Op landgoed de Velhorst in Lochem

Monumentaal wonen

Wonen op een landgoed.

Deze boerderij is gevestigd op Landgoed de Velhorst te Lochem, op één van de oudste (land)goederen in de buurt van Almen. Momenteel is de eigenaar Natuurmonumenten. Natuurmonumenten stelt de terreinen open en biedt voor iedereen de mogelijkheid om te wandelen en fietsen.

U wordt als het ware onderdeel van het landgoed. U koopt de woning maar niet de grond, deze pacht u. Reden van het pachten is dat het landgoed in stand blijft. Men verwacht dat u het landgoed respecteert en in ere houdt en hetzelfde geldt voor het wonen in een monument, daarom zijn er restricties aan het verbouwen van een monument. 

Wonen op een landgoed is speciaal; zo ook wonen in een (rijks)monument. 

Bijvoorbeeld Velhorst 6 is een rijksmonument en heeft daardoor grote historische waarde. Mocht u iets willen veranderen: de kleuren, iets willen aanbouwen etc., bij een rijksmonument, dan zult u dit altijd moeten aanvragen via de officiele instanties.

Deze woning is onderdeel van Natuurmonumenten, op de site van Natuurmonumenten ziet u unieke plekjes te koop of te huur maar er zijn ook vele prive landgoederen, zoals de Wiersse in Ruurlo of Ampsen in Lochem.

Zoals u ziet, het is speciaal om op een landgoed in een monumentaal pand te wonen en wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken. 

De Haan Schippers Makelaars