Rodetorenstraat 1 - zutphen

€ 270.000,- kosten koper

Is dit het mooiste plekje van Zutphen?

Winkel-woonappartement op de begane grond met gewelfde kelder in het authentieke centrum.

De Lange Hofstraat, met als zijstraatje de Rodetorenstraat, is wel het toppunt van charme. Het is het authentieke Zutphen ten voeten uit. Rodetorenstraat 1 staat tegenover wat vroeger Herberg De Rode Toren was. Wat heeft ze daar wel niet allemaal voorbij zien komen in de afgelopen eeuw… En het staat tegenover misschien wel de beroemdste bakkerij van de stad. Kortom, zoveel gezelligheid en lekkers voor de deur, dat moet toch een heerlijk huis zijn.
Zutphen is één van de oudste steden van Nederland. Het is een schitterende stad aan de IJssel, vol met prachtige oude panden, gezellige winkelstraten, lieflijke woonwijkjes, maar ook vol met kunst, cultuur en muziek. De prachtige binnenstad is al zeker 1700 jaar oud.
Vandaag de dag bestaat de Zutphense binnenstad uit een aaneenschakeling van prachtige, monumentale bouwwerken. En Rodetorenstraat 1 past naadloos in dit rijtje. Het huis is gebouwd in 1600, en is met de jaren aangepast, zowel intern als extern. Het huis is thans in gebruik als kantoor en als woning, en is deels onderkelderd met een originele, gewelfde kelder.

Naar binnen
Aan de Lange Hofstraat heten de hoge ramen met de Bentheimergele en flessengroene kaders u welkom. De entree zit om de hoek, twee treetjes omhoog. De hal is strak gestuct en de rode loper ligt voor u uit.
Links meteen de meterkast en aansluitend, aan de linkerzijde, de winkelstraatzijde, de balie met kluis en winkelruimte. Vanuit de hal toegang tot de hal met pantry en trap naar de kelder. Hier zit tevens de WC.
Aan de rechterzijde de slaapkamer, en aansluitend de hal naar respectievelijk de badkamer met wastafel, inloopdouche en WC, de keuken, de woonkamer, de achterhal met entree voor het appartement.

Kelder
Een deel van het object is onderkelderd met een fraaie en keurig gestucte, gewelfde kelder.

Kortom, de binnenstad van Zutphen is een soort snoepwinkel aan prachtige plekken, en de Rodetorenstraat 1 past wat ons betreft in de Top 10-Mooiste Plekjes. Hier kunt u al uw interieurwensen vormgeven. Heeft u interesse gekregen in dit mooie pand? Kom dan sfeerproeven.

Algemeen:
- Bouwjaar : Oorspronkelijk 1600
- kenmerken : Beschermd stadsgezicht en gemeentelijk monument
- Bijzonder : Monumentale gewelfde kelder
- Onderhoud : Goed onderhouden
- Ligging : In het centrum van Zutphen
- Energielabel : N.v.t., vanwege monumentstatus

Inhoud : 560 m³
Gebruiksoppervlakte winkel/wonen : 87 m²
Kelder/ overige inpandige ruimte : 40 m²
Servicekosten : € 301,70 per maand
Aanvaarding : in overleg

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Rodetorenstraat 1 Zutphen
Kenmerken
 • vraagprijs € 270.000,-  kosten koper
 • Soort bedrijfspand:
  winkelruimte
 • Status:
  verkocht
 • Bouwjaar:
  1600
 • De Haan Schippers Makelaars