Energielabel

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Het is al sinds 2008 wettelijk verplicht voor alle woningen die worden verkocht, gerenoveerd of verhuurd. De meeste makelaars zijn tot nu toe nogal achteloos omgesprongen met deze verplichting, maar de regels zijn met ingang van 2015 aangescherpt.

Het energielabel is bij De Haan Schippers Makelaars al jaren een vast onderdeel van de bouwtechnische keuring. Het label is tien jaar geldig, en dus geen zorg meer voor onze opdrachtgevers. Het label maakt het eenvoudiger om woningen met overeenkomstige inhoudsmaten met elkaar te vergelijken, en voegt daarmee toe aan de informatie die kopers nodig hebben om de knoop door te hakken.

Alle huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, ontvangen per post een voorlopig energielabel. Via DigiD kunt u de gegevens eventueel corrigeren. Vervolgens controleert een erkende deskundige de ingevulde gegevens op afstand, en na goedkeuring ontvangt u een definitief energielabel. De huiseigenaar die bij de oplevering van de woning geen definitief energielabel heeft, riskeert een boete tot 400 euro.

Een energielabel mag alleen door gecertificeerde bedrijven worden afgegeven. De adviseur beoordeelt onder meer de totale isolatie van het huis en de energiezuinigheid van de vaste installaties. Wij werken al jaren samen met de onafhankelijke experts van Woningschouw, die ook de bouwtechnische keuring verzorgen onder de naam Woongarantiekeuring.

De Haan Schippers Makelaars