubbele spoelbak, vierpitsgasfornuis en een inbouwkast.

Aansluiting de bijkeuken, met de ketel en een spoelbak.

Bovenverdieping
De overloop biedt toegang aan vier slaapkamers en een badkamer, met een wastafel en een douche. De slaapkamer rechtsachter biedt toegang tot het dakterras, om te genieten van de ochtendzon.

Vanuit de hal heeft u per vlizo toegang tot de bergzolder.

Buitenruimte
Aan de voorzijde een zonnige voortuin met gazons en kleurrijke borders. Op de grote oprit kunnen makkelijk twee auto’s staan. De achtertuin is zowel sfeervol als onderhoudsvriendelijk, met een groot terras en volgroeide borders met véél groen.

Aan de achterzijde een leuk landelijk tuinhuis, om als gezellige zitplaats in te richten, of om de tuinspullen in op te bergen.

De vrijstaande garage is ideaal voor de fietsen, de extra diepvries en/ of ijskast, of om naar eigen inzicht in te vullen.

Kortom
Een prachtige buitenkans in Zwiep! Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld? We nemen u graag mee voor een rondleiding en denken met u mee over de mogelijkheden.


Algemeen:
Bouwjaar: 1962
Onderhoud: Redelijk onderhouden
Isolatie: Muurisolatie, gedeeltelijk dakisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: Middels CV gas verwarmd (Remeha bj. 2020)
Ligging: In buurtschap Zwiep, net buiten Lochem
Berging: Vrijstaande tuinberging
Parkeren: In garage en ruim voldoende op eigen terrein

Inhoud: 386 m³
Woonoppervlakte: 99 m²
Overig inpandige ruimte: 10 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 11 m²
Externe bergruimte: 37 m²
Perceeloppervlakte: 450 m²
Energielabel: Energieklasse D
Aanvaarding: In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Zwiepseweg 159  LOCHEM
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1962
  • Woonoppervlakte:
    99 m²
  • Perceeloppervlakte:
    450 m²
  • Inhoud:
    386 m³
  • Energieklasse:
    D
  • De Haan Schippers Makelaars