Oude Larenseweg 1 - Epse

€ 1.450.000,- kosten koper.
Brochure downloaden

Droomhuis in Epse – Landhuis Boschhoek, een sprookje in cottagestijl aan de bosrand

Wonen op nog geen tien minuutjes van het hart van Deventer en toch midden in de rust en de ruimte? Dit zeer aantrekkelijke en prachtig gelegen landhuis ‘De Boschhoek’, aan de rand van het Epser Bos verdient wat ons betreft de titel ‘buitenkansje’. Aan de weg is niet veel te zien, behalve het hek, de oprijlaan met grind en het groen, dus vertellen we u bij dezen dat hier een imposant verborgen paradijs te vinden is.

Modern comfort in een uiterst charmante jas
Het landhuis stamt uit 1910 en het ontwerp is een duidelijke uitwas van de Engelse Landhuisstijl waar men zich in die tijd graag door liet inspireren; de romantiek van het buitenleven vatte ook mooi post op Nederlandse bodem. Het was ook niet zomaar een huis, want hier woonde de werkbaas van Kasteel Joppe. Voor de geïnteresseerde lezer; er ligt plenty geschiedenis op dit fraaie terrein!

‘Cottage’ is een wat bedrieglijke benaming, te bescheiden eigenlijk, want dit is een alleszins volwassen landhuis te noemen: haar afmetingen, met een woonoppervlak van 219m² en het grote perceel van 8.100 m², zijn royaal. Dit magnifieke landhuis is altijd goed onderhouden geweest en ook de binnenzijde is met de tijd meegegaan; goed geïsoleerd dak, en alles zit dik in de verf.

In katzwijm
Dit landhuis versiert je waar je bijstaat, maar dan de tuin; dat is werkelijk van een andere orde. Deze is volledig in de Engelse landschappelijke stijl ontworpen, met iedere fraaie loofboom op een spreekwoordelijk voetstuk en het grote gazon dat ons als een innemende verhalenverteller langs het gevarieerde groen leidt. Aan het woord ‘paradijs’ is dus niets gelogen en het kan zijn dat de interne dialoog om van huis te vertrekken voortaan een pittige discussie wordt.

Nog een dikke plus; de wegen waar het huis aan gelegen is, is enerzijds een verhard bospad en anderzijds een wandelpad. Eén en al rust.

Epse
Epse zelf is een geliefde woonplaats vanwege de ligging - want met een uur bent u in de randstad -, maar ook vanwege het groene karakter. De demografie is zeer gevarieerd en dat maakt het een bijzonder gemoedelijk dorp.

Er is onder meer een hockeyclub, tennisvereniging en een basisschool, en voor faciliteiten zoals winkels, horeca en cultuur, bieden Deventer, Zutphen en Gorssel uitkomst.

Begane grond
Onder de banden knerpt het grind van de lange oprijlaan, die als een slakkenhuis om het huis gaat. Aan de achterzijde van het huis een garage en verderop een dubbele carport. De autonomie van het ontwerp wordt benadrukt door de gedraaide ligging op het perceel. Iedere zijde van het huis heeft een gezicht, iets wat in de huidige architectuur g vrij ongebruikelijk is geworden. Het rieten dak is ogenschijnlijk nonchalant over het huis gehangen, maar wat een ambacht zit daarin; de rondingen, overstekken en uitkragende randen - het is kunst. En wat leuk: het dak is vorig jaar van nieuw riet voorzien en daarmee zit u dus de komende twintig jaar gebeiteld.

De overdekte entree met klassiek melkmeisje-compositie opent in een ruime, centrale hal. Hier vinden we de trap naar de verdiepingen, de WC met fonteintje en respectievelijk toegang tot de werkkamer, keuken en woonkamer. Op de vloer een fraaie keramiektegel in antraciet en het palet is klassiek en sereen; wit houtwerk en de wanden in een neutrale beigetint, ongetwijfeld afkomstig uit de kleurenkeuken van Farrow & Ball.

De woonkamer is een prachtige, zonnige ruimte. Op de vloer ligt een mooie parketvloer in een Hongaarse punt van gerookt eiken die, in combinatie met de wanden in een vergrijsd groen en het klassieke balkenplafond, een prachtig canvas biedt voor iedere smaak interieur. Bij de eethoek bevindt zich een erker en bij de gezellige living is er een serre, iets wat een vast onderdeel was van dit type huis. In de tuinkamer konden ’s winters de niet-winterharde planten overwinteren, terwijl men hier ‘s zomers kon genieten van het uitzicht rondom.
Vanuit zowel de eethoek als de living toegang tot de tuin middels de beglaasde schuifdeuren.

De keuken is een separate ruimte. De nieuwe trends van nu zijn in feite een repetitie van een oude; ten tijde van dit ontwerp hield men ervan om verschillende ruimtes te hebben voor verschillende doeleinden, ook met het oog op energieverbruik. Waar het lange tijd de norm was om alles -koken, eten, leven- in één ruimte onder te brengen, gaan we inmiddels weer terug naar specifieke, doelgerichte ruimtes.
Deze gezellige, klassieke eetkeuken past geheel in deze trend, met ook hier een grote raampartij die tevens fungeert als een met de seizoenen mee veranderend schilderij. De keuken (Keukenstudio Stormink) is te typeren als modern-landelijk en is geheel op maat gemaakt, met crèmekleurige fronten, een natuurstenen werkblad, afwasmachine, heteluchtoven, ijskast, spoelbak en een schitterend zespits fornuis met flinke heteluchtoven. Vanuit de keuken heeft toegang tot de provisiekelder.

Aansluitend de bijkeuken met de deur naar buiten en ruimte voor de wasmachine en -droger, een flinke ijskast en natte laarzen na een lange wandeling in het bos.

Vanuit de centrale hal ook toegang tot de werkkamer; een klassieke bibliotheek met een erker, sisal op de vloer en ruimte voor uw partnerdesk. Aansluitend een grote berging. Mocht u wellicht ooit op de begane grond willen gaan slapen, dan zou hier een badkamer kunnen worden gemaakt.

Verdieping
Op de verdieping vier slaapvertrekken: de grote ouderslaapkamer met grote inloopkast en toegang tot het heerlijke balkon met de blauwe regen en tot de grote badkamer met wastafel, grote inloopdouche, WC en bidet.

Naast de trap rechts via de kleine badkamer, met wastafel, WC en douche, de tweede slaapkamer, met grote raampartij.

Aansluitend de derde slaapkamer; de perfecte babykamer of hobbyruimte.
De vierde slaapkamer is een heerlijke kamer voor de kinderen, geborgen door de romantische dakkapel en de schuine wanden. Vanuit de dakkapel toegang tot het prachtige balkon.

Via de vlizo vanuit de overloop toegang tot de vliering.

Buitenruimte
Aan de oprit ligt een goed onderhouden garage met zolder, een perfecte plek voor allerlei klus- en sleutelavonturen. Verderop in de tuin de dubbele carport.
De grote tuin is onder tuinarchitectuur aangelegd en verkeert in topconditie; iedere dag kunt u hier de seizoenen beleven: van verstilde winterochtenden, vroege lentebloesems, uitbundige zomerbloei en de prachtige Indian Summers met de monumentale bomen in alle kleuren uit het repertoire.
Her en der zijn gezellige terrassen gecreëerd. De woning wordt omgeven door prachtige gazons, afgebiesd met bonte borders en grote bomen. Daardoor is er echter wel ruimte voor zonnepanelen, bijvoorbeeld op de carport.

Van west naar oost
Misschien zoekt u een groenere omgeving voor uw kinderen – meer ruimte, meer dorpse gemoedelijkheid–, misschien zoekt u zelf de rust en wilt u iedere dag kunnen genieten van prachtige natuur. Dagelijks spreken we huizenzoekers die van het drukke westen naar de relatieve rust van het oosten willen verhuizen. Een nieuwe horizon, een nieuw hoofdstuk. Dit deel van de Achterhoek is een heerlijke landingsplaats, met een gevarieerde bevolkingssamenstelling die allemaal één ding gemeen hebben; de liefde voor het groen van deze regio.

Kortom, de locatie is al een dikke tien, maar het huis zelf doet daar nog een schepje bovenop. Dit heerlijke familiehuis, dat meteen aanvoelt als een thuis, om samen in te koken, te lezen, in de tuin te soezen in de zon of een potje te voetballen, zoekt nieuwe genieters. Lijkt het u wat? We laten het u met liefde zien.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1910
- Onderhoud : Uitstekend
- Isolatie : Dakisolatie
- Verwarming : CV-ketel (Nefit, 2014) convectorput, houtgestookte haard
- Ligging : Aan de rand van het Epser Bos, bereikbaar door een verhard bospad
- Berging : Vrijstaande stenen berging (± 25 m²)
- Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig

Inhoud : 862 m³
Woonoppervlakte : 218 m²
Overig inpandige ruimte : 14 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 45 m²
Externe bergruimte : 33 m²
Perceeloppervlakte : 8.100 m²
Energielabel : Energieklasse F
Aanvaarding : In overleg

Deze woning is voorzien van een bouwtechnische keuring en een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Oude Larenseweg 1  EPSE
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouwjaar:
    1910
  • Woonoppervlakte:
    218 m²
  • Perceeloppervlakte:
    8100 m²
  • Inhoud:
    862 m³
  • Energieklasse:
    F
  • De Haan Schippers Makelaars