Zutphenseweg 64 - Vorden

€ 595.000,- kosten koper.
Brochure downloaden
Regiofilm

Charmante en bijzonder sfeervolle woonboerderij met eigentijds wooncomfort, in het hart van Vorden

‘We zoeken een verbouwde woonboerderij, in de Achterhoek. Helemaal buitenaf hoeft niet, we willen wel op de fiets onze boodschappen kunnen doen. Ook vinden we het leuk om onze eigen stempel erop te kunnen drukken, maar we willen wel vanaf de eerste minuut fijn wonen.’ Is dat een beschrijving die samenvat wat u zoekt? Want dan hebben we mooi nieuws; deze fijne en bijzonder aantrekkelijke woonboerderij biedt u alles; rust, een fijne tuin, een flinke dosis karakter en toch gelegen binnen de bebouwde kom van Vorden.
Dit dorp, vlakbij Zutphen, belichaamt toch wel de geest van de Achterhoek; een lieflijk dorpshart met een kerkplein, een breed aanbod aan winkels, speciaalzaken en horeca, zoals het iconische Hotel Bakker waar jaarlijks het wildseizoen groots wordt gevierd, en de prachtige natuur, met een keur aan landgoederen en kastelen. Een prima aanbod aan scholen completeert het geheel.
De boerderij is in de afgelopen jaren al flink onder handen genomen, maar er is beslist nog ruimte -letterlijk- om uw eigen fantasie de vrije loop te laten.

Benedenverdieping
Entree aan de zijkant van het huis. De lichte gang is ruim en biedt toegang tot respectievelijk: links om het hoekje één van de twee badkamers, momenteel in gebruik als wasruimte, met aansluitingen voor de wasmachine en -droger; de berging, momenteel ook in gebruik als een soort stijlkamer; de WC; de trapopgang naar de verdieping; de kelder en de woonkamer en keuken.
De woonkamer en keuken zijn middels en suite deuren aan elkaar verbonden. Het interieur mixt traditie met eigentijds comfort en dat werkt reuze goed; een moderne eetkeuken met kookeiland staat op een PVC-vloer met houtlook. De keuken is prima geoutilleerd, met een inductieplaat en veel bergruimte in de benedenkasten.
De balken in de friswitte plafonds zijn uitgelicht in ossenbloedrood – een traditionele kleur in dit type woningen. Die stem uit het verleden klinkt ook door andere elementen in de woning, als de hoekkast, de schuifdeuren, de haard en de vensters met schuiframen en roedeverdeling in de bovenlichten. Het biedt een prachtig tegenwicht voor de moderne invulling van het huis en vormt een harmonieus geheel.
De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer en de sierschouw is een lust voor het oog. De hoek om vinden we de ‘Heerenkamer’, met inbouwkast voor de boeken. Hier tevens toegang tot het tweede toilet van het huis.
De achterkamer is bereikbaar vanuit de hal en u stapt binnen in het begin van de vorige eeuw; hier was weliswaar de voormalige deel gesitueerd -waar de hildes nog van getuigen- de sfeer in deze stijlkamer is onveranderd. Desalniettemin is het goed denkbaar om ook deze, bijzonder sfeervolle ruimte een update te geven en zodoende te betrekken bij de rest van de woning.

Bovenverdieping
Boven wacht u een verrassing (of twee), want naast het feit dat we hier een heerlijk ruime en lichte slaapkamer met inbouwkast vinden, is hier een ongelofelijk mooie badkamer gebouwd. Alsof u een boetiekhotel instapt; de prachtige naturelbeige vloertegels met vloerverwarming, een droom van een inloopdouche, wandcloset en een stijlvol wasmeubel, het is een prachtige compositie. Wellicht voegt u zelf nog een vrijstaand ligbad toe, dan is dit de ruimte die het vaakst bezet zal zijn.
Links van de trapopgang de bergzolder, en dat is nogal wat; een forse ruimte onder het fraaie dak van de boerderij. Nog compleet onaangetast, nostalgisch en vol charme; zelfs het hooiluik is nog intact. Deze zolder is een blank canvas voor uw woonwensen, want hier liggen nog een fors aantal onbenutte vierkante meters.

Buitenruimte
Het huis is gezeten op een perceel van zo’n 1.158 m2 en is bijzonder smaakvol ingericht. Niet met een nagelschaartje gemanicuurd, maar vrolijk en natuurlijk, met kleurige bloemborders, schitterende hagen, terrassen en een kapschuur met meer dan genoeg schuurruimte voor al uw hobby’s. Een klassieke enkelroedige hooiberg is omgetoverd tot een gezellig zitje.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1921
- Ligging : Aan doorgaande dorpsweg
- Isolatie : Gevel na-isolatie en dubbele beglazing
- CV-ketel : Intergas HR-combiketel (2012)
- Garage : Vrijstaande houten garage en berging
- Parkeren : Parkeergelegenheid op eigen grond
- Overig : Glasvezelaansluiting aanwezig


Inhoud : 840 m³
Woonoppervlakte : 196 m²
Overig inpandige ruimte : 33 m²
Externe bergruimte : 35 m²
Perceeloppervlakte : 1.158 m²
Energielabel : klasse G
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van een Woongarantiekeuring alsmede een energielabel.

lees meer +

Interieur en omgeving

Bekijk alle foto's door op een afbeelding te klikken.

Zutphenseweg 64  VORDEN
Kenmerken
  • Kosten koper k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    ingetrokken
  • Bouwjaar:
    1921
  • Woonoppervlakte:
    196 m²
  • Perceeloppervlakte:
    1158 m²
  • Inhoud:
    840 m³
  • Energieklasse:
    G
  • De Haan Schippers Makelaars